Reclamă

Care este efectul ojei asupra unghiilor tale

Efectul ojei asupra unghiilor este un subiect foarte controversat. Unii specialiști susțin că oja împiedică unghiile să respire. Pe de altă parte, alții afirmă că unghiile își iau toți nutrienții de care au nevoie din oxigen și din circulația sangvină. De obicei, produsele care promit că unghiile vor respira după aplicare, nu fac decât să ajungă la clienți. Este nevoie să fii foarte atentă la ce pui totuși pe unghiile tale.

Publicat: 11 august 2021, 9:50

Cel mai important pas de care trebuie să ții cont pentru niște unghii sănătoase și îngrijite este hidratarea. Poți aplica ulei pentru cuticule în fiecare noapte, înainte de culcare. De asemenea, mai poți apela și la scurtarea unghiilor. În combinație cu un produs de hidratare, acest truc vor oferi un efect de hidratare și de sănătate mâinilor, în general.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rolul și efectul ojei asupra unghiilor tale

Chiar dacă la prima vedere pare un mit, totuși oja poate avea un rol de protecție pentru unghiile tale. Aceasta le mai poate ajuta să crească mai repede, să fie mai lungi și mai rezistente. Ai nevoie doar de o ojă foarte bună și vei obține ce-ți dorești. Lacul de unghii nu lasă unghia să absoarbă apa și în acest fel o protejează de factorii externi. O ojă fără substanțe toxice contribuie la sănătatea unghiei, prevenind chiar și ruperea ei.

Dacă ești genul care își roade unghiile atunci când este stresată, poți să-ți vopsești unghiile și în acest fel le vei proteja. Alege o unghiiculoare care să te facă să te simți bine. Pe de altă parte, dacă știi că ai nu ai nicio problemă de sănătate, este în regulă să folosești oja oricând ai nevoie. Femeile care au afecțiuni cu efecte asupra unghiilor ar trebui să fie mult mai atente în alegerea lor.

Problemele cu care te poți confrunta din cauza ojei

Chiar dacă e greu de crezut, uneori efectul ojei asupra unghiilor tale poate fi destul de puternic. Un lac de unghii ales în grabă, îți poate face mai mult rău pe termen lung. De aceea este important să alegi cele mai sănătoase produse, cu ingrediente non-toxice, menționează Brightside.me. Acum există numeroase variante prietenoase atât cu mediul, cât și cu pielea, părul sau cu unghiile tale.

Reclamă
  • Unghiile fragile sunt o afecțiune foarte comună printre doamne și domnișoare. Dacă e o situație care nu mai trece, ar fi cazul să verifici nu doar oja ta, ci și acetona cu care îndepărtezi lacul de unghii. Îți recomandăm să cauți soluții care să nu-ți usuce unghiile prea mult. Pentru o protecție în plus, folosește un produs de hrănire a unghiei în profunzime.
  • Granulațiile de cheratină apar în momentul în care oja este îndepărtată de pe unghii fără un produs special. Împreună cu oja este eliminat și stratul superior de celule ale unghiei. După aceea unghia devine albă și foarte aspră. De multe ori femeile au tendința de a-și trage oja semipermanentă atunci când aceasta începe să sară.
  • Îngălbenirea unghiilor este efectul ojei asupra unghiilor care are o soluție eficientă la îndemână. Un strat de bază calitativ îți va proteja unghia de aspectul îngălbenit. Dacă ai testat deja acest truc și totuși unghiile tale sunt în continuare galbene, este posibil ca unghiile tale să aibă un aspect poros.
Reclamă

Ai grijă mereu de unghiile tale. Dacă le vei hidrata periodic și dacă vei folosi produse cosmetice calitative, te vei bucura de un aspect elegant și îngrijit. Nu uita că oamenii atrag atenția la unghii încă din primele secunde de întâlnire.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×