Home // Sănătate // Greșeli pe care le faci atunci când folosești dezinfectantul
Greșeli pe care le faci atunci când folosești dezinfectantul
Gelul dezinfectant este din ce în ce mai prezent în viața noastră, acum mai mult ca oricând, iar oamenii sunt din ce în ce mai atenți la igienizarea suprafețelor comune.
Specialiștii în sănătate spun că gelul dezinfectant trebuie utilizat numai în anumite condiții / Profimedia Images
Greșelile privind sănătatea sunt de evitat în această perioadă, mai ales că pericolul Covid-19 pare că pândește în fiecare secundă.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Specialiștii în sănătate spun însă că deși gelul dezinfectant este o variantă comună și intens utilizată atunci când nu te poți spăla pe mâini cu apă și săpun, acesta nu este mereu cea mai sigură variantă.
Ce greșeli faci când folosești gelul dezinfectant
Potrivit Huffpost, epidemiologii din întreaga lume spun că acest tip de geluri au anumite condiții de utilizare, deci trebuie citită cu atenție eticheta lor, astfel încât proprietățile lor să își atingă scopul.
1. Folosești tipul greșit de gel dezinfectant
Nu toate gelurile dezinfectante sunt bune. Specialiștii în sănătate recomandă gelurile care conțin cel puțin 60-70% alcool. Cel mai bine este să consulți eticheta lor atunci când vrei să le cumperi, ca să fii sigur că sunt eficiente în eliminarea bacteriilor și virusurilor.
De la începutul pandemiei și până acum au apărut tot mai multe informații legate de spălarea mâinilor pentru 20 de secunde. Același lucru trebuie să-l faci și cu gelul dezinfectant.
3. Folosești prea puțin gel dezinfectant
Reclamă
Faptul că nu folosești o cantitate suficientă de gel dezinfectant se poate întoarce împotriva ta. Cantitatea potrivită este cea care iese la o simplă apăsare a unui recipient cu dezinfectant.
4. Nu îl aplici pe toată suprafața mâinilor
Fiecare parte a mâinilor pe care nu ajunge gel dezinfectant poate fi purtătoarea virusurilor. Chiar și atunci când atingi ceva cu un singur deget, cel mai bine este să te dezinfectezi pe toată suprafața mâinii.
Și în acest caz cel mai bine este să urmărești instrucțiunile scrise de către producători pe eticheta produsului. Dacă nu sunt depozitate corect, proprietățile acestora pot fi alterate și nu mai au efectul dorit.
6. Îl folosești pe post de săpun
Dacă ai mâinile murdare sau pline de grăsime, dezinfectantul nu te poate ajuta. De ce? Din cauza murdăriei, dezinfectantul nu intră suficient de bine în contact cu pielea și nu ajută mai deloc la îndepărtarea bacteriilor.
7. Nu lași gelul dezinfectant să se usuce
Este extrem de important să nu folosești mâinile înainte ca gelul dezinfectant să se usuce. Epidemiologii avertizează că fiecare produs de acest tip are nevoie de un anumit timp pentru a intra în contact cu pielea, ca mai apoi distrugă agenții patogeni.
8. Nu dezinfectezi toate suprafețele pe care le atingi
Faptul că îți dezinfectezi în mod constant mâinile, dar nu și cardul de credit pe care îl folosești în mod frecvent, nu te ajută aproape deloc. Cheile, telefon sau alte astfel de obiecte sunt printre cei mai mari purtători de bacterii și virusuri.
9. Nu verifici data de expirare
Poate părea un lucru banal, dar faptul că nu verifici data de expirare a gelului dezinfectant te poate afecta. După ce expiră, proprietățile lui se degradează și nu te mai protejează la fel de bine, deși poate părea că face în continuare acest lucru.
10. Suprautilizarea gelului dezinfectant
Dacă folosești gel dezinfectant în mod obseseiv nu este deloc bine. Aces tip de geluri distrug bacteriile rele, dar le pot distruge și pe cele bune, lucru care poate afecta straturile pielii. Specialiștii recomandă din când în când aplicarea unei creme hidratante pe suprafața mâinilor.