Reclamă

Greșeli pe care le faci atunci când folosești dezinfectantul

Gelul dezinfectant este din ce în ce mai prezent în viața noastră, acum mai mult ca oricând, iar oamenii sunt din ce în ce mai atenți la igienizarea suprafețelor comune. 

Publicat: 18 ianuarie 2021, 12:46 / Actualizat: 5 aprilie 2021, 15:48

Greșelile privind sănătatea sunt de evitat în această perioadă, mai ales că pericolul Covid-19 pare că pândește în fiecare secundă.

Specialiștii în sănătate spun însă că deși gelul dezinfectant este o variantă comună și intens utilizată atunci când nu te poți spăla pe mâini cu apă și săpun, acesta nu este mereu cea mai sigură variantă.

Ce greșeli faci când folosești gelul dezinfectant

Potrivit Huffpost, epidemiologii din întreaga lume spun că acest tip de geluri au anumite condiții de utilizare, deci trebuie citită cu atenție eticheta lor, astfel încât proprietățile lor să își atingă scopul.

1. Folosești tipul greșit de gel dezinfectant

Nu toate gelurile dezinfectante sunt bune. Specialiștii în sănătate recomandă gelurile care conțin cel puțin 60-70% alcool. Cel mai bine este să consulți eticheta lor atunci când vrei să le cumperi, ca să fii sigur că sunt eficiente în eliminarea bacteriilor și virusurilor.

Reclamă

2. Nu îl folosești suficient de mult

De la începutul pandemiei și până acum au apărut tot mai multe informații legate de spălarea mâinilor pentru 20 de secunde. Același lucru trebuie să-l faci și cu gelul dezinfectant. 

3. Folosești prea puțin gel dezinfectant

Reclamă

Faptul că nu folosești o cantitate suficientă de gel dezinfectant se poate întoarce împotriva ta. Cantitatea potrivită este cea care iese la o simplă apăsare a unui recipient cu dezinfectant.

4. Nu îl aplici pe toată suprafața mâinilor

Fiecare parte a mâinilor pe care nu ajunge gel dezinfectant poate fi purtătoarea virusurilor. Chiar și atunci când atingi ceva cu un singur deget, cel mai bine este să te dezinfectezi pe toată suprafața mâinii. 

5. Nu depozitezi gelul dezinfectant în mod corect

Și în acest caz cel mai bine este să urmărești instrucțiunile scrise de către producători pe eticheta produsului. Dacă nu sunt depozitate corect, proprietățile acestora pot fi alterate și nu mai au efectul dorit.

Apăsarea unui recipient cu gel dezinfectant
Cel mai bine este să consulți eticheta aplicată pe sticlele cu dezinfectant atunci când vrei să le cumperi / Profimedia Images

6. Îl folosești pe post de săpun

Dacă ai mâinile murdare sau pline de grăsime, dezinfectantul nu te poate ajuta. De ce? Din cauza murdăriei, dezinfectantul nu intră suficient de bine în contact cu pielea și nu ajută mai deloc la îndepărtarea bacteriilor. 

7. Nu lași gelul dezinfectant să se usuce

Este extrem de important să nu folosești mâinile înainte ca gelul dezinfectant să se usuce. Epidemiologii avertizează că fiecare produs de acest tip are nevoie de un anumit timp pentru a intra în contact cu pielea, ca mai apoi distrugă agenții patogeni.

8. Nu dezinfectezi toate suprafețele pe care le atingi

Faptul că îți dezinfectezi în mod constant mâinile, dar nu și cardul de credit pe care îl folosești în mod frecvent, nu te ajută aproape deloc. Cheile, telefon sau alte astfel de obiecte sunt printre cei mai mari purtători de bacterii și virusuri.

9. Nu verifici data de expirare

Poate părea un lucru banal, dar faptul că nu verifici data de expirare a gelului dezinfectant te poate afecta. După ce expiră, proprietățile lui se degradează și nu te mai protejează la fel de bine, deși poate părea că face în continuare acest lucru.

10. Suprautilizarea gelului dezinfectant

Dacă folosești gel dezinfectant în mod obseseiv nu este deloc bine. Aces tip de geluri distrug bacteriile rele, dar le pot distruge și pe cele bune, lucru care poate afecta straturile pielii. Specialiștii recomandă din când în când aplicarea unei creme hidratante pe suprafața mâinilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×