Reclamă

Greșeli pe care le faci atunci când folosești dezinfectantul

Gelul dezinfectant este din ce în ce mai prezent în viața noastră, acum mai mult ca oricând, iar oamenii sunt din ce în ce mai atenți la igienizarea suprafețelor comune. 

Publicat: 18 ianuarie 2021, 12:46 / Actualizat: 5 aprilie 2021, 15:48

Greșelile privind sănătatea sunt de evitat în această perioadă, mai ales că pericolul Covid-19 pare că pândește în fiecare secundă.

Specialiștii în sănătate spun însă că deși gelul dezinfectant este o variantă comună și intens utilizată atunci când nu te poți spăla pe mâini cu apă și săpun, acesta nu este mereu cea mai sigură variantă.

Ce greșeli faci când folosești gelul dezinfectant

Potrivit Huffpost, epidemiologii din întreaga lume spun că acest tip de geluri au anumite condiții de utilizare, deci trebuie citită cu atenție eticheta lor, astfel încât proprietățile lor să își atingă scopul.

1. Folosești tipul greșit de gel dezinfectant

Nu toate gelurile dezinfectante sunt bune. Specialiștii în sănătate recomandă gelurile care conțin cel puțin 60-70% alcool. Cel mai bine este să consulți eticheta lor atunci când vrei să le cumperi, ca să fii sigur că sunt eficiente în eliminarea bacteriilor și virusurilor.

Reclamă

2. Nu îl folosești suficient de mult

De la începutul pandemiei și până acum au apărut tot mai multe informații legate de spălarea mâinilor pentru 20 de secunde. Același lucru trebuie să-l faci și cu gelul dezinfectant. 

3. Folosești prea puțin gel dezinfectant

Reclamă

Faptul că nu folosești o cantitate suficientă de gel dezinfectant se poate întoarce împotriva ta. Cantitatea potrivită este cea care iese la o simplă apăsare a unui recipient cu dezinfectant.

4. Nu îl aplici pe toată suprafața mâinilor

Fiecare parte a mâinilor pe care nu ajunge gel dezinfectant poate fi purtătoarea virusurilor. Chiar și atunci când atingi ceva cu un singur deget, cel mai bine este să te dezinfectezi pe toată suprafața mâinii. 

5. Nu depozitezi gelul dezinfectant în mod corect

Și în acest caz cel mai bine este să urmărești instrucțiunile scrise de către producători pe eticheta produsului. Dacă nu sunt depozitate corect, proprietățile acestora pot fi alterate și nu mai au efectul dorit.

Apăsarea unui recipient cu gel dezinfectant
Cel mai bine este să consulți eticheta aplicată pe sticlele cu dezinfectant atunci când vrei să le cumperi / Profimedia Images

6. Îl folosești pe post de săpun

Dacă ai mâinile murdare sau pline de grăsime, dezinfectantul nu te poate ajuta. De ce? Din cauza murdăriei, dezinfectantul nu intră suficient de bine în contact cu pielea și nu ajută mai deloc la îndepărtarea bacteriilor. 

7. Nu lași gelul dezinfectant să se usuce

Este extrem de important să nu folosești mâinile înainte ca gelul dezinfectant să se usuce. Epidemiologii avertizează că fiecare produs de acest tip are nevoie de un anumit timp pentru a intra în contact cu pielea, ca mai apoi distrugă agenții patogeni.

8. Nu dezinfectezi toate suprafețele pe care le atingi

Faptul că îți dezinfectezi în mod constant mâinile, dar nu și cardul de credit pe care îl folosești în mod frecvent, nu te ajută aproape deloc. Cheile, telefon sau alte astfel de obiecte sunt printre cei mai mari purtători de bacterii și virusuri.

9. Nu verifici data de expirare

Poate părea un lucru banal, dar faptul că nu verifici data de expirare a gelului dezinfectant te poate afecta. După ce expiră, proprietățile lui se degradează și nu te mai protejează la fel de bine, deși poate părea că face în continuare acest lucru.

10. Suprautilizarea gelului dezinfectant

Dacă folosești gel dezinfectant în mod obseseiv nu este deloc bine. Aces tip de geluri distrug bacteriile rele, dar le pot distruge și pe cele bune, lucru care poate afecta straturile pielii. Specialiștii recomandă din când în când aplicarea unei creme hidratante pe suprafața mâinilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Meghan Markle și Prințul Harry, îmbrăcați casual, la un eveniment sportiv, în tribune
Divertisment
Imagini cu fiica Prințului Harry, Prințesa Lilibet. Micuța a fost filmată în grădina casei din California, cu pălărie de soare și sandale
Harry și soția Meghan Markle au doi copii împreună și locuiesc în California. HelloMagazine a publicat recent imagini cu fiica Prințului Harry, Prințesa Lilibet. Micuța a fost filmată în grădina casei din California, cu...
2
Fată frumoasă într-o pădure îmbrăcată într-o rochie lungă cu o bufniță
Horoscop
Zodii care acceptă relațiile deschise. Nu sunt adepții tiparelor clasice
Există zodii care acceptă relațiile deschise și nu au o problemă în a oferi iubire oricui își dorește. Dacă unele persoane se confruntă cu această idee neconvențională, acești nativi știu cum să jongleze cu...
3
Kate Middleton, într-un costum roz, Regina Rania, într-o roche galbenă, cu pălărie pe cap
Divertisment
Regina Rania a Iordaniei i-a întrebat pe Prințul și Prințesa de Wales despre copii. Ce a vrut să știe despre Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis
Regina Rania a Iordaniei i-a întrebat pe Prințul și Prințesa de Wales despre copii. Prințul William și Prințesa Kate au făcut parte din lista de invitați la nunta regală iordaniană, plină de vedete. Chiar...
4
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
5
Regina Letizia în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs
Divertisment
Regina Letizia a purtat o rochie cu un imprimeu îndrăzneț. Majestatea Sa a participat la evenimentul de Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roşii
Regina Letizia a purtat o rochie cu un imprimeu îndrăzneț. Majestatea Sa a participat la evenimentul de Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. Aceasta și-a luat prin surprindere admiratorii regali cu...
PARTENERI
×