Reclamă

Moduri inedite în care poți folosi pudra pentru bebeluși: de ce e indicat să o ai în casă

Pudra pentru bebeluși este o bază de uz casnic folosit cel mai des pentru a menține pielea moale și uscată, dar utilizarea ei nu ar trebui să se limiteze doar la asta. Acest produs versatil poate fi folosit în diferite moduri prin casă. Ai mai jos o listă cu moduri inedite în care poți folosi pudra pentru bebeluși.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 3 iulie 2023, 6:43

Se poate face cu talc și/sau amidon de porumb, plus fosfat tricalcic și parfum, iar unele variante includ și vitamina E și aloe vera. Ingredientele pot lucra împreună pentru a face obiectele de uz casnic să aibă un aer proaspăt și curat, dar pot, de asemenea, să absoarbă umezeala și grăsimea, să prevină aglomerarea și să creeze bariere de protecție care maschează mirosurile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moduri inedite în care poți folosi pudra pentru bebeluși

Talcul acționează, de asemenea, ca un lubrifiant și, pe lângă toate acestea, este greu să negi parfumul plăcut și delicat al pudrei pentru bebeluși. Vei vedea că pudra pentru copii este destul de economică pentru un produs cu mai multe utilizări. Iată câteva modalități inteligente în care o poți folosi în și în jurul casei.

Elimină mirosurile de mucegai din dulapuri și sertare

Dulapurile și sertarele închise pot căpăta un miros de rânced sau umed. Asta se întâmplă atunci când nu sunt aerisite des, ceea ce duce la un miros persistent. Pentru a împrospăta un dulap, pune niște pudră pentru bebeluși într-un recipient pentru a absorbi excesul de umiditate din aer. Acest lucru funcționează și pentru dulapurile de bucătărie. Pentru sertare, scoate totul din interior și presară pudră. Apoi, acoperă-le cu căptușeală pentru sertare pentru a proteja articolele să nu depună pulbere pe ele.

Dacă există îngrijorări cu privire la vărsarea recipientului cu pudră, nu te îngrijora, există soluții. Acest lucru poate fi împiedicat cu pătrate mici de țesături precum in sau bumbac. Pune o cantitate mică de pudră pentru bebeluși într-un castron și câteva picături de ulei esențial, dacă dorești. Adaugă bile de bumbac și amestecă-le până când absorb celelalte ingrediente. Acestea se pun apoi pe bucata de de țesătură, iar materialul se coase de jur împrejur.

Reclamă

Folosește-o pentru a îngriji animalele de companie

Anumite rase de câini au părul lung, des sau ondulat, care nu pare să se netezească niciodată, indiferent cât de mult încearcă proprietarii lor. În astfel de situații, calitățile lubrifiante ale pudrei pentru bebeluși pot face o diferență reală. O cantitate mică poate fi presărată pe blana lor pentru a ajuta la descurcare. De asemenea, va absorbi excesul de ulei, funcționând în același mod în care șamponul uscat funcționează asupra oamenilor.

Pudra pentru copii este sigură pentru câini, dar folosește-o cu moderație, deoarece prea multă le poate răpi pielea. Pentru îngrijire, începe prin a o presăra pe mâinile tale sau pe o cârpă. Freacă animalul pe toată haina, evitând urechile, ochii și nasul. Apoi, periază ușor până când pudra este încorporată, iar încurcăturile se vor desface ca prin minune. Nu uita să eviți pudra parfumată pentru copii pentru a preveni o posibilă reacție alergică.

Reclamă

Fixează podelele din lemn care scârțâie

Efectele timpului și ale utilizării constante pot face ca podelele din lemn să dezvolte scârțâituri care pot deveni destul de iritante. Materialele se extind și se contractă pe măsură ce nivelul de umiditate se schimbă și când lucruri precum picioarele sau roțile creează presiune deasupra plăcilor care intră în contact unele cu altele. Dacă există o problemă structurală gravă, podeaua poate fi reparată, dar înainte de a trece la cheltuiala respectivă, vezi dacă pudră pentru copii poate relaxa un pic punctele de contact și poate opri tot acel zgomot.

Începe prin a trece prin camere pentru a identifica toate zonele. Notează fiecare cu bandă de mascare și apoi mergi înapoi la punctul de plecare. Presară niște pudră pentru copii pe marginile plăcii și fă-i loc printre crăpături cu o cârpă. Șterge reziduurile și vezi dacă a funcționat. Dacă nu, mai adaugă și repetă procesul.

Folosește-o ca repelent pentru dăunători de interior și exterior

Insectelor precum furnicile, afidele și anumitor creaturi cu patru picioare nu le place pudra pentru copii. Așa că, ea este un repelent eficient pentru dăunătorii din case și grădini. Este ușor de aplicat, dar cel mai bine este că nu conține substanțele chimice toxice care se găsesc în unele pesticide cumpărate din magazin.

Parfumul pudrei pentru copii poate ajuta la perturbarea traseelor create de furnici. De asemenea, acestor insecte nu le place cum se simte pudra pentru bebeluși. Stropirea acesteia pe acele poteci și punctele de intrare și ieșire le va descuraja să revină în casă sau grădină.

Pudra pentru copii poate fi stropită și în jurul bazelor plantelor pentru a descuraja infestările de afide și pe frunzele plantelor pentru a îndepărta gândacii japonezi. Și când este presărată pe plante mici de înălțime, iepurii și ratonii vor căuta în altă parte ceva de ronțăit. Reține că pulberea este îndepărtată ușor cu mopul, de ploaie și prin udare, așa că trebuie reaplicată des.

Neutralizează mirosurile de pe covoare

Oricine s-a confruntat vreodată cu vinul vărsat, urină de la animalele de companie sau alte pete urât mirositoare pe covoare va fi bucuros să afle că pudra pentru copii le poate neutraliza. Presară o cantitate mică de pulbere și întinde-o cu o perie rezistentă. Covorul trebuie să stea așa o zi sau două înainte de a fi aspirat. Pentru a adăuga un parfum ușor întregului covor, presară pudra pentru bebeluși pe toată zona și apoi aspiră.

Ai grijă să nu folosești prea multă pulbere pentru că va fi nevoie de mai multe treceri cu peria aspiratorului pentru a o îndepărta din fibre. Și, la fel de important, prea multă pulbere ar putea înfunda filtrul de la aspirator sau poate opri motorul din funcționare. Dacă verși prea multă pe covor, din greșeală, strânge excesul înainte de a aspira.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×