Reclamă

Moduri inedite în care poți folosi pudra pentru bebeluși: de ce e indicat să o ai în casă

Pudra pentru bebeluși este o bază de uz casnic folosit cel mai des pentru a menține pielea moale și uscată, dar utilizarea ei nu ar trebui să se limiteze doar la asta. Acest produs versatil poate fi folosit în diferite moduri prin casă. Ai mai jos o listă cu moduri inedite în care poți folosi pudra pentru bebeluși.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 3 iulie 2023, 6:43

Se poate face cu talc și/sau amidon de porumb, plus fosfat tricalcic și parfum, iar unele variante includ și vitamina E și aloe vera. Ingredientele pot lucra împreună pentru a face obiectele de uz casnic să aibă un aer proaspăt și curat, dar pot, de asemenea, să absoarbă umezeala și grăsimea, să prevină aglomerarea și să creeze bariere de protecție care maschează mirosurile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moduri inedite în care poți folosi pudra pentru bebeluși

Talcul acționează, de asemenea, ca un lubrifiant și, pe lângă toate acestea, este greu să negi parfumul plăcut și delicat al pudrei pentru bebeluși. Vei vedea că pudra pentru copii este destul de economică pentru un produs cu mai multe utilizări. Iată câteva modalități inteligente în care o poți folosi în și în jurul casei.

Elimină mirosurile de mucegai din dulapuri și sertare

Dulapurile și sertarele închise pot căpăta un miros de rânced sau umed. Asta se întâmplă atunci când nu sunt aerisite des, ceea ce duce la un miros persistent. Pentru a împrospăta un dulap, pune niște pudră pentru bebeluși într-un recipient pentru a absorbi excesul de umiditate din aer. Acest lucru funcționează și pentru dulapurile de bucătărie. Pentru sertare, scoate totul din interior și presară pudră. Apoi, acoperă-le cu căptușeală pentru sertare pentru a proteja articolele să nu depună pulbere pe ele.

Dacă există îngrijorări cu privire la vărsarea recipientului cu pudră, nu te îngrijora, există soluții. Acest lucru poate fi împiedicat cu pătrate mici de țesături precum in sau bumbac. Pune o cantitate mică de pudră pentru bebeluși într-un castron și câteva picături de ulei esențial, dacă dorești. Adaugă bile de bumbac și amestecă-le până când absorb celelalte ingrediente. Acestea se pun apoi pe bucata de de țesătură, iar materialul se coase de jur împrejur.

Reclamă

Folosește-o pentru a îngriji animalele de companie

Anumite rase de câini au părul lung, des sau ondulat, care nu pare să se netezească niciodată, indiferent cât de mult încearcă proprietarii lor. În astfel de situații, calitățile lubrifiante ale pudrei pentru bebeluși pot face o diferență reală. O cantitate mică poate fi presărată pe blana lor pentru a ajuta la descurcare. De asemenea, va absorbi excesul de ulei, funcționând în același mod în care șamponul uscat funcționează asupra oamenilor.

Pudra pentru copii este sigură pentru câini, dar folosește-o cu moderație, deoarece prea multă le poate răpi pielea. Pentru îngrijire, începe prin a o presăra pe mâinile tale sau pe o cârpă. Freacă animalul pe toată haina, evitând urechile, ochii și nasul. Apoi, periază ușor până când pudra este încorporată, iar încurcăturile se vor desface ca prin minune. Nu uita să eviți pudra parfumată pentru copii pentru a preveni o posibilă reacție alergică.

Reclamă

Fixează podelele din lemn care scârțâie

Efectele timpului și ale utilizării constante pot face ca podelele din lemn să dezvolte scârțâituri care pot deveni destul de iritante. Materialele se extind și se contractă pe măsură ce nivelul de umiditate se schimbă și când lucruri precum picioarele sau roțile creează presiune deasupra plăcilor care intră în contact unele cu altele. Dacă există o problemă structurală gravă, podeaua poate fi reparată, dar înainte de a trece la cheltuiala respectivă, vezi dacă pudră pentru copii poate relaxa un pic punctele de contact și poate opri tot acel zgomot.

Începe prin a trece prin camere pentru a identifica toate zonele. Notează fiecare cu bandă de mascare și apoi mergi înapoi la punctul de plecare. Presară niște pudră pentru copii pe marginile plăcii și fă-i loc printre crăpături cu o cârpă. Șterge reziduurile și vezi dacă a funcționat. Dacă nu, mai adaugă și repetă procesul.

Folosește-o ca repelent pentru dăunători de interior și exterior

Insectelor precum furnicile, afidele și anumitor creaturi cu patru picioare nu le place pudra pentru copii. Așa că, ea este un repelent eficient pentru dăunătorii din case și grădini. Este ușor de aplicat, dar cel mai bine este că nu conține substanțele chimice toxice care se găsesc în unele pesticide cumpărate din magazin.

Parfumul pudrei pentru copii poate ajuta la perturbarea traseelor create de furnici. De asemenea, acestor insecte nu le place cum se simte pudra pentru bebeluși. Stropirea acesteia pe acele poteci și punctele de intrare și ieșire le va descuraja să revină în casă sau grădină.

Pudra pentru copii poate fi stropită și în jurul bazelor plantelor pentru a descuraja infestările de afide și pe frunzele plantelor pentru a îndepărta gândacii japonezi. Și când este presărată pe plante mici de înălțime, iepurii și ratonii vor căuta în altă parte ceva de ronțăit. Reține că pulberea este îndepărtată ușor cu mopul, de ploaie și prin udare, așa că trebuie reaplicată des.

Neutralizează mirosurile de pe covoare

Oricine s-a confruntat vreodată cu vinul vărsat, urină de la animalele de companie sau alte pete urât mirositoare pe covoare va fi bucuros să afle că pudra pentru copii le poate neutraliza. Presară o cantitate mică de pulbere și întinde-o cu o perie rezistentă. Covorul trebuie să stea așa o zi sau două înainte de a fi aspirat. Pentru a adăuga un parfum ușor întregului covor, presară pudra pentru bebeluși pe toată zona și apoi aspiră.

Ai grijă să nu folosești prea multă pulbere pentru că va fi nevoie de mai multe treceri cu peria aspiratorului pentru a o îndepărta din fibre. Și, la fel de important, prea multă pulbere ar putea înfunda filtrul de la aspirator sau poate opri motorul din funcționare. Dacă verși prea multă pe covor, din greșeală, strânge excesul înainte de a aspira.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×