Reclamă

Legume bogate în fibre de adăugat în dieta ta. Morcovii fierți se numără printre ele

Știm cu toții că consumul unei cantități importante de fibre este benefică pentru sănătatea generală, dar știm cu adevărat de ce? Expertul în nutriție, Meghan Novoshielski explică: „Consumul mai multor legume bogate în fibre este unul dintre cele mai bune lucruri pe care oamenii le pot face pentru sănătatea lor”.

Publicat: 23 aprilie 2023, 7:14

Ea adaugă: "Fibrele ajută la pierderea în greutate. Mențin stabilă glicemia, protejează sănătatea cardiovasculară și digestivă. Alimentează un microbiom intestinal sănătos". Și, în timp ce multe legume conțin o cantitate adecvată de fibre, Novoshielski spune că o regulă bună pentru și mai multe fibre este să iei legume cu o culoare mai închisă, cum ar fi sfecla roșie, anghinarele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legume bogate în fibre de adăugat în dietă

Asociația Americană a Inimii recomandă ca adulții să mănânce între 25 și 30 de grame de fibre pe zi. Din moment ce mulți oameni nu au suficiente legume în dieta lor zilnică, Novoshielski recomandă adăugarea de ingrediente bogate în fibre la mese. De exemplu, poți pune broccoli pe pizza sau spanac ori poți adăuga dovlecei și roșii într-o omletă sau frittata.

Vrei să știi ce legume bogate în fibre să adaugi în dieta ta? Ai mai jos lista completă de alimente.

Morcovi

Știai că o porție de morcovi fierți conține mai multe fibre decât morcovii cruzi? Dar nu trebuie să-ți faci griji, nu este deloc mult. O ceașcă de morcovi fierți are 5 grame de fibre. Un morcov crud de mărime medie are aproximativ 2 grame. Indiferent dacă îi adaugi într-o salată, curry sau îi combini cu hummus, morcovii sunt o legumă grozavă de avut la îndemână în fiecare săptămână. Sunt atât de versatili.

Reclamă

Broccoli

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume de adăugat în dieta ta. Katherine Gomez, dietetician, spune: „Doar o ceașcă de broccoli are aproximativ 5 grame de fibre. De asemenea, conține antioxidanți și vitamina C, care pot întări sistemul imunitar și pot reduce riscul de boli cronice”.

Conopidă

Reclamă

Conopida este asemănătoare cu broccoli prin faptul că are multe minerale și vitamine benefice. Cu toate acestea, nu conține atât de multe fibre. De fapt, într-o cană de conopidă există 2 grame de fibre, adică aproximativ jumătate din cantitatea pe care o vei găsi în aceeași porție de broccoli. Acestea fiind spuse, conopida este încă o legumă grozavă de adăugat la mese și de mâncat des.

Vinete

Dacă îți plac vinetele, parmezanul sau vinetele umplute, vei fi fericită să știi că acele feluri de mâncare conțin o cantitate bună de fibre. La fel ca și conopida, vinetele au aproximativ 2 grame de fibre per porție.

Sfeclă elvețiană

Sfecla elvețiană are aproximativ 4 grame de fibre per cană. Este o legumă grozavă de încorporat în preparate cu paste, salate sau o frittata. Treci pe la piață în timpul verii și la începutul toamnei pentru a lua cea mai proaspătă sfeclă elvețiană.

Varză de Bruxelles

Există ceva mai delicios decât o varză de Bruxelles învelită în slănină cu un strop de oțet balsamic sau o salată de varză de Bruxelles mărunțită? Aceste mici legume verzi crocante au peste 3 grame de fibre pe cană și sunt cu adevărat un superaliment. Au o mulțime de beneficii nutriționale și pot chiar proteja împotriva anumitor tipuri de cancer.

Anghinare

Când este sezonul lor, anghinarele sunt una dintre cele mai delicioase legume de care să te bucuri. Și, deoarece sunt în mod natural atât de aromate, nu trebuie să faci altceva decât să le gătești sau să le fierbi la abur. Anghinarea are aproximativ 4 grame de fibre per porție și este, de asemenea, bogată în calciu.

Sfeclă

Sfecla este considerată a fi un laxativ natural și este bogată în fibre, conține 4 grame per porție. Fie că o tai pentru o salată cu brânză de capră și nuci, fie că o transformi într-un hummus, sfecla are o aromă ușor dulce care o face să fie completarea perfectă pentru atâtea feluri de mâncare.

Spanac

Dacă Popeye ne-a învățat ceva, este că spanacul ne poate face să creștem mari și puternici. Katherine Gomez spune: „Spanacul are aproximativ 4 grame de fibre pe cană și, de asemenea, conține fier, care este necesar pentru producerea globulelor roșii”. Savurează spanac ca o garnitură sau amestecă-l în felul preferat de paste.

Mazăre

Există un motiv pentru care mazărea este de obicei una dintre primele legume pe care le introduci în masa bebelușilor. „O cană de mazăre are aproximativ 9 grame de fibre și e o sursă excelentă de vitamina B, care e crucială pentru metabolismul energetic”, mai spune Gomez.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×