Ea adaugă: "Fibrele ajută la pierderea în greutate. Mențin stabilă glicemia, protejează sănătatea cardiovasculară și digestivă. Alimentează un microbiom intestinal sănătos". Și, în timp ce multe legume conțin o cantitate adecvată de fibre, Novoshielski spune că o regulă bună pentru și mai multe fibre este să iei legume cu o culoare mai închisă, cum ar fi sfecla roșie, anghinarele.
Legume bogate în fibre de adăugat în dietă
Asociația Americană a Inimii recomandă ca adulții să mănânce între 25 și 30 de grame de fibre pe zi. Din moment ce mulți oameni nu au suficiente legume în dieta lor zilnică, Novoshielski recomandă adăugarea de ingrediente bogate în fibre la mese. De exemplu, poți pune broccoli pe pizza sau spanac ori poți adăuga dovlecei și roșii într-o omletă sau frittata.
Vrei să știi ce legume bogate în fibre să adaugi în dieta ta? Ai mai jos lista completă de alimente.
Morcovi
Știai că o porție de morcovi fierți conține mai multe fibre decât morcovii cruzi? Dar nu trebuie să-ți faci griji, nu este deloc mult. O ceașcă de morcovi fierți are 5 grame de fibre. Un morcov crud de mărime medie are aproximativ 2 grame. Indiferent dacă îi adaugi într-o salată, curry sau îi combini cu hummus, morcovii sunt o legumă grozavă de avut la îndemână în fiecare săptămână. Sunt atât de versatili.
Broccoli
Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume de adăugat în dieta ta. Katherine Gomez, dietetician, spune: „Doar o ceașcă de broccoli are aproximativ 5 grame de fibre. De asemenea, conține antioxidanți și vitamina C, care pot întări sistemul imunitar și pot reduce riscul de boli cronice”.