Reclamă

Cum poți face cumpărături pentru un stil de viață sănătos. Sfaturi utile de la nutriționiști

Experții în nutriție îți vin în ajutor și te învață cum poți face cumpărături pentru un stil de viață sănătos. Perioada sărbătorilor ne poate face să consumăm mai multe alimente decât avem nevoie. De multe ori ajungem să punem în farfurie preparate greoaie, care ulterior ne îngreunează procesul de digestie. Acesta este motivul pentru care trebuie să optăm pentru un stil de viață echilibrat, indiferent de perioada din an.

Publicat: 16 aprilie 2023, 6:23
O femeie frumoasă cu un coș de cumpărături pentru un stil de viață sănătos
Experții în nutriție îți vin în ajutor și te învață cum poți face cumpărături pentru un stil de viață sănătos. Perioada sărbătorilor ne poate face să consumăm mai multe alimente decât avem nevoie / Shutterstock

Cumpărăturile alimentare pot fi pentru multe persoane intimidante sau chiar copleșitoare. Uneori este dificil să faci alegerile corecte, mai ales dacă îți dorești să începi să ai un stil de viață sănătos. Există multe persoane care își doresc un co de cumpărături mai sănătos, dar care nu știu ce alimente sunt cele mai potrivite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți face cumpărături pentru un stil de viață sănătos

În zilele noastre există o mulțime de tipuri de mâncare și produse din care poți alege. Uneori este dificil să faci alegerea corectă, iar ambalajul și lista de ingrediente devin intimidante. Pentru a face cumpărături pentru un stil de viață sănătos trebuie să implementezi în rutina ta câteva principii.

Pentru început pregătește în prealabil o listă în felul acesta îți va fi mult mai ușor să-ți dai seama ce anume trebuie să adaugi în coșul de cumpărături. Începe prin a face o listă de cumpărături, dar și o listă a preparatelor pe care vrei să le gătești în zilele ce urmează. Un plan bine pus la punct te va ajuta să nu cumperi produse de care poate nu ai nevoie.

O listă de cumpărături pentru un stil de viață sănătos ar trebui să includă alimente bogate în nutrienți. Astfel de pe lista ta nu ar trebui să lipsească legumele, fructele și câteva surse de proteine. Află mai multe despre alimentele bogate în proteine și modul în care acestea pot fi incluse în alimentația ta.

Lista de cumpărături ar trebui împărțită pe categorii: fructe, legume, proteine și carbohidrați. Unele dintre cele mai sănătate fructe sunt merele și afinele.

Reclamă

Acestea sunt bogate în fibre și antioxidanți. Poți alege legume prcum brocoli, spanac, fasole și proteine din pește, carne slabă de pui, ouă sau brânză.

Planifică un meniu săptămânal

Planificarea unui meniu săptămânal te va ajuta să înțelegi mult mai ușor de ce ingrediente ai nevoie în bucătărie. În felul acesta vei evita să faci risipă și vei avea un control mult mai mare asupra numărului de calorii pe care le consumi.

Reclamă

Planifică un meniu care să includă necesarul zilnic de nutrienți și vitamine. Un meniu săptămânal te va ajuta să economisești timp și să fii mult mai organizată. În plus vei avea o privire mult mai realistă asupra coșului tău de cumpărături și a economiilor pe care le-ai putea face, spun specialiștii pentru Healthline.com.

Cum să-ți depozitezi alimentele pentru a rezista mai mult timp

Atunci când alegi să faci un meniu săptămânal este important să incluzi alimente neperisabile, alimente congelate, dar și alimente proaspete. Alimentele neperisabile rezistă o perioadă mai lungă de timp și te pot ajuta să faci câteva economii în ceea ce privește coșul tău de cumppărături.

Totodată, acestea pot fi folosite la o mulțime de feluri de mâncare. Alimentele congelate au o durată de viață mai mare, iar tu te poți bucura de calitatea ingredientelor pentru mai mult timp.

Specialiștii spun că din codul tău de cumpărături nu trebuie să lipsească alimentele congelate, mai ales dacă îți dorești un stil de viață mai sănătos. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×