Unt de arahide
Untul de arahide poate fi inclus și el pe lista de alimente neperisabile. Acesta poate rezista până la cinci ani de la data de expirare dacă este depozitat corect. Untul de arahide este bogat în grăsimi și vitamina E. Grăsimile din acesta sunt esențiale pentru organismul uman și pentru perioada în care nu vei avea acces la alimente. Cu toate acestea, în momentul în care un borcan cu unt de arahide este deschis trebuie să fii foarte atentă la modul de depozitare al acestuia. Intrat în contact cu oxigenul, pe termen lung, acesta își poate schimba treptat gustul.
Orez
Orezul trebuie să se afle pe lista ta de alimente neperisabile. Acesta poate rezista până la cinci ani de la data de expirare de pe ambalaj. Orezul negătit depozitat într-un container vidat ar putea rezista de la 15 până la 30 de ani, scriu publicațiile externe. Acesta este ideal în cazul unui dezastru care durează o perioadă mai lungă de timp. Este un produs care se gătește cu ușurință și care îți oferă senzația de sațietate rapid.
Fasole
Fasolea este un aliment bogat în fibre care îți oferă rapid senzația de sațietate și îți oferă aportul de nutrienți necesari pentru desfășurarea activităților fizice solicitante. Depozitată în mod corect, fasolea ar putea rezista până la 30 de ani. Deși fasolea uscată are un timp de gătire mai îndelungat, în cazul unor evenimente ce vor dura mai mult timp, fasolea poate fi alegerea ideală pentru o masă sățioasă.
Aceasta trebuie ferită de soare și umezeală pentru a putea fi păstrată în condiții optime cât mai mult timp. Fasolea ajută la îmbunătățirea digestiei, combate anemia și în anumite cazuri poate înlocui consumul de carne. Este un furnizor de energie esențial pentru organismul uman și întărește sistemul imunitar.
Carne deshidratată
Carnea deshidratată trebuie să se afle pe lista ta de alimente neperisabile. Aceasta este o alternativă ușoară pentru a obține necesarul de proteine în caz de stări de urgență. Carnea deshidratată poate fi achiziționată în prealabil de la magazin și depozitată într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui. Cu toate acestea, dacă timpul îți permite, ea poate fi preparată și acasă. Conform Healthline.com, carnea deshidratată poate rezista până la două luni dacă este depozitată corect. Dacă ai posibilitatea să congelezi carnea deshidratată, în acest fel îi vei prelungi viața pentru aproximativ 12 luni.
Batoane energetice
Batoanele energetice sunt ideale în cazuri de urgentă pe termen scurt. Acestea nu necesită un timp de preparare și pot fi consumate imediat. Deși nu oferă senzația de sațietate pentru o perioadă îndelungată de timp, pot fi o sursă rapidă de energie. Pentru perioadele scurte de urgență, alimentele care nu necesită pregătire în prealabil sunt cea mai bună opțiune. Atunci când ești într-o situație de urgență, cel mai probabil nu vei avea puterea pentru a prepara mâncare. Astfel, batoanele energetice ar putea fi alegerea ideală pentru tine.
Laptele praf și cafeaua instant
Laptele praf poate rezista pentru o perioadă foarte lungă de timp. De regulă este sugerat ca acesta să fie consumat în maximum 18 luni, cu toate acestea, conform Insider.com, laptele praf ar putea fi folosit pentru ani de zile, dacă este depozitat într-un loc uscat. La fel se întâmplă și în cazul cafelei instant. Depozitată în mod corect, aceasta poate fi alături de tine pentru ani de zile. Specialiștii spun că data de expirare este setată între doi și 20 de ani. Pot fi o opțiune ideală pentru un boost de energie în cazuri de urgență.
Alimente la conserve
Alimentele la conservă sunt alegerea ideală în cazuri de urgență. Acestea sunt pe lista tuturor când vine vorba de alegerea unor alimente neperisabile. De regulă, alimentele la conservă au un timp de gătire foarte scurt și o dată de expirare extrem de îndelungată.
Depozitate într-un loc răcoros, departe de razele soarelui, pot fi ideale în cazul unor calamități. Alimentele conservate precum roșiile sau fructele pot rezista de la 12 până la 18 luni. Alimentele mai puțin acide, carnea sau legumele, pot rezista între doi și cinci ani. Cu toate acestea, în momentul deschiderii ele trebuie consumate destul de rapid. Intarte în contact cu oxigenul, alimentele din conserve își pot schimba rapid gustul. În prezent există nenumărate alimente care se găsesc la conserve. De la sosul de roșii, la compotul de ananas și până la ton sau carne.
Alte produse de uz pe care ar trebui să le ai în caz de urgență
Nu doar alimentele neperisabile ar trebui să fie prioritatea ta în caz de urgență. Deși hrana este vitală și esențială, există o mulțime de alte obiecte pe care ar fi bine să le ai în cazul unei calamități. Apa trebuie să se afle pe lista ta de priorități.
Un adult are nevoie de minim doi litri de apă zilnic. Aceasta va fi necesară pentru consum, pentru gătire, dar și pentru igiena zilnică. Specialiștii recomandă o rezervă de cel puțin patru litri de apă pentru fiecare persoană, zilnic. Dacă ți-ai propus să-ți aprovizionezi casa cu alimente conservate, atunci ar fi bine să ai și un deschizător de conserve.
Seturile de baterii de tipuri diferite pot fi ideale pentru dispozitivele de uz în caz de urgență, cum ar fi lanternele. O trusă de prim ajutor este esențială indiferent de situație și necesară în casa oricărei persoane.
Pe lista de produse pe care ar trebui să le ai în casă în caz de urgență se pot adăuga: obiectele de igienă intimă, medicamente, haine groase, hărți, telefoane și acumulatori externi.