Reclamă

Alimente neperisabile pe care e recomandat să le ai în casă în caz de urgență. Ce poți adăuga pe lista de cumpărături

Situațiile de urgență pot apărea în orice moment. Fie că vorbim de o calamitate naturală, pandemie sau un război este esențial să ai în casă toate produsele necesare pentru a putea supraviețui. Hrana este esențială, iar produsele neperisabile devin vitale în astfel de momente. Pandemia din ultimii ani ne-a dovedit că nimic nu este cert. Situația politică actuală la nivel internațional ne arată că incertitudinea este o constantă. Iată ce alimente neperisabile ar trebui să incluzi pe lista ta de cumpărături pentru situațiile de urgență.

Publicat: 25 februarie 2022, 9:49 / Actualizat: 1 august 2022, 18:18

Fie că vorbim despre o situație de urgență de scurtă durată sau de lungă durată, vei avea nevoie de hrană pentru a putea supraviețui. În mod cert, pentru situațiile care nu durează o perioadă îndelungată de timp sunt recomandate alimentele neperisabile care nu necesită un timp de gătire. Cu toate acestea, dacă izolarea în propria casă este pentru mai mult timp, atunci este bine să ai aproape alimente cu un termen de valabilitate extins.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente neperisabile pe care e recomandat să le ai în caz de urgență

Fiecare produs vine cu un termen de valabilitate. Cu toate acestea, depozitate corect, unele alimente pot fi consumate în ciuda depășirii valabilității. Depozitarea alimentelor și păstrarea acestora pentru o perioadă mai lungă de timp este esențială în cazurile de urgență. Pastele făinoase sunt un exemplu clar al faptului că unele alimente pot fi consumate chiar și după data de expirare. La fel este și cazul orezului, fasolei și a altor alimente neperisabile pe care le-am inclus pe lista noastră.

Totuși, specialiștii recomandă o atenție sporită în cazul alimentelor neperisabile. Dacă nu sunt păstrate corect, iar ulterior sunt consumate, pot provoca probleme de sănătate. Uite câteva produse pe care le-ai putea avea în casă în caz de urgență.

Miere

Mierea este cunoscută ca fiind un aliment care poate rezista pentru o perioadă îndelungată de timp. Aceasta are un conținut crescut de zahăr, ceea ce face ca bacteriile și microorganismele să o afecteze într-o măsură destul de scăzută. Mierea este un aliment care conține o mulțime de nutrienți și este potrivită pentru aproape orice categorie de persoane.

Reclamă

Mierea este bogată în magneziu, sodiu, carbohidrați, fibre și zahăr. Aceasta are proprietăți antibacteriene și poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar. În combinație cu turmericul este un remediu natural perfect pentru tratarea inflamațiilor.

Curcurma cu miere este recomandată la scară largă datorită antioxidanților și efectelor antiinflamatorii. În plus, în caz de calamitate, este esențială pentru că îți poate oferi un boost de energie rapid datorită zahărului pe care îl conține. Produsele din prezent au un termen de valabilitate.

Cu toate acestea, conform Insider.com, chiar dacă mierea se cristalizează aceasta poate fi consumată în continuare. Pentru a avea din nou o consistență vâscoasă ea trebuie doar încălzită.

Reclamă

Unt de arahide

Untul de arahide poate fi inclus și el pe lista de alimente neperisabile. Acesta poate rezista până la cinci ani de la data de expirare dacă este depozitat corect. Untul de arahide este bogat în grăsimi și vitamina E. Grăsimile din acesta sunt esențiale pentru organismul uman și pentru perioada în care nu vei avea acces la alimente. Cu toate acestea, în momentul în care un borcan cu unt de arahide este deschis trebuie să fii foarte atentă la modul de depozitare al acestuia. Intrat în contact cu oxigenul, pe termen lung, acesta își poate schimba treptat gustul.

Orez

Orezul trebuie să se afle pe lista ta de alimente neperisabile. Acesta poate rezista până la cinci ani de la data de expirare de pe ambalaj. Orezul negătit depozitat într-un container vidat ar putea rezista de la 15 până la 30 de ani, scriu publicațiile externe. Acesta este ideal în cazul unui dezastru care durează o perioadă mai lungă de timp. Este un produs care se gătește cu ușurință și care îți oferă senzația de sațietate rapid.

Fasole

Fasolea este un aliment bogat în fibre care îți oferă rapid senzația de sațietate și îți oferă aportul de nutrienți necesari pentru desfășurarea activităților fizice solicitante. Depozitată în mod corect, fasolea ar putea rezista până la 30 de ani. Deși fasolea uscată are un timp de gătire mai îndelungat, în cazul unor evenimente ce vor dura mai mult timp, fasolea poate fi alegerea ideală pentru o masă sățioasă.

Aceasta trebuie ferită de soare și umezeală pentru a putea fi păstrată în condiții optime cât mai mult timp. Fasolea ajută la îmbunătățirea digestiei, combate anemia și în anumite cazuri poate înlocui consumul de carne. Este un furnizor de energie esențial pentru organismul uman și întărește sistemul imunitar.

Carne deshidratată

Carnea deshidratată trebuie să se afle pe lista ta de alimente neperisabile. Aceasta este o alternativă ușoară pentru a obține necesarul de proteine în caz de stări de urgență. Carnea deshidratată poate fi achiziționată în prealabil de la magazin și depozitată într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui. Cu toate acestea, dacă timpul îți permite, ea poate fi preparată și acasă. Conform Healthline.com, carnea deshidratată poate rezista până la două luni dacă este depozitată corect. Dacă ai posibilitatea să congelezi carnea deshidratată, în acest fel îi vei prelungi viața pentru aproximativ 12 luni.

Batoane energetice

Batoanele energetice sunt ideale în cazuri de urgentă pe termen scurt. Acestea nu necesită un timp de preparare și pot fi consumate imediat. Deși nu oferă senzația de sațietate pentru o perioadă îndelungată de timp, pot fi o sursă rapidă de energie. Pentru perioadele scurte de urgență, alimentele care nu necesită pregătire în prealabil sunt cea mai bună opțiune. Atunci când ești într-o situație de urgență, cel mai probabil nu vei avea puterea pentru a prepara mâncare. Astfel, batoanele energetice ar putea fi alegerea ideală pentru tine.

Laptele praf și cafeaua instant

Laptele praf poate rezista pentru o perioadă foarte lungă de timp. De regulă este sugerat ca acesta să fie consumat în maximum 18 luni, cu toate acestea, conform Insider.com, laptele praf ar putea fi folosit pentru ani de zile, dacă este depozitat într-un loc uscat. La fel se întâmplă și în cazul cafelei instant. Depozitată în mod corect, aceasta poate fi alături de tine pentru ani de zile. Specialiștii spun că data de expirare este setată între doi și 20 de ani. Pot fi o opțiune ideală pentru un boost de energie în cazuri de urgență.

Alimente la conserve

Alimentele la conservă sunt alegerea ideală în cazuri de urgență. Acestea sunt pe lista tuturor când vine vorba de alegerea unor alimente neperisabile. De regulă, alimentele la conservă au un timp de gătire foarte scurt și o dată de expirare extrem de îndelungată.

Depozitate într-un loc răcoros, departe de razele soarelui, pot fi ideale în cazul unor calamități. Alimentele conservate precum roșiile sau fructele pot rezista de la 12 până la 18 luni. Alimentele mai puțin acide, carnea sau legumele, pot rezista între doi și cinci ani. Cu toate acestea, în momentul deschiderii ele trebuie consumate destul de rapid. Intarte în contact cu oxigenul, alimentele din conserve își pot schimba rapid gustul. În prezent există nenumărate alimente care se găsesc la conserve. De la sosul de roșii, la compotul de ananas și până la ton sau carne.

Alte produse de uz pe care ar trebui să le ai în caz de urgență

Nu doar alimentele neperisabile ar trebui să fie prioritatea ta în caz de urgență. Deși hrana este vitală și esențială, există o mulțime de alte obiecte pe care ar fi bine să le ai în cazul unei calamități. Apa trebuie să se afle pe lista ta de priorități.

Un adult are nevoie de minim doi litri de apă zilnic. Aceasta va fi necesară pentru consum, pentru gătire, dar și pentru igiena zilnică. Specialiștii recomandă o rezervă de cel puțin patru litri de apă pentru fiecare persoană, zilnic. Dacă ți-ai propus să-ți aprovizionezi casa cu alimente conservate, atunci ar fi bine să ai și un deschizător de conserve.

Seturile de baterii de tipuri diferite pot fi ideale pentru dispozitivele de uz în caz de urgență, cum ar fi lanternele. O trusă de prim ajutor este esențială indiferent de situație și necesară în casa oricărei persoane.

Pe lista de produse pe care ar trebui să le ai în casă în caz de urgență se pot adăuga: obiectele de igienă intimă, medicamente, haine groase, hărți, telefoane și acumulatori externi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×