Reclamă

Ce să mănânci dacă îți e foame înainte de culcare, potrivit nutriționiștilor

Gustările după ora cinei nu sunt recomandate, dar uneori acestea sunt necesare. În cazul în care te confrunți cu o astfel de situație, iată ce să mănânci dacă îți e foame înainte de culcare, potrivit nutriționiștilor. Într-o lume ideală, ceea ce mănânci trebuie să fie mereu bazat pe alimente sănătoase.

Publicat: 4 februarie 2022, 7:05

Un stil de viață sănătos combinat cu o rutină de exerciții fizice pot avea efecte benefice pe termen lung asupra ta. Este de evitat să consumi mese bogate înainte de culcare. Nu doar că acestea îți vor strica silueta, dar s-ar putea să-ți îngreuneze și digestia, iar somnul tău să nu mai fie la fel de odihnitor. Nutriționiștii au încercat să le vină în ajutor persoanelor care chiar au nevoie de o gustare târzie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să mănânci dacă îți e foame înainte de culcare

Mulți oameni mănâncă noaptea târziu, unii dintre ei chiar și dacă nu le este cu adevărat foame. Mâncatul pe timp de noapte poate duce la un aport mult mai mare de calorii și implicit la creșterea în greutate. Dacă îți este cu adevărat foame înainte să mergi la somn, atunci ar trebui să iei în calcul doar gustările sănătoase care să nu-ți îngreunează digestia. Nutriționiștii recomandă alimentele sănătoase și evitarea produselor procesate. Multe dintre alimentele recomandate de ei ajută inclusiv la îmbunătățirea calității somnului. Iată de ce ar trebui să ții cont pentru momentele în care îți dorești o gustare târzie. 

Iaurt grecesc cu migdale și fructe de pădure

Dacă fructele simple nu sunt alegerea ta ideală, nutriționiștii îți vin în ajutor cu o combinație ideală. Iaurtul grecesc cu fructe de pădure și migdale este o gustare sățioasă, hrănitoare și delicioasă. Este alegerea ideală datorită echilibrului de proteine, carbohidrați și grăsimi.

Carbohidrații se găsesc în cea mai mare parte în fructele de pădure, spune nutriționista Abby Vichill. Proteinele se găsesc în iaurt, iar grăsimile în migdale. Această gustare bogată ajută la menținerea echilibrului zahărului din sânge și împiedică organismul să se trezească în timpul nopții din cauza nevoii de glucoză.

Reclamă

Banane

Dacă tot nu ți-ai dat seama ce să mănânci dacă îți e foame înainte de culcare poți opta cu încredere pentru banane. Bananele sunt delicioase și conțin potasiu, care este un factor ce relaxează musculatura în mod natural. Nutriționiștii sunt de părere că bananele ajută chiar și la a adormi mai repede.

Acestea conțin o cantitate semnificativă de triptofan care îmbunătățește starea de spirit. În plus, bananele nu conțin o cantitate foarte mare de zahăr. Fructele bogate în zahăr pot perturba somnul. Sunt hrănitoare și te pot ajuta ori de câte ori simți nevoia de o gustare sănătoasă chiar înainte de a merge la culcare.

Reclamă

Cireșe

Cireșele sunt o gustare ideală pentru a încheia seara într-un mod liniștit. În plus, unii nutriționiști recomandă chiar sucul de cireșe pentru un somn liniștitor. Câteva studii mici au demonstrat de-a lungul timpului că acestea te ajută să dormi mai bine. În plus, acestea au beneficii antiinflamatorii și pot oferi protecția împotriva afecțiunilor care apar în urma acesteia.

Într-un studiu citat de publicația Healthline.com s-a arătat faptul că femeile care au consumat 240 de ml de suc de cireșe după cină timp de o săptămână au dormit cu o oră jumătate mai mult decât în mod obișnuit. Cireșele conțin melatonină, hormonul care ajută la instalarea somnului. Nutriționiștii recomandă consumarea unui pahar de suc de cireșe sau o cană de cireșe ca o gustare sănătoasă înainte de culcare.

Kiwi

Acest fruct dulce acrișor este considerat de foarte multe persoane a fi ”prietenos” cu silueta. Două kiwi medii decojite pt conține în jur de 95 de calorii. Aceștia sunt bogați în vitamine și în fibre. Într-un studiu făcut pe 24 de adulți cu probleme la somn, s-a dovedit că acesta ajută înainte de culcare. Este un fruct hrănitor care îți oferă rapid senzația de sațietate datorită fibrelor sale. Se spune că este unul din puținele fructe care ajută rapid la eliberarea serotoninei, hormonul fericirii. Deși nu există până în prezent studii mai ample, mulți nutriționiști recomandă fructele de kiwi drept o gustare sănătoasă înainte de culcare.

Semințele de dovleac, nucile sau fisticul

Semințele de dovleac nu conțin foarte multe calorii, dar sunt bogate în magneziu, care este asociat cu un somn mai bun. Ele pot fi consumate simple sau alături de un măr. În plus, semințele conud triptofan care ajută la producerea melatoninei. Sunt o gustare sățioasă, dar mai ales sănătoasă. Fisticul se remarcă printre alte tipuri de nuci datorită proprietăților sale de a duce la producerea rapidă de melatonină. Este ușor sărat și poate fi o gustare minunată dacă nu ai poftă de dulce. Nucile sunt și ele o opțiune excelentă datorită grăsimilor sănătoase pe care le conțin. În plus acestea sunt bogate în magneziu, vitamina B și proteine.

Cum poți combate nevoia de a lua o gustare înainte de culcare

Nu trebuie întotdeauna să te informezi cu privire la ce să mănânci dacă îți e foame înainte de culcare. Poți să-ți ajustezi programul alimentar din timpul zilei pentru a evita nevoia de a lua o gustare. În acest mod, dieta ta va fi mult mai bine organizată, iar tu te vei bucura de un somn odihnitor, fără grija unor eventuale dureri de stomac.

Seara este foarte important să consumi gustări lejere și ușor de digerat. Dacă totuși vrei să scapi de obiceiul de a mânca înainte de culcare poți începe prin a consuma o cantitate suficientă de calorii pe timpul zilei. Nu aștepta până  la cină pentru a-ți lua toate caloriile necesare.

Alimentele bogate în proteine îți oferă o senzație da sațietate pentru o mai lungă durată. Unii nutriționiști sunt de părere că organismul face un ”inventar nutrițional” la sfârșitul zilei. Astfel, dacă organismul tău simte că nu a primit suficiente vitamine sau alți nutrienți se va declanșa din nou senzația de foame. Este foarte important să adopți o dietă echilibrată și variată entru a te asigura că preîntâmpini astfel de probleme.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×