Reclamă

Obiceiuri „sănătoase” care nu te ajută să pierzi în greutate. Motivele pentru care nu vezi rezultatele dorite

Multe femei încearcă să slăbească adoptând un stil de viață care la prima vedere pare sănătos. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor depuse ele nu reușească să vadă rezultatele dorite. Probabil și tu ai fost într-o situație asemănătoare. Acest lucru se întâmplă din cauza unor obiceiuri „sănătoase” care nu te ajută să pierzi în greutate.

Publicat: 30 ianuarie 2022, 7:07

Dacă adopți un nou obicei sănătos, dar nu îl pui în practică așa cum trebuie, riști ca eforturile tale să fie în zadar. Pentru a ajunge la greutatea dorită trebuie să faci sport în mod eficient. Mai mult, alimentația trebuie să fie monitorizată. Nu este suficient să consumi alimente sănătoase, trebuie să ai porții controlate și atent structurate, în funcție de nevoile corpului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri „sănătoase” care nu te ajută să pierzi în greutate

Dacă obișnuiești să mănânci alimente bogate în zahăr înainte de antrenamente, atunci ar trebui să reconsideri acest obicei. La fel se întâmplă și în cazul în care sari peste mesele principale. Multe persoane cred că în felul acesta vor consuma mai puține calorii. Însă ralitatea este cu otul alta. Aceste obiceiuri care la prima vedere par inofensive, te vor ține pe loc. În plus, nu vei vedea rezultatele dorite. Iată o listă de obiceiuri care la prima vedere par sănătoase, dar care îți pot face mai mult rău decât ai crede.

Faci exerciții fizice în fiecare zi

Printre acele obiceiuri „sănătoase” care nu te ajută să pierzi în greutate se numără sportul făcut zilnic. O rutină de exerciții fizice este excelentă pentru a avea un fizic de invidiat. Cu toate acestea, specialiștii recomandă alternarea exercițiilor fizice pe care le faci pentru a putea vedea rezultatele dorite.

Corpul tău are nevoie de timp pentru a se reface. Atunci când faci sport în fiecare zi din săptămână îți crești în mod semnificativ riscul de a te accidenta. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă antrenamentele tale sunt unele de o intensitate crescută.

Reclamă

Jay Cardiello, instructor de fitness și nutriționist, sfătuiește femeile să aibă grijă ca în rutina lor de sport. El spune că ar trebui să se includă o zi sau două pentru pauză. De-a lungul timpului, Jay s-a ocupat de antrenamentele unora dintre cele mai cunoscute vedete, printre care 50 Cent și Jennifer Lopez.

Bei smoothie după antrenamente

Indiferent de antrenamentul pe care alegi să-l faci, nutriționiștii spun că este ineficient să bei un smoothie după sport, mai ales dacă îți dorești să pierzi în greutate. Deși la prima vedere pare unul din acele obiceiuri „sănătoase”, este de fapt unul care nu te ajută să pierzi în greutate.

Reclamă

Chiar dacă sunt delicioase și sănătoase, smoothie-urile conțin o cantitate semnificativă de zahăr. Nutriționiștii spun că pentru un antrenament de o oră este suficient să consumi după o masă bogată în proteine pentru a te pune pe picioare. Dacă alegi să înlocuiești masa bogată în proteine cu un smoothie plin de zahăr, s-ar putea ca efortul depus anterior să fi fost în zadar.

Amâni mesele principale

Multe persoane au tendința să amâne mesele principale ale zilei, crezând că în felul acesta vor consuma mai puține calorii. Specialiștii spun că acest obicei nu este deloc sănătos și cu siguranță nu te va ajuta să pierzi acele kilograme în plus.

În loc să mănânci un prânz sănătos, ajungi să consumi multe gustări nesănătoase și bogate în zahăr pentru a avea din nou energie. De altfel, zahărul procesat are o mulțime de efecte nocive asupra corpului tău care trece printr-o serie de procese după ce l-ai consumat.

Nutriționiștii spun că mesele principale nu ar trebui înlocuite cu gustările, mai ales dacă vrei să pierzi în greutate. Restricționarea caloriilor se poate face prin micșorarea porțiilor, nu prin renunțarea la hrană.

Nu dormi suficient înainte de a face un antrenament dimineața

Să-ți începi dimineața cu un antrenament poate fi un lucru minunat, mai ales dacă îți dorești un boost de energie. Totuși, acest lucru se poate afla pe lista de obiceiuri „sănătoase” care nu te ajută să pierzi în greutate.

Dacă îți pui alarma mult prea devreme, iar corpul tău nu a apucat să se odihnească suficient, atunci s-ar putea să întâmpini probleme în timpul antrenamentelor. Motivația ta va scădea și vei abandona ceea ce ți-ai propus să faci.

De altfel, conform publicației Healthline, persoanele care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte au un risc mai mare de a acumula grăsime abdominală. Dacă îți dorești să faci un antrenament dimineața și vrei ca acesta să aibă rezultate, atunci asigură-te că dormi suficiente ore și că mergi la culcare mai devreme.

Mănânci porții mari

Doar pentru că farfuria ta este plină cu alimente sănătoase, nu înseamnă neapărat că vei pierde în greutate. Indiferent de alimentele pe care le consumi, pentru a avea rezultate, trebuie să-ți monitorizezi porțile. Chiar și cele mai sănătoase alimente conțin calorii. Dacă porțiile tale sunt mari, atunci s-ar putea să nu observi o diferență pe cântar. Nutriționiștii spun că jumătate din farfuria ta ar trebui să fie plină cu legume, iar un sfert din ea cu proteine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×