Reclamă

Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta

Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.

Publicat: 21 ianuarie 2022, 7:40

Grăsimea abdominală se depune în jurul organelor abdominale pe care le acaparează. Printre acestea se numără ficatul, dar și intestinele. De cele mai multe ori, studiile au demonstrat că grăsimea abdominală poate duce la creșterea riscului de apariție al diabetului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală

Grăsimea abdominală crește riscul de apariție al diabetului, bolilor de inimă, dar și a altor probleme de sănătate. Spre deosebire de grăsimea subcutanată, cea viscerală acoperă organele din zona abdomenului. Nivelul grasimii viscerale poate fi influențat de mai multe cauze. De la stres, dietă nesănătoasă, oboseală și multe altele. Cu toate acestea, există câteva metode prin care poți să reduci acumularea de kilograme în plus în această zonă a corpului.

Evită să bei prea mult alcool

Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este foarte important să eviți să bei alcool în exces. Când vine vorba de orice dietă pe care vrei să o adopți pentru a pierde în greutate, este extrem de important să limitezi consumul de băuturi alcoolice, deoarece acestea sunt bogate în calorii.

Dacă un cocktail din când în când nu va face o diferență, lucrurile vor sta diferit dacă devine o obișnuință. Prea mult alcool poate determina organismul să stocheze grăsimea în zona abdominală, spune specialistul Lauren Manaker.

Reclamă

Include în dieta ta ceaiul verde

Ceaiul verde este considerat unul dintre cele mai sănătoase băuturi. Conform publicației Healthline.com, el ajută la reducerea riscului apariției de cancer. Totodată, ajută la îmbunătățirea sănătății creierului și este nemaipomenit pentru pierderea în greutate.

Proprietățile de slăbire ale ceaiului verde provin de la unul dintre compușii săi, polifenoli. Acesta îmbunătățește metabolismul și este un antioxidant puternic. Mai multe studii au dovedit că ceaiul verde ajută la pierderea în greutate. Cu toate acestea, înainte de a fi consumat, trebuie consultat medicul specialist pentru a determina care sunt cauzele pentru care acumulați grăsime în zona abdominală.

Reclamă

Renunță la îndulcitorii artificiali

Îndulcitorii pot deveni rapid dușmanii luptei împotriva kilogramelor în plus. Dacă vrei să eviți depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani, ar fi bine să renunți la îndulcitorii artificiali. Nu doar zahărul ar trebui exclus din dieta ta zilnică. Specialiștii spun că îndulcitorii artificiali de orice fel duc la creșterea de grăsime în zona abdominală. Citește cu atenție etichetele produselor pe care alegi să le folosești în viața de zi cu zi.

Bea mai multă apă

Un ultim sfat pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este să consumi cât mai multă apă. Hidratarea este extrem de importantă, mai ales când înaintezi în vârstă.

Apa poate deveni cheia pentru a pierde kilogramele în plus. Apa nu conține calorii și nu provoacă creșterea în greutate. În loc să alegi o băutură dietetică bogată în ingrediente dăunătoare siluetei tale, mai bine alegi o sticlă de apă plată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×