Reclamă

De ce este greu să slăbești: care sunt principalele cauze

Pierderea în greutate înseamnă mai mult decât un plan alimentar sau o rutină de exerciții. În teorie procesul de slăbire este simplu. E vorba despre arderea mai multor calorii decât cele pe care consumi în fiecare zi. În practică, lucrurile stau complet diferit. De ce este greu să slăbești? Iată care sunt principalele cauze pentru care nu scazi în greutate.

Publicat: 8 ianuarie 2022, 7:32

În afară de motivele evidente, mâncarea este delicioasă, exercițiile fizice sunt dificile, iar timpul este scurt. Există mulți alți factori care afectează pierderea în greutate și de care mulți oameni nici măcar nu știu că există.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce este greu să slăbești

Aceste greșeli te pot împiedica cu siguranță în procesul de slăbire. Dacă devii conștientă de ele, vei evita capcanele și kilogramele vor dispărea mai repede decât te aștepți, scrie cnet.com.

Motivația este pe termen scurt

Totul din această listă este oarecum un adevăr dur. Acești factori sunt adesea cel mai greu de acceptat și de schimbat. Dacă abordezi slăbirea cu o motivație pe termen scurt, s-ar putea să nu ajungi nicăieri și să experimentezi ce se întâmplă în dietele yo-yo.

Fără o abordare pe termen lung a pierderii în greutate, s-ar putea să slăbești 10 sau mai multe kilograme în două săptămâni. Apoi să le acumulezi la loc mult mai repede. Acest lucru este obișnuit atunci când ții diete stricte, cum ar fi keto sau paleo, sau diete care promit o pierdere rapidă în greutate. În realitate, pentru majoritatea oamenilor, o dietă bine echilibrată, care include toate grupele de alimente și chiar desert, funcționează cel mai bine pe termen lung.

Reclamă

Pierderea în greutate și menținerea ei constă în înțelegerea faptului că dietele la modă, exercițiile excesive și „detoxifierile” nu funcționează de obicei. Ele durează doar cât durează voința ta. Recomandarea generală pentru pierderea în greutate este o rată de unu până la două kilograme pe săptămână. Pierderea inițială în greutate ar putea să fie mai mare în rândul persoanelor care sunt foarte supraponderale.

Își lipsește susținerea celor din jur

Prietenii, familia și alte persoane importante din viața ta sunt esențiale pentru pierderea în greutate. Specialiștii spun că oricât de urât ar suna, oamenii chiar își dau coate atunci când văd că cineva mănâncă sănătos. Mai ales în zonele în care mâncarea este o parte integrantă a culturii.

Reclamă

Nu este distractiv să fii ridiculizat sau batjocorit, mai ales pentru lucrurile la care îți pasă cum ar fi sănătatea ta. E foarte ușor să renunți la dietă în timpul unei mese cu familia, de dragul vieții sociale. Acesta este motivul pentru care un sistem de sprijin solid este cheia pentru pierderea în greutate pe termen lung. Fără el, călătoria poate părea intimidantă.

Crezi că exercițiile sunt cheia succesului

Exercițiile fizice ar trebui să facă parte din procesul de slăbire deoarece s-a dovedit că ajută la pierderea în greutate, dar este dificil să slăbești doar cu ele. Mulți oameni supraestimează numărul de calorii pe care le pot arde de la antrenamente, dar de cele mai multe ori numărul lor este mult mai mic decât ai crede.

Numărul exact de calorii pe care le arzi în timpul exercițiilor fizice depinde de mulți factori, inclusiv greutatea actuală, intensitatea activității, durata antrenamentului, vârsta și structura corpului tău.

Stresul, rutina de somn și programul de la locul de muncă

Pierderea în greutate va fi mult mai dificilă dacă ești stresată cronic, nu dormi suficient sau ești suprasolicitată.

Te trezești motivată și gata să profiți de ziua în curs. Ai planuri pentru o sesiune de alergare după serviciu, iar cina ta sănătoasă, pregătită, te așteaptă în frigider. După câteva ore din zi, lipsa de somn te ajunge din urmă. Întinzi mâna pentru cafeaua de după-amiază.
Până când munca s-a terminat, ești prea obosită să mergi la alergargat. Te decizi să nu mai faci sport, dar ești prea stresată să consumi cina sănătoasă, așa că preferi ceva care să-ți răsfețe papilele. De cele mai multe ori acesta este scenariul realist din viața de zi cu zi. Este în regulă dacă acest lucru se întâmplă ocazional, dar pierderea în greutate e imposibilă dacă acest lucru se întâmplă tot timpul.

Apelezi la suplimente în loc să ai o dietă sănătoasă

Suplimentele alimentare nu vor face treaba pentru tine. În timp ce anumite suplimente te pot ajuta să îți atingi obiectivele de slăbire, trebuie să contribui și tu cu ceva ca ele să dea rezultatele pe care le vrei.

De exemplu, prepararea unui shake proteic dimineața te poate ajuta să te simțiți mai plină pe tot parcursul zilei. Acesta poate ține poftele la distanță. Aportul crescut de proteine te poate ajuta, de asemenea, să-ți conturezi mușchii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×