Reclamă

Alimente pe care trebuie să le eviți pentru a pierde în greutate în 2022

Anul nou a început și așa cum cere tradiția, cel mai probabil fiecare și-a stabilit deja rezoluțiile și obiectivele. Dacă unul dintre obiectivele tale este să slăbești în 2022, ai avea nevoie de câteva detalii pentru a avea succes. Iată cele patru alimente pe care trebuie să le eviți pentru a pierde în greutate în 2022.

Publicat: 2 ianuarie 2022, 7:43

Pierderea în greutate într-un mod sănătos arată diferit pentru fiecare persoană în parte. De cele mai multe ori necesită unele schimbări în rutina zilnică. Și, deși nu există un singur aliment care te poate face să slăbești, există anumite preparate care pot avea efecte dăunătoare asupra obiectivelor tale, scrie eatthis.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Patru alimente pe care trebuie să le eviți

Acest articol este despre alimentele pe care ar trebui să le eviți sau să le limitezi în 2022 pentru a pierde în greutate. Și pentru mai multe sfaturi sănătoase pentru pierderea în greutate, poți consulta un medic nutriționist care să-ți ofere un regim personalizat.

Află și care sunt principalele motive pentru care nu pierzi în greutate.

Pâinea albă

Pâinea albă este un carbohidrat procesat care te poate da rapid înapoi de la obiectivele tale de slăbire.

Reclamă

„Pâinea albă nu te ajută să fii sătulă. Așa că, s-ar putea să ajungi să mănânci mai multe calorii decât ai nevoie la masă. Rezulatul e că te îngrași în timp”, spune Jinan Banna, PhD, RD. Specialiștii spun că pâinea albă e lipsită de fibrele de care ai nevoie pentru a cunoaște starea de sațietate. Din acest motiv, este mai bine să alegi produse din cereale integrale pentru a preveni creșterea în greutate în 2022.

Nu avem cum să lipsească pâinea albă de pe lista cu alimente pe care trebuie să le eviți pentru a pierde în greutate în 2022.

Mâncarea prăjită

Reclamă

Consumul de alimente care sunt prăjite în ulei ar trebui, de asemenea, limitat pe cât posibil. „Mâncărurile prăjite sunt în general bogate în calorii. Dacă ajungi să consumi mai multe calorii decât arzi, acest lucru favorizează creșterea în greutate”, spune dr. Banna.

Într-un studiu, s-a constatat că consumul de mâncăruri prăjite a fost asociat cu un risc mai mare de a lua în greutate sau de a dezvolta obezitate. Și un alt studiu al British Medical Journal a constatat că este esențial pentru cei care ar putea fi predispuși genetic la îngrășare să-și limiteze consumul de alimente prăjite. De aceea, recomandarea noastră e să apelezi la sfaturile unui specialist. Să ajungi să-ți cunoști organismul înainte de a te apuca de slăbit.

Înlocuitorii zahărului

Potrivit dieteticianului Janet Coleman, de la The Consumer Mag, înlocuitorii zahărului pot fi dușmanii tăi atunci când încerci să scapi de câteva kilograme. Chiar dacă din punct de vedere tehnic, alimentele care îi conțin sunt fără calorii.

„Este important să recunoaștem că, deși acești înlocuitori au zero calorii, totuși provoacă o creștere a nivelului de glucoză din sânge. Aceasta poate afecta capacitatea de a pierde în greutate”, spune Coleman. Cercetările au arătat că înlocuitorii zahărului pot încuraja de fapt creșterea în greutate datorită efectului lor asupra sensibilității la insulină.

Alimente cu conținut scăzut de fibre

E recomandat să eviți alimentele cu conținut scăzut de fibre, cum ar fi pâinea albă, rondelele de orez, chipsurile de cartofi și alte produse care nu sunt pe bază de cereale integrale. Ele pot contribui la creșterea în greutate în mai multe moduri. De exemplu, fibrele solubile încetinesc golirea gastrică, ceea ce te face să te simți mai satulă pentru mai mult timp, astfel încât e puțin probabil să mânânci în exces la următoarea masă. Da, și rondele de orez sunt pe lista cu alimente pe care trebuie să le eviți pentru a pierde în greutate în 2022.

Cu această ocazie, îți dăm detalii despre cum trebuie să depozitezi corect cartofii ca să-și păstreze proprietățile.

Un tip de fibre mai puțin cunoscut, care este încă crucial pentru pierderea în greutate, este numit amidon rezistent. Acest tip de fibre rezistă la digestie pe măsură își urmează traseul de-a lungul intestinului. Atunci când ajunge în intestinul gros, este fermentat de bacteriile benefice care trăiesc acolo. Acest proces de fermentație eliberează produse secundare care îmbunătățesc răspunsul la insulină al organismului. În cele din urmă ajută la reducerea grăsimii stocate în jurul taliei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×