Reclamă

De ce este iarna cel mai bun moment pentru a pierde în greutate? Concluziile celor mai recente studii

Conform celui mai nou studiu publicat în jurnalul Cell Reports Medicine s-a dovedit faptul că iarna este cel mai bun moment pentru a pierde în greutate. Studiul mai sus citat spune că antrenamentele făcute pe timp de iarnă cresc abilitatea corpului de a se adapta la diferite temperaturi. Implicit, acest lucru va oferi un boost capacității corpului tău de a arde mai ușor grăsimile.

Publicat: 22 octombrie 2021, 7:35 / Actualizat: 4 noiembrie 2021, 9:28

Pentru studiu, mai mulți experți de la Universitatea din Copenhaga au rugat opt înotători profesioniști să facă antrenamente la o intensitate ridicată pentru a putea observa mai apoi modul în care reacționează organismul acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce este iarna cel mai bun moment pentru a pierde în greutate

Se pare că studiul a avut rezultate pozitive. Conform cercetătorilor, iarna ar putea fi momentul cel mai potrivit pentru a pierde în greutate. S-a dovedit că antrenamentele realizate de înotători au un efect direct asupra ratei metabolice și a consumului de calorii.

Studiile s-au desfășurat pe o perioadă de doi ani, iar scenariul final a fost unul cu rezultate pozitive. Conform cercetătorilor, bărbații care au înotat în apă rece au reușit să-și regleze temperatura corporală mult mai rapid, mai ales atunci când au fost nevoiți să treacă de la temperaturi joase la unele ridicate.

Tot cercetătorii spun că o mare parte din grăsimi se ard mult mai rapid și ușor în momentul în care corpul este nevoit să se adapteze la temperaturile scăzute. Ca un plus al studiului, cercetătorii au concluzionat că iarna este cel mai bun moment pentru a pierde în greutate.

Mai mult, aceștia susțin că antrenamentele realizate în temperaturi scăzute pot să prevină mai multe boli. Printre acestea se numără bolile de inimă, diabetul de tip 2 și hipertensiunea.

Reclamă

Alimente recomandate pentru a pierde în greutate iarna

Deși studiul a dovedit faptul că iarna ar putea fi cel mai bun moment pentru a pierde în greutate, nu trebuie uitat că antrenamentele nu pot avea rezultate fără o dietă echilibrată. Ți-am pregătit o listă cu câteva alimente perfecte pentru sezonul rece. Dacă îți dorești să-ți menții greutatea obținută în urma unei diete sau a unui antrenament, iată ce ai putea consuma în sezonul rece.

Morcovii sunt alimente bogate în fibre și îți oferă rapid senzația de sațietate. Totodată morcovii te pot ajuta în procesul de digestie. În plus, morcovii nu conțin un număr mare de calorii. Aceștia pot fi folosiți în tot felul de combinații. Poți să-i adaugi în sucuri sănătoase, salate sau chiar supe cremă.

Reclamă

Ficatul este un alt aliment recomandat pe timp de iarnă. Ficatul este o sursă excelentă de proteine, vitamina A, vitamina B12, dar și o sursă excelentă de fier. 100 de grame de ficat pot avea aproximativ 160 de calorii, cu toate acestea problema apare pentru persoanele care au nivelul colesterolului ridicat.

Iaurtul grecesc este o alegere ideală pentru antrenamentele din prima parte a zilei. Acesta conține multe proteine, dar și calciu. În plus, oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Semințele de chia sunt o altă opțiune excelentă. Acestea au o valoare nutrițională foarte mare și conțin fier, calciu, magneziu și omega-3. Semințele de chia pot fi folosite într-o multitudine de preparate, însă cea mai gustoasă opțiune rămâne budinca de chia.

Un alt truc este să înlocuiești zahărul procesat cu mierea. Aceasta este extrem de sănătoasă și are nenumărate beneficii asupra corpului, în special iar. Conform surselor externe, mierea conține mulți antioxidanți care te pot ajuta în procesul de slăbire. Însă nu uita că și aceasta trebuie consumată cu moderație.

Lista poate continua și cu alte produse precum vinul roșu, laptele de cocos, ciocolata neagră, carambola, tangelo, stridii și ciuperci.

Măsuri de precauție pentru antrenamentele în aer liber pe timp de iarnă

Chiar dacă iarna ar putea fi cel mai bun moment pentru a pierde în greutate, antrenamentele realizate în aer liber necesită puțină pregătire în prealabil. În primul rând, pentru a rămâne în siguranță în timp ce faci antrenamente pe timp de iarnă este important să-ți planifici din timp momentul pentru exerciții.

Verifică vremea din timp și nu ieși afară în condiții extreme. Deși se recomandă antrenamentele în temperaturi scăzute, acest lucru trebuie realizat cu moderație. Îmbrăcămintea este un alt element foarte important. Încearcă să ai articole vestimentare care să tu te facă să transpiri în exces.

Mai mult, este foarte important ca la temperaturi scăzute să ai întotdeauna picioarele uscate și încălzite. Poartă șosete speciale care să-ți încălzească membrele și fii atentă la activitățile care ar putea să-ți provoace hipotermie.

Un alt element important este să-ți găsești un partener de antrenamente. În acest fel se reduc semnificativ riscurile în caz de accidentare. Încearcă să nu ieși la antrenamente sau la alergat în zilele cu ceață sau pe timp de noapte. Ai mult mai multe șanse să te accidentezi atunci când vizibilitatea este redusă, indiferent cât de mult cunoști locul în care îți practici antrenamentele.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×