Reclamă

Semne ale deficienței de proteine. Ce poți face pentru a avea o dietă echilibrată

Conform Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, un adult ar trebui să consume în medie 0.83 grame de proteină per kilogram de greutate corporală zilnic. În lipsa unei diete bogate și echilibrate, corpul va începe să-ți ofere semne ale deficienței de proteine. Acestea trebuie identificate din timp pentru a putea să faci o schimbare în dieta ta.

Publicat: 12 septembrie 2021, 7:06

Oamenii care au o viață activă și depun foarte mult efort fizic ar trebui să fie foarte atenți. Ei trebuie să-și monotorizeze aportul de proteine e care îl consumă zilnic. Acestea sunt vitale pentru a putea duce o viață echilibrată și sănătoasă. Mai jos ți-am pregătit câteva dintre primele semne pe care le poți observa dacă ai o deficiență de proteine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semne ale deficienței de proteine

Dacă identifici câteva semne ale deficienței de proteine în corpul tău, atunci cel mai bine este să-ți schimbi puțin dieta. Corpul uman are nevoie de proteine pentru a putea să existe în parametrii normali. Studiile realizate recent au demonstrat faptul că proteinele sunt mult mai bine procesate dacă sunt consumate după ce ți-ai făcut exercițiile fizice.

Consumul de proteine ar trebui stabilit alături de medicul nutriționist în funcție de efortul fizic pe care îl depui zilnic, dar și de alți parametrii precum înălțimea și greutatea ta. Proteinele sunt prezente în tot corpul. Ai nevoie de ele pentru o bună funcționare a musculaturii, pentru un sistem imunitar puternic, dar și pentru un sistem osos rezistent.

Îți este foame foarte des

Există multe semne ale deficienței de proteine pe care le poți sesiza. Unul dintre acestea ține de pofta de mâncare pe care o ai. Conform studiilor care au fost recent realizate, oamenii care au o deficiență de proteine au un apetit crescut pe care cu greu reușesc să-l domolească.

Reclamă

Nutriționista Leslie Bonci a atras atenția într-un interviu cu privire la acest aspect extrem de important al deficienței de proteine. Conform declarațiilor sale, oamenii care nu consumă suficiente proteine care să le susțină efortul fizic pe care îl depun au tendința să simtă că le este foame pe tot parcursul zilei. Proteina este extrem de necesară pentru a oferi senzația de sațietate.

Fără suficientă proteină în alimentația noastră, vom simți că nu ne-am săturat și că trebuie să mâncăm mai mult decât este necesar. Studiile recente au demonstrat faptul că proteinele fac parte din macronutrienții care reușesc să ofere rapid senzația de sațietate.

Te simți obosită

Reclamă

Dacă te simți obosită tot timpul, atunci este posibil să experimentezi unul din principalele semne ale deficienței de proteine. Este binecunoscut faptul că fierul este esențial pentru hemoglobină. Aceste celule sunt responsabile pentru transportul de oxigen prin sânge.

Nutriționista citată anterior explică de ce proteinele sunt vitale pentru sănătatea noastră și a hemoglobinei. Conform declarațiilor acesteia proteinele fac și ele parte din hemoglobină. Prin urmare, nu doar fierul este necesar pentru sănătatea unei persoane, ci și proteinele. Acestea te vor ajuta să nu te mai simți obosită tot timpul și îți vor îmbunătăți semnificativ starea de spirit. Totuși, alimentația nu este suficientă pentru a schimba o stare de oboseală. Exercițiile fizice sunt mai mult decât necesare pentru a-ți oferi un boost de energie.

Te rănești cu ușurință

Atunci când mănânci alimente bogate în proteine, mușchii asimilează o parte din aminoacizi și îi folosește pentru a reconstrui și a repara țesuturi. Fără suficiente proteine în corp, mușchii vor rămâne vulnerabili și vor putea să sufere probleme cu ușurință.

Studiile recente au demonstrat faptul că insuficiența proteinelor în corp poate duce la un risc mai mare de fracturare al oaselor. Un alt studiu realizat recent pe un număr de femei a demonstrat faptul că proteinele alături de calciu și vitamina D ajută și ele când vine vorba de densitatea oaselor.

Corpul uman are nevoie de proteine pentru a putea să existe. Dacă acesta nu le primește, el va începe să se adapteze și vor începe ”să rupă” părți din țesutul muscular pentru a avea parte de ele. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×