Efectele sucurilor dietetice asupra sănătății. De ce ar trebui să eviți această băutură

Efectele sucurilor dietetice pot apărea când te aștepți mai puțin. Consumul regulat al acestor băuturi poate avea, pe termen lung, un efect nefast asupra sănătății tale. Deși mulți spun că băuturile dietetice sunt mai puțin nocive, studiile au reușit să demonstreze contrariul.

Publicat: 2 septembrie 2021, 7:02

Consumate în mod regulat, aceste băuturi pot provoca nenumărate probleme de sănătate. Pe lângă efectele vizibile, precum creșterea în greutate, pot apărea și probleme de sănătate greu de depistat în primă instanță. Se recomandă evitarea acestor băuturi sau cel puțin limitarea consumului sucurilor dietetice pentru a avea o viață cât mai sănătoasă.

Efectele sucurilor dietetice asupra sănătății

De multe ori consumăm sucuri dietetice cu gândul că acestea sunt mai puțin nocive decât sucurile obișnuite. Cu toate acestea, ingredientele artificiale găsite în aceste băuturi îți pot afecta pe termen lung starea de sănătate.

Cel mai bine este să evităm conumul sucurilor dietetice. O dietă corectă, o rutină de exerciții și un program de somn bine stabilit te pot ajuta să ai parte de o viață lungă și sănătoasă. Ți-am pregătit mai jos o listă a efectelor negative pe care consumul de băuturi dietetice îl poate avea asupra corpului tău.

Îți poate afecta sănătatea intestinelor

De-a lungul timpului s-au făcut mai multe studii cu privire la consumul de suc dietetic pentru a demonstra efectele acestuia asupra corpului nostru. Studiile recente au demonstrat faptul că zahărul procesat care se găsește în aceste băuturi poate avea un efect negativ asupra florei intestinale. Flora intestinală este de regulă locul în care se află bacteriile bune din organismul nostru.

Aceasta joacă un rol cheie în multe aspecte ale sănătății noastre. Aspecte ce țin atât de sistemul imunitar, cât și de felul în care corpul nostru reușește să-și absoarbă nutrienții necesari.

Un studiu mai mic desfășurat cu ajutorul a șapte participanți a demonstrat cum printre efectele sucurilor dietetice se numără și dezechilibru vizibil al florei intestinale.

Aspartamul este unul dintre cele mai întâlnite ingrediente din sucurile dietetice. Deși multe studii au încercat să demonstreze siguranța folosirii acestui ingredient, mult prea puține au demonstrat efectele pe care le are asupra corpului uman.

Sucurile dietetice pot afecta smalțul dinților

Deși sucurile dietetice nu conțin același tip de zahăr ca sucurile obișnuite, aciditatea lor poate duce la probleme grave ale danturii. Consumate regulat și pe termen lung, aceste băuturi contribuie la erodarea dinților. Pe lângă posibilitatea apariție cariilor, smalțul dinților va fi și el vizibil afectat.

Un studiu a demonstrat faptul că zahărul din sucurile dietetice afectează smalțul și provoacă eroziune la nivelul dinților. Deși nu s-a demonstrat o legătură directă între apariția cariilor și efectele sucurilor dietetice, medicii stomatologi avertizează ca aceste băuturi să fie consumate cu măsură.

Poți avea dureri de cap

Puțini s-au gândit la faptul că sucurile dietetice au legătură cu durerile de cap. Pentru anumite persoane, consumul acestor băuturi duce la migrene și stări generale de rău. Acest lucru se poate întâmpla din cauza ingredientelor artificiale care se găsesc în producția de sucuri dietetice.

Conform unor studii recente, aspartamul este asociat cu trei efecte secundare atunci când este consumat în cantități foarte mari. Printre acestea se numără durerile de cap, migrenele și irascibilitatea. În plus, cafeina care este prezentă în anumite sucuri dietetice poate produce unui segment reprezentativ de oameni dureri de cap.

Sucurile dietetice pot afecta densitatea oaselor

Efectele sucurilor dietetice îți pot afecta în timp chiar și densitatea oaselor. Studiile au demonstrat efectul negativ pe care anumite ingrediente din aceste băuturi le au asupra sistemului osos. Printre ingredientele negative care îți pot afecta oasele se numără cafeina și acidul fosforic.

Un studiu realizat pe femei a demonstrat faptul că sucurile dietetice pot duce la scăderea densității mineralelor din oase. Astfel de lucruri pot duce în timp la apariția osteoporozei. Deși nu pare, consumul sucurilor dietetice poate avea un efect mult mai negativ decât putem crede în viața noastră.

Sucurile dietetice îți pot afecta sănătatea inimii

Efectele sucurilor dietetice îți pot aduce mai multe probleme decât poți crede. Studiile au demonstrat că există o legătură directă între consumul acestor băuturi și problemele de inimă ale respondenților care au luat parte.

Un studiu realizat pe aproximativ 60 de mii de femei care au consumat cel puțin două sucuri dietetice pe zi au prezentat un risc mai mare de a dezvolta probleme de inimă.

Efectele sucurilor dietetice asociate cu o dietă săracă și dezechilibrată poate duce în timp la probleme reale de sănătate. Pe lângă problemele de inimă, aceste băuturi, consumate în mod regulat pot duce la apariția diabetului de tip 2. De altfel, aceste băuturi vor duce la creșterea în greutate și îți vor crește apetitul pentru dulciuri. 

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Colaj de poze cu prezentarea plăcintei americane cu mere, întreagă și secționată
Rețete
Plăcintă americană cu mere. Un desert delicios și spectaculos
Chiar dacă avem și noi rețete românește de plăcintă cu mere, merită să încerci și rețeta de plăcintă americană cu mere, pentru că este mai specială și foarte îndrăgită. Ceea ce o scoate în...
2
O femeie frumoasă cu părul roșcat care ține în brațe cu caine în timp ce portretizează acele zodii îndrăznețe
Horoscop
Zodii îndrăznețe. Nativii care au un curaj de invidiat
Necunoscutul poate să fie foarte înfricoșător uneori. Nesiguranța îi face pe mulți nativi să privească viitorul dintr-o perspectivă negativistă. Cu toate acestea, anumite zodii îndrăznețe dau dovadă de un curaj de invidiat. Aceste zodii...
3
Artista Rihanna într-o rochie neagră cu un fes pe cap în timp ce pozează la Met Gala 2021
Divertisment
Ținutele Met Gala 2021. Ce apariții au avut loc pe covorul roșu
Ținutele de la Met Gala 2021 au atras privirile tuturor. Vedete internaționale au pozat pline de încredere pe covorul roșu. Fiecare participant a încercat să aducă ceva unic ținutei sale. Anul acesta, evenimentul a...
4
Madonna într-o rochie neagră din latex în timp ce pozează pe covorul roșu la festivalul de film de la cannes din 2008
Divertisment
Madonna a purtat o ținută excentrică. Apariția vedetei la petrecerea dată după Premiile MTV VMA 2021
Madonna a atras privirile fanilor atunci când a purtat o ținută excentrică. Vedeta a participat la petrecerea dată după decernarea Premiilor MTV VMA 2021, unde a ales un outfit care a stârnit comentariile celor...
5
Jennifer Garner care a postat un mesaj emoționat în timp ce pozează pe covorul roșu în 2019
Divertisment
Jennifer Garner a postat un mesaj emoționant. Ce a declarat fosta soție a lui Ben Affleck
Jennifer Garner i-a impresionat pe cei din jur după ce a postat un mesaj emoționant pe contul personal de Instagram. Actrița în vârstă de 49 de ani a luat parte la o inițiativă care...
PARTENERI
×