Reclamă

Ce impact are consumul unui pahar de suc pe zi asupra organismului. La ce concluzii au ajuns specialiștii

Specialiștii au dezvăluit ce impact are consumul unui pahar de suc pe zi asupra organismului. Aceste băuturi carbogazoase îndulcite rămân un deliciu pentru multe persoane. Cu toat acestea, nutriționiștii susțin că sucurile se numără printre cele mai periculoase băuturi pentru sănătatea corpului nostru.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 9 septembrie 2023, 7:02

Nu mai este niciun secret faptul că zahărul poate crea dependență. D-e lungul timpului, consumul de zahăr a fost asociat cu creșterea în greutate, apariția diabetului și a altor boli cronice. Asociația Americană a Inimii din SUA susține că femeile ar trebui să se limiteze la șase lingurițe de zahăr pe zi, iar bărbații la miminum două. Cu toate acestea, o doză obișnuită de suc poate conține până la 10 lingurițe de zahăr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce impact are consumul unui pahar de suc pe zi asupra organismului

În anul 2015 s-a încheiat un studiu care a urmărit 118.000 de bărbați și femei timp de 30 de ani. Fiecare persoană a băut aproximativ 300 de ml în fiecare zi. În cadrul studiului s-a descoperit că a crescut nivelului riscului de deces cu până la 7%, iar cel de deces prin cancer cu până la 5%.

De asemenea, a crescut riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu până la 10%. Bonnie Leibman, director de nutriție, a povestit despre impactul negativ al sucului asupra organismului. Acesta susține că „băuturile zaharoase duc la creșterea în greutate și la creșterea riscului de dezvoltare a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 sau a cancerului”.

Băuturile răcoritoare sunt alcătuite din apă carbogazoasă. Unele studii susțin că apa carbogazoasă poate crește nivelul de grelină, hormonul foamei, ducând astfel la creșterea apetitului, dar și la apariția kilogramelor nedorite.

Studiile sugerează că ar trebui să bei suc o dată pe lună sau chiar mai rar. Zahărul adăugat poate provoca inflamația în organism și poate duce la apariția problemelor de sănătate. Sucul poate conține până la 39 de grame de zahăr, susține Healthline. Asociația Americană a Inimii recomandă un maxim de 25 de grame pentru femei și 36 de grame pentru bărbați.

Reclamă

Ce se întâmplă dacă optezi pentru băuturile dietetice

Mult persoane consideră că băuturile dietetice ar pueta fi mai puțin nocive decât zahărul. Studiile au arătat că oamenii care beau băuturi carbogazoase dietetice iau mai mult în greutate decât cei care optează pentru o băutură carbogazoasă normală.

Acest lucru se datorează faptului că îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii sunt de fapt mai dulci decât cei utilizați la dozele obișnuite de sucuri. În timp, pofta de zahăr crește, iar tu ești predispusă la a consuma tot mai mult.

Reclamă

Specialiștii de la YourTango susțin că aceste băuturi pot crește riscul de deces al unei persoane cu până la 8%, iar băuturile dietetice pot crește riscul de deces cu până la 26%.

Consumul de băuturi dietetice poate împiedica menținerea sau pierderea în greutate, spun specialiștii. Află mai multe despre efectele consumului de băuturi dietetice și vezi de ce nu e recomandat să le incluzi în dieta ta.

În ceea ce privește sucurile, specialiștii recomandă limitarea consumului acestora și înlocuirea lor cu băuturi sănătoase. Apa cu fructe poate fi o alegere ideală pentru a te menține hidratată, dar și pentru a îmbunătăți sănătatea organismului. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×