Reclamă

Băuturi care cresc inflamația în organism. Ce spun nutriționiștii

S-au spus multe în ultimii ani despre inflamație. Oricine caută să evite durerea și problemele de sănătate pe termen lung a fost avertizat împotriva acestei afecțiuni, deoarece un nivel crescut de inflamație poate duce la afecțiuni precum cancerul, bolile de inimă și multe altele, dacă ignoră semnale venite de la organism. Iată lista cu băuturi care cresc inflamația în organism.

Publicat: 4 martie 2022, 8:25

În timp ce această afecțiune poate cauza o mulțime de probleme, cunoașterea modalităților de a preveni aceasta nu poate decât să ne bucure.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit Clinicii Cleveland, anumite alimente, cum ar fi carnea conservată, prăjelile, dulciurile și alți carbohidrați rafinați pot declanșa markeri ai inflamației cronice. Anumite alimente au o reputație proastă atunci când vine vorba de declanșarea inflamației, dar și băuturile pot duce ușor la o astfel de afecțiune. Experții au asociat consumul de alcool cu inflamația, dar și alte băuturi ascunse pot agrava efectele ei.

Băuturi care cresc inflamația în organism

Dacă trebuie să reduci cantitatea de inflamație pe care o ai în organism, asigură-te că limitezi aceste băuturi, scrie eatthis.com. Apoi, consultă lista cu limente care produc inflamația în corp.

Cappuccino

Această băutură populară cu cafea este făcută cu părți egale de cafea, lapte și spumă de lapte, spune Trista Best, RD la Balance One Supplements. Atunci când este făcută în mod tradițional cu lapte pe bază de lactate, această băutură poate fi mai inflamatoare. E mai mult decât își dau seama majoritatea consumatorilor. Acest lucru se întâmplă din cauza naturii inflamatorii a lactatelor. E un lucru de care trebuie să țină cont în special cei cu intoleranță la lactoză sau diagnosticați cu alergie la lapte. Pentru cei cărora le place cappuccino, cel mai bine este să înlocuiască laptele cu un lapte vegetal.

Reclamă

Lapte de ovaz aromat

Laptele vegetal poate fi o alternativă excelentă la lactate, în funcție de conținutul lui. Când vine vorba de lapte fără lapte, nu toate mărcile și soiurile sunt create la fel, mai spune Best.

„Când laptele de ovăz este făcut cu arome și zahăr adăugat, devine inflamator. Chiar și opțiunile fără aromă pot conține aproximativ 7 grame de zahăr per porție. Cei care au alergie sau intoleranță la gluten, atunci își pot agrava reacția inflamatorie.

Reclamă

Ceaiul dulce

Băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi ceaiul dulce ar trebui limitate cât mai mult posibil, spune Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD, autoarea cărții The Sports Nutrition Playboo.

„De-a lungul timpului, aportul excesiv de zaharuri adăugate poate contribui la inflamația cronică. Multe băuturi îndulcite cu zahăr nu au aproape nicio valoare nutritivă, ceea ce înseamnă că într-adevăr oferă doar zahăr și calorii”.

Încercă să le schimbi cu apă, ape ușor aromate, sau chiar apă aromată cu fructe proaspete. Acestea sunt o sursă bună de hidratare cu conținut scăzut de zahăr sau chiar fără zahăr.

Smothie-urile din magazin

În timp ce smoothie-urile pot fi o opțiune excelentă pentru înlocuirea mesei sau pentru recuperarea după antrenament, multe dintre cele pe care le cumperi de la magazine au zahăr adăugat. Acesta este trecut pe etichetă sub un cuvânt pe care s-ar putea să nu-l recunoașteți numit „turbinado”. Adăugarea de turbinado, pe lângă sucurile de fructe, poate crește rapid conținutul de zahăr al unui smoothie.

„Acest lucru nu trebuie confundat cu fructele sau cu sucul de fructe proaspăt presat, care este considerat zahăr natural. Vorbim despre zahăr adăugat”, spune Goodson.

Acest zahăr adăugat, atunci când este consumat regulat mai mult timp, poate contribui la inflamație, mai ales dacă bei și alte băuturi îndulcite cu zahăr.

Băuturile carbogazoase

Dacă zahărul din smoothie-ul făcut de tine nu provoacă inflamație, zahărul dintr-o băutură carbogazoasă ar putea.

„Băuturile carbogazoase cu zahăr cresc inflamația”, spune Lisa Young, PhD, RDN, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim.

Inflamația cronică se poate dezvolta în timp din consumul regulat de băuturi cu mult zahăr adăugat. Consumul unei diete bogate în zahăr adăugat poate crește inflamația ce se transformă într-un final în diverse afecțiuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×