În timp ce această afecțiune poate cauza o mulțime de probleme, cunoașterea modalităților de a preveni aceasta nu poate decât să ne bucure.
Potrivit Clinicii Cleveland, anumite alimente, cum ar fi carnea conservată, prăjelile, dulciurile și alți carbohidrați rafinați pot declanșa markeri ai inflamației cronice. Anumite alimente au o reputație proastă atunci când vine vorba de declanșarea inflamației, dar și băuturile pot duce ușor la o astfel de afecțiune. Experții au asociat consumul de alcool cu inflamația, dar și alte băuturi ascunse pot agrava efectele ei.
Băuturi care cresc inflamația în organism
Dacă trebuie să reduci cantitatea de inflamație pe care o ai în organism, asigură-te că limitezi aceste băuturi, scrie eatthis.com. Apoi, consultă lista cu limente care produc inflamația în corp.
Cappuccino
Această băutură populară cu cafea este făcută cu părți egale de cafea, lapte și spumă de lapte, spune Trista Best, RD la Balance One Supplements. Atunci când este făcută în mod tradițional cu lapte pe bază de lactate, această băutură poate fi mai inflamatoare. E mai mult decât își dau seama majoritatea consumatorilor. Acest lucru se întâmplă din cauza naturii inflamatorii a lactatelor. E un lucru de care trebuie să țină cont în special cei cu intoleranță la lactoză sau diagnosticați cu alergie la lapte. Pentru cei cărora le place cappuccino, cel mai bine este să înlocuiască laptele cu un lapte vegetal.
Lapte de ovaz aromat
Laptele vegetal poate fi o alternativă excelentă la lactate, în funcție de conținutul lui. Când vine vorba de lapte fără lapte, nu toate mărcile și soiurile sunt create la fel, mai spune Best.
„Când laptele de ovăz este făcut cu arome și zahăr adăugat, devine inflamator. Chiar și opțiunile fără aromă pot conține aproximativ 7 grame de zahăr per porție. Cei care au alergie sau intoleranță la gluten, atunci își pot agrava reacția inflamatorie.