Ghidul dietetic pentru americani recomandă limitarea zaharurilor adăugate la mai puțin de 10% din caloriile zilnice. Acest lucru reprezintă aproximativ 50 de grame sau 12 lingurițe pe zi, într-o dietă de 2.000 de calorii. Deși acest lucru poate părea suficient pentru a savura dulciuri, băuturile îndulcite cu zahăr pot umple rapid această limită, adesea fără să-ți dai seama.
Băuturi care au mai mult zahăr decât o gogoașă
Nu confunda zaharurile adăugate cu zaharurile naturale găsite în alimente precum fructele, legumele și lactatele.
Deși aceste alimente conțin zaharuri simple care cresc nivelul glicemiei, ele sunt, de asemenea, bogate în nutrienți precum fibre, vitamine, minerale, proteine și antioxidanți. Toate acestea susțin sănătatea metabolică și fiind asociate cu rezultate pozitive asupra sănătății.
Totuși, atunci când se adaugă zahăr suplimentar, sub formă de glucoză, fructoză, zaharoză, sirop de porumb sau chiar zaharuri naturale, cum ar fi siropul de arțar sau mierea, potențialele rezultate asupra sănătății nu sunt la fel de favorabile.
Zahărul adăugat este asociat cu numeroase efecte negative asupra sănătății. El este asociat cu un risc crescut de creștere în greutate, boli de inimă și anumite tipuri de cancer.
De la ceaiurile îndulcite la băuturile sofisticate pe bază de cafea, aceste băuturi populare conțin mai mult zahăr adăugat decât o gogoașă glazurată și merită o a doua privire înainte de a le savura.
Ceai dulce
Ceaiul cu gheață proaspăt preparat este o băutură fără calorii și fără zahăr, dar ceaiul dulce este cu totul altceva. Deși poate părea o alternativă mai sănătoasă la băuturile carbogazoase, majoritatea ceaiurilor sunt pline de zahăr.





















