Reclamă

Curcuma cu miere: beneficii pentru sănătate

Curcuma cu miere este cunoscută la scară largă drept ”mierea de aur”. Când aceste două ingrediente se unesc au o putere vindecătoare remarcabilă, fiind un remediu bogat în antioxidanți și având efect antiinflamator. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, această combinație are un gust de-a dreptul delicios.

Publicat: 3 februarie 2022, 7:16 / Actualizat: 10 februarie 2022, 12:32
O masă de lemn pe care se află un bol cu curcuma cu miere
Curcuma cu miere este cunoscută la scară largă drept ”mierea de aur”. Află care sunt beneficiile acestei combinații de ingrediente / Shutterstock

Curcuma sau turmericul cu miere se poate prepara în doar câteva minute. În funcție de preferințe se poate opta pentru turmenic proaspăt sau măcinat organic. Pentru a avea un efect și mai puternic, multe persoane adaugă și puțin piper negru măcinat. Remediul acesta natural este potrivit în tratarea răcelii și a problemelor digestive, scrie Willamette Transplant.com. În plus, turmericul cu miere stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește vizibil starea de bine datorită antioxidanților pe care îi conține.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este curcuma sau turmericul

Curcuma este o plantă perenă din familia Zingiberaceae. Provine din sudul Asiei, dar și din nordul Australiei. Este folosită în India de mai bine de 4000 de ani datorită proprietăților sale vindecătoare. De regulă plantele de curcuma variază și pot fi recunoscute între ele după frunzele lungi. În funcție de fiecare specie florile plantelor vor avea la rândul lor culori diferite.

Turmericul, pe de altă parte, este una din speciile de curcuma și este cunoscut la scară largă drept șofran indian. Condimentul este sub formă de pudră și are de regulă o culoare galben-aurie, fiind unul din condimentele cele mai apreciate din întreaga lume.

Este un condiment ideal folosit în prepararea nenumăratele specialități din bucătăriile din lumea întreagă.

Nu este niciun secret faptul că turmenicul conține compuși cu proprietăți medicinale. Curcumina este poate cel mai important compus, fiind principalul ingredient activ din turmeric. Efectele sale antiinflamatorii și antioxidante sunt puternice, motiv pentru care este un condiment preferat în tratarea afecțiunilor.

Reclamă

Beneficiile principale ale turmericului

Inflamatia este o problemă de sănătate foarte importantă. Unii cercetători sunt de părere că inflamația poate duce la apariția bolilor cornice în timp. Printre acestea cele mai cunoscute sunt bolile de inimă, cancerul, Alzheimerul, dar și diverse probleme la nivelul sistemului digestiv.

Astfel, orice aliment care poate reduce inflamația este extrem de important în alimentația unei persoane. Studiile au dovedit că turmericul este bogat în curcumină, substanța bioactivă care luptă împotriva inflamației.

Reclamă

În plus, efectele antioxidante ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Mai multe studii desfășurate pe animale au arătat cum curcumina poate bloca acțiunea radicalilor liberi și poate stimula acțiunea altor antioxidanți din corp.

Publicația Healthline.com spune că multe tulburări comune ale creierului au fost legate de scăderea nivelului factorului neurotrofic derivat din creier. Factorul neurotrofic derivat din creier este o proteină codificată de gena BDNF. Această proteină joacă un rol foarte important în memorie și în procesul de învățare.

Studiile recente spun că această curcumină poate crește nivelul proteinei mai sus menționate la nivelul creierului. Astfel, s-a ajuns a concluzia că turmericul poate ajuta la întarzierea apariția multor boli ale creierului. În plus, multe alte studii spun că turmericul este benefic chiar și în combaterea depresiei. Cu toate acestea mulți cercetători rămân încă rezervați în a da un verdict definitiv fiind nevoie de studii mult mai ample.

Cum prepari curcuma cu miere

Dacă îți dorești să prepari ”mierea de aur” la tine acasă vei avea nevoie de trei ingrediente simple: miere, curcuma (turmeric) și puțin piper negru măcinat. Publicația Healthline.com recomandă folosirea a 200 g miere, o lingură mare de turmeric și un vârf de linguriță de piper negru măcinat. Se amestecă cele trei ingrediente până ce acestea se omogenizează foarte bine. Este atât de simplu să ai la tine acasă acest remediu special.

Turmericul singur poate avea efecte extraordinare asupra sănătății corpului. Motivul pentru care este asociat cu mierea și piperul negru este datorită rezultatelor mult mai bune pe care le dau împreună. Atunci când turmericul este consumat simplu, el este asimilat într-o cantitate mai mică de organism.

Însă atunci când este combinat cu mierea și piperul crește capacitatea corpului de a absorbi turmericul. Multe persoane îl folosesc pentru a combate răceala, pentru a îmbunătăți sistemul imunitar sau a da un boost sistemului digestiv.

Totuși specialiștii avertizează cu privire la consumul acestuia în cantități foarte mari. Consumat în cantitatea nepotrivită poate să provoace stări de greață sau dureri abdominale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×