Curcuma sau turmericul cu miere se poate prepara în doar câteva minute. În funcție de preferințe se poate opta pentru turmenic proaspăt sau măcinat organic. Pentru a avea un efect și mai puternic, multe persoane adaugă și puțin piper negru măcinat. Remediul acesta natural este potrivit în tratarea răcelii și a problemelor digestive, scrie Willamette Transplant.com. În plus, turmericul cu miere stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește vizibil starea de bine datorită antioxidanților pe care îi conține.
Ce este curcuma sau turmericul
Curcuma este o plantă perenă din familia Zingiberaceae. Provine din sudul Asiei, dar și din nordul Australiei. Este folosită în India de mai bine de 4000 de ani datorită proprietăților sale vindecătoare. De regulă plantele de curcuma variază și pot fi recunoscute între ele după frunzele lungi. În funcție de fiecare specie florile plantelor vor avea la rândul lor culori diferite.
Turmericul, pe de altă parte, este una din speciile de curcuma și este cunoscut la scară largă drept șofran indian. Condimentul este sub formă de pudră și are de regulă o culoare galben-aurie, fiind unul din condimentele cele mai apreciate din întreaga lume.
Este un condiment ideal folosit în prepararea nenumăratele specialități din bucătăriile din lumea întreagă.
Nu este niciun secret faptul că turmenicul conține compuși cu proprietăți medicinale. Curcumina este poate cel mai important compus, fiind principalul ingredient activ din turmeric. Efectele sale antiinflamatorii și antioxidante sunt puternice, motiv pentru care este un condiment preferat în tratarea afecțiunilor.
Beneficiile principale ale turmericului
Inflamatia este o problemă de sănătate foarte importantă. Unii cercetători sunt de părere că inflamația poate duce la apariția bolilor cornice în timp. Printre acestea cele mai cunoscute sunt bolile de inimă, cancerul, Alzheimerul, dar și diverse probleme la nivelul sistemului digestiv.
Astfel, orice aliment care poate reduce inflamația este extrem de important în alimentația unei persoane. Studiile au dovedit că turmericul este bogat în curcumină, substanța bioactivă care luptă împotriva inflamației.