Reclamă

Beneficiile ceaiului verde pentru sănătate

Ceaiul verde se obține cu ajutorul frunzelor nefermentate de Camellia sinensis. Această băutură delicioasă este consumată de miii de ani și se crede că prima dată a fost preparat în jurul anului 350 î.Hr, în China. Planta din care se obține a fost considerată vreme de mulți ani o plantă medicinală în țări precum Japonia și China. Ți-am pregătit o listă cu beneficiile ceaiului verde pentru sănătate.

Publicat: 30 ianuarie 2022, 7:02
O masă pe care se află două cești transparente cu ceai pentru a ilustra beneficiile ceaiului verde
Ți-am pregătit o listă cu beneficiile ceaiului verde pentru sănătate. Află motivele pentru care merită să-l incluzi în dieta ta / Shutterstock

Ceaiul verde conține o mulțime de ingrediente benefice corpului tău. În acesta vei găsi cafeină, quercitina, aminoacizi și chiar vitamina C. Substanțele aromatice din frunzele de Camellia sinensis sunt cele care dau un gust deosebit ceaiului verde. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un antioxidant perfect, un stimulator cerebral deosebit și o băutură minunată pentru procesul de ardere al grăsimilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile ceaiului verde

Ceaiul verde este benefic din multe puncte de vedere corpului uman. Acest lucru se întâmplă datorită elementelor din care este compus. Poate înlocui o băutură nesănătoasă și îți poate îmbunătăți calitatea vieții. Ceaiul verde este ales de multe persoane pentru a-și începe ziua cu un boost de energie.

Ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului

Ceaiul verde poate avea nenumărate beneficii asupra corpului tău. Printre acestea, cele mai importante sunt asupra creierului. Mai multe studii au dovedit faptul că această băutură delicioasă poate să ofere un boost funcțiilor tale neuronale.

Motivul principal este acela că ceaiul verde conține cafeină, cunoscută drept un stimulent al creierului. Deși nu conține la fel de multă cofeină precum o ceașcă de cafea, cantitatea este suficientă pentru a produce un răspuns la nivelul creierului tău.

Reclamă

Conform publicației healthline.com, cafeina ajută la îmbunătățirea stării de spirit, vigilență, timp de reacție și la îmbunătățirea memoriei. Mai mult, ceaiul verde conține un aminoacid important, L-teanina. Acesta îmbunătățește puterea de concentrare, ajută la relaxarea corpului, îmbunătățește calitatea somnului și crește performanțele cognitive.

Ajută la arderea rapidă a grăsimilor

Studiile efectuate în ultimii ani au demonstrat faptul că ceaiul verde conține ingrediente care oferă un boost metabolismului și care ajută la arderea rapidă a grăsimilor. Într-un studiu efectuat pe 10 bărbați, ceaiul verde a crescut numărul de calorii arse cu 4%.

Reclamă

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți care ajută la arderea grăsimilor din corp. Cu toate acestea, beneficiile ceaiului verde pot varia de la persoană la persoană, motiv pentru care rezultatele pot fi diferite în funcție de individ.

În plus, cofeina poate să îmbunătățească aspectele ce țin de performanța fizică. Aceasta îți poate oferi mai multă energie pentru a putea face antrenamente solicitante.

Este bogat în antioxidanți

Antioxidanții pot ajuta la prevenirea apariție anumitor boli. Mai multe studii au arătat că antioxidanții din ceaiul verde ajută la scăderea riscului de apariție a cancerului.

Noi studii spun că stresul oxidativ poate duce la inflamarea cronică a țesuturilor. Aceasta poate duce mai departe la apariția bolilor cronice, printre care se numără și cancerul. Antioxidanții din ceaiul verde ajută la diminuarea stresului oxidativ, scrie publicația Healthline.

Previne apariția anumitor boli

Speciliștii spun că ceaiul verde poate să prevină apariția diabetului de tip 2. Se pare că ceaiul verde poate să reducă nivelul de zahăr din sânge. Studiile au fost efectuate pe mai multe persoane din Japonia cu risc crescut de apariție a diabetului de tip 2. Conform rezultatelor obținute după mai mulți ani, consumatorii de ceai verde au scăzut riscul de apariție al diabetului cu aproximativ 18%.

Dacă beneficiile ceaiului verde de mai sus nu te-au convins, atunci mai există un motiv în plus pentru a-l include în dieta ta. Publicația Eat This, Not That, spune că ceaiul verde ajută la reglarea colesterolului. Studiile au arătat că ceaiul verde și ceaiul negru pot ajuta în cazul prevenției apariției bolilor de inimă.

Te poate ajuta să pierzi în greutate

Așa cum am amintit mai sus, ceaiul verde poate să-ți ofere un boost semnificativ metabolismului tău. Prin urmare, vei pierde în greutate mult mai ușor. Studiile au arătat că ceaiul verde este benefic în reducerea grăsimii abdominale. Grăsimea viscerală este extrem de periculoasă și se poate acumula din cauza unui stil de viață nesănătos.

Dacă te confrunți cu astfel de probleme, ai putea lua în considerare consumul de ceai verde. Ceaiul verde te va ajuta să pierzi în greutate și să reduci riscul apariției bolilor provocate de grăsimea acumulată în zona abdomenului. Cu toate acestea, pentru a avea rezultatele dorite, trebuie să combini ceaiul verde cu o dietă sănătoasă și cu o rutină bine pusă la punct de exerciții fizice.

Încetinește procesul de îmbătrânire

Având în vedere beneficiile ceaiului verde prezentate anterior, în mod evident se poate deduce că acesta te ajută să trăiești mai mult. Ceaiul verde te poate ajuta să te relaxezi și să adormi mai ușor. Un somn odihnitor este benefic corpului tău și îmbunătățește calitatea vieții.

Este bogat în antioxidanți care pot ajuta la pierderea în greutate. În plus, unele studii spun că ceaiul verde ajută la stimularea producerii de colagen. Toate aceste beneficii pot să încetinească într-o oarecare măsură procesul natural de îmbătrânire.

Contraindicații privind consumul ceaiului verde

Deși beneficiile ceaiului verde pot fi minunate pentru cele mai multe persoane, această băutură nu este recomandată oricui. Experții atrag atenția în special persoanelor care au probleme din cauza cofeinei.

Ceaiul verde poate aduce și efecte negative în viața unei persoane dacă nu este consumat cu măsură. Persoanele care suferă de anxietate pot avea probleme din cauza cofeinei.

Totuși, dacă ești obișnuită să consumi cafea, atunci o ceașcă de ceai verde s-ar putea să nu-ți afecteze foarte mult starea de spirit. În ultimă instanță, cel mai bine este să te consulți întotdeauna cu medicul tău și să consumi ceaiul verde cu măsură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×