Reclamă

Beneficiile ceaiului de scorțișoară pentru sănătate

Ceaiul de scorțișoară este un sortiment apreciat de iubitorii de băuturi calde. Dacă ai încercat și alte produse care conțin acest condiment, îți redomandăm să descoperi care sunt beneficiile ceaiului de scorțișoară pentru sănătate

Publicat: 20 august 2021, 7:45 / Actualizat: 24 ianuarie 2022, 15:05

Scorțișoara se obține din scoarța copacului cu același nume, prin uscarea și rularea sub formă de batoane parfumate și aromate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Apoi fie sunt scufundate în apă clocotită, fie sunt măcinate până ajung să se transforme într-o pulbere fină. Sub această formă, acest condiment se folosește cu succes într-o mulțime de preparate sau ceaiuri, potrivit Healthyy.net.

Este important de reținut că există mai multe tipuri de scorțișoară. În funcție de locul de proveniență, scorțișoara poate fi Cassia sau Ceylon. Aceasta din urmă este originară din Sri Lanka și este mai scumpă, în timp ce primul sortiment provine din China și este mai slab calitativ.

Scorțișoara Ceylon are o culoare mai deschisă și un aspect mai catifelat, spre deosebire de cea din China, al cărei gust nici nu este atât de plăcut.

Beneficiile ceaiului de scorțișoară

Scorțișoara este un condiment extrem de popular, iar utilizarea ei în scopuri alimentare și cosmetice datează de peste 2000 de ani. În trecut, acest condiment era extrem de scump, iar medicii îl foloseau în tratarea acceselor de tuse, artitei sau uscăciunii gâtului.

Reclamă

Diferiții compuși care se găsesc în ceaiul de scorțișoară oferă numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Specialiștii susțin că acest produs minune contribuie la prevenirea problemelor de inimă și reducerea glucozei din sânge. În plus, poate ajuta și la ameliorarea durerilor menstruale și scăderea în greutate.

Descoperă care sunt beneficiile ceaiului de scorțișoară și de ce e indicat să nu lipsească din dieta nimănui. recent, experții au determinat care e a treia cea mai comună cauză a morții la nivel global.

Este bogat în antioxidanți

Reclamă

Ceaiul de scoțișoară este bogat în antioxidanți, niște compuși chimici care te ajută să previi boli precum cele de inimă, diabetul sau cancerul. Studiile arată că singurele plante care surclasează scorțișoara la acest capitol sunt cuișoarele și oregano.

Scade inflamațiile și îmbunătățește sănătatea inimii

Scorțișoara conține o serie de compuși care acționează ca un antiinflamator. Reduce de asemenea presiunea ridicată din sânge, reglează trigliceridele și nivelul de colesterol rău (LDL) din organism.

Scorțișoara conține un antioxidant care ajută la ameliorarea disconfortuluiabdominal, meteorismului, combatearea indigestiilor și flatulenței. În plus, ceaiul de scorțișoară contribuie redicerea simptomelor bolii de reflux.

Ceaiul de scorțișoară luptă cu bacteriile și fungii

Compușii pe care ceaiul de scorțișoară îi conține te ajută în combaterea bacteriilor și a microbilor. Un avantaj al acestui ceai este acela că îți împrospătează respirația și contribuie la prevenirea cariilor.

Protejează funcțiile creierului

Studiile făcute de cercetători au arătat că ceaiul de scoțișoară ajută la protejarea funcțiilor creierului. Dacă îți este teamă de o posibilă boală mentală, acest tip de ceai contribuie la prevenirea apariției Alzheimerului, scrie Healthline.com.

Contribuie la reducerea acneei

Testele făcute până acum au dezvăluit că ceaiul de scorțișoară previne apariția acneei și luptă împotriva bacteriei care o produce.

Este ingredientul de bază din uleiul de scorțișoară

Pe lângă ceaiul de scorțișoară, această plantă produce și un ulei foarte apreciat. Poate fi utilizat în terapia cu masaj și pentru a calma durerile de dinți. Este eficient și în lupta cu păduchii, acarienii și puricii.

Te scapă de oboseală

Dacă pui într-un pahar apă, un strop de miere și niște praf de scorțișoară rezultă un ceai de scorțișoară numai bun de băut cu regularitate. Cercetările arată că posibilele boli mentale la care sunt predispuși bătrânii au fost reduse, iar senzația de oboseala acută s-a estompat în cazul persoanelor care au consumat regulat acest amestec.

Contraindicații și consumul în exces de scorțișoară

Consumat cu moderație sau pe bază de prescripție medicală, ceaiul de scorțișoară nu produce efecte secundare. Însă nu se recomandă folosirea în exces a uleiului ori a ingredientului în sine. Acesta poate produce arsuri la nivelul intestinelor și în cavitatea bucală.

Femeilor gravide și mamelor care alăptează le este indicat să folosească în cantități mici ceaiul de scorțișoară sau uleiul pentru că pot apărea efecte adverse în timpul sarcinii.

În cazul în care suferi de gastrită sau ulcer, este recomandat să eviți consumul de scorțișoară sub orice formă. Acest condiment poate irita mucoasa gastrică.

În plus, dacă urmezi un tratament cu antibiotice, este indicat să discuți cu medicul despre interacțiunea dintre tratamentul medicamentos și scorțișoara, scrie Csid.ro.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×