Scorțișoara se obține din scoarța copacului cu același nume, prin uscarea și rularea sub formă de batoane parfumate și aromate.
Apoi fie sunt scufundate în apă clocotită, fie sunt măcinate până ajung să se transforme într-o pulbere fină. Sub această formă, acest condiment se folosește cu succes într-o mulțime de preparate sau ceaiuri, potrivit Healthyy.net.
Este important de reținut că există mai multe tipuri de scorțișoară. În funcție de locul de proveniență, scorțișoara poate fi Cassia sau Ceylon. Aceasta din urmă este originară din Sri Lanka și este mai scumpă, în timp ce primul sortiment provine din China și este mai slab calitativ.
Scorțișoara Ceylon are o culoare mai deschisă și un aspect mai catifelat, spre deosebire de cea din China, al cărei gust nici nu este atât de plăcut.
Beneficiile ceaiului de scorțișoară
Scorțișoara este un condiment extrem de popular, iar utilizarea ei în scopuri alimentare și cosmetice datează de peste 2000 de ani. În trecut, acest condiment era extrem de scump, iar medicii îl foloseau în tratarea acceselor de tuse, artitei sau uscăciunii gâtului.
Diferiții compuși care se găsesc în ceaiul de scorțișoară oferă numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Specialiștii susțin că acest produs minune contribuie la prevenirea problemelor de inimă și reducerea glucozei din sânge. În plus, poate ajuta și la ameliorarea durerilor menstruale și scăderea în greutate.
Descoperă care sunt beneficiile ceaiului de scorțișoară și de ce e indicat să nu lipsească din dieta nimănui. recent, experții au determinat care e a treia cea mai comună cauză a morții la nivel global.