Reclamă

Cele mai sănătoase fructe, conform nutriționiștilor

Sfatul medicului este de a consuma cât mai multe alimente benefice pentru organism. Totuși care sunt cele mai sănătoase fructe de care ne putem bucura? Adevărul este undeva la mijloc. Există fructe cu mult zahăr sau fructe sărace în zahăr. Unele au o ușoară tentă acră, altele sunt foarte zemoase. Important este să le consumăm periodic.

Publicat: 15 august 2021, 7:38 / Actualizat: 16 august 2021, 14:56

În fiecare zi avem nevoie de măcar trei sau patru fructe pentru a avea energie și pentru a avea un aport generos de vitamine. Din fericire urmează vara și atunci lista de opțiuni va fi foarte generoasă. Foarte mulți oameni nu acordă atenția necesară consumului de fructe, de legume sau hidratării. Această atitudine afectează buna funcționare a organismului. Dacă și tu te regăsești în această categorie, te vom ajuta cu o listă pe care vei regăsi cele mai sănătoase fructe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai sănătoase fructe de care are nevoie organismul tău

Pentru a te bucura de multe vitamine, de mai multă energie și nu în ultimul rând de un gust delicios, nu trebuie să cheltui foarte mulți bani și nici să mergi foarte departe de casă. Într-adevăr, iarna găsirea unor fructe bune poate fi o provocare. Dar se apropie vara și cele mai sănătoase fructe vor fi la câțiva pași de tine.

Nutriționiștii ne îndeamnă să consumăm fructe cât de des putem, în cantități moderate. Poți alege din cele autohtone, mere, caise, cireșe, sau te poți îndrepta către ceva mai exotic, cum ar fi bananele, ananasul sau chiar mango. Decizia îți aparține. Toate fructele pe care le vei alege vor fi bune pentru tine.

Grapefruitul este printre cele mai sănătoase fructe

Grapefruitul este foarte hrănitor. Consumul său poate reduce semnificativ rezistența la insulină, colesterolul și mai ajută la prevenirea calculilor renali. Acesta poate fi de asemenea util pentru pierderea în greutate, chiar dacă gustul său nu este pe placul tuturor.

Reclamă

Ananasul

Ananasul este o adevărată vedetă printre fructele tropicale, conform Healthline.com. Ananasul este un desert delicios și totuși un fruct sănătos. Te poate ajuta în diferite afecțiuni sau în lupta cu kilogramele în exces. Încearcă să-l introduci în dieta ta în formă crudă, cu un pic de mentă sau alături de un iaurt mai slab. Vei obține un mic dejun complet, care îți va ține de foame pentru mult timp.

Avocado

Reclamă

Avocado este un fruct sățios, care are pulpa cremoasa și hrănitoare. Datorită gustului și aromei fine, poate fi inclus în cele mai diverse retețe, de la salate de crudități, la mâncare caldă. Este deja cunoscut faptul că avocado este o sursă bună de grăsimi sănătoase. Poți consuma unul dintre cele mai sănătoase fructe dacă ai probleme cu sistemul cardiovascular.

Mărul

Merele nu puteau lipsi de pe această listă. Probabil și ție mama în copilărie ți-a spus că un măr mâncat în fiecare zi te ajută să stai departe de medici. Acest lucru este destul de adevărat. Merele sunt printre cele mai consumate fructe, pe lângă banane sau portocale. Merele contribuie la bună funcționare a inimii, potolesc setea, curăță plămânii, cresc fluidele corporale.

Lămâia

Gustul acestui fruct nu este unul foarte prietenos, dar beneficiile pentru organism sunt infinite. Conțin și vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi și multe alte substanțe necesare organismului. Este primul fruct pe care-l căutăm când avem nevoie de o sursă bună de vitamina C.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×