Reclamă

Cornulețe de post umplute cu rahat de fructe

Cornulețele sunt printre cele mai îndrăgite dulciuri, iar pentru că suntem în post, îți oferim o rețetă de cornulețe de post umplute cu rahat de fructe.

Publicat: 8 aprilie 2021, 14:21 / Actualizat: 7 noiembrie 2021, 13:17

Chiar și în perioadele de post te poți răsfăța cu deserturi gustoase și ușor de preparat. Printre acestea se numără și cornulețele. Acest preparat necesită ingrediente puține, iar dacă te înarmezi cu puțină răbdare pentru modelarea lor, reușita va fi garantată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul pentru cornulețe se pregătește simplu, cu ingrediente la îndemâna oricui. Pentru umplutură, poți opta pentru rahat de fructe, ca în rețeta noastră, sau pentru gem, dulceață, nuci etc. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti aceste cornulețe delicioase.

Rețetă de cornulețe de post – Ingrediente

Dacă respecți lista de ingrediente, care este una foarte simplă, ai parcurs deja jumătate din drumul spre succes. Acordă o atenție deosebită și modului de preparare.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat de cornulețe:

  • 750 gr făină
  • 300 ml apă minerală
  • 130 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 gr drojdie uscată
  • 1 lingură apă caldă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură oțet
  • 1 vârf de linguriță cu sare

Pentru umplutură:

  • 500 gr rahat de fructe
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Cornulețe de post umplute cu rahat – Mod de preparare

Reclamă

Începe prin a cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea. La mijlocul făinii fă o adâncitură și pune acolo drojdia uscată și zahărul. Toarnă apa caldă și amestec-o cu drojdia, zahărul și puțină făină.

Acoperă vasul și așteaptă să se activeze drojdia, adică să-și dubleze volumul și să se formeze bule de aer pe deasupra. Apoi amestecă apa minerală cu uleiul și oțetul. Toarnă treptat amestecul rezultat, peste ingredientele din vas și amestecă intens.  Poți folosi robotul de bucătărie sau mixerul cu brațele speciale de aluat pentru a-ți ușura munca. Va rezulta un aluat nelipicios, dar nu foarte ferm. Acoperă aluatul cu un ștergar de bucătărie și lasă-l la odihnit 20 de minute.

Între timp, pregătește rahatul de fructe pentru umplut cornulețele. Taie rahatul în bucăți mai mici și trece-le prin zahăr pudră pentru a nu se lipi între ele.

Cum modelezi cornulețe de post umplute cu rahat

Înainte de a începe modelarea cornulețelor pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Răstoarnă aluatul pe masa presărată cu făină. Modelează-l într-un rulou și taie ruloul în 6 părți. Întinde pe rând fiecare parte de aluat în câte o foaie circulară de maxim 2 mm grosime  și diametrul de maxim 20 cm. Apoi decupează aluatul în triunghiuri aproximativ egale.

Pune la baza triunghiurilor câte o bucată de rahat. Apoi rulează-le, dar nu foarte strâns, pornind de la baza triunghiului spre vârf.

Aluat de cornulețe și rahat de fructe
Asamblare cornulețe de post cu rahat / CaTine.ro

Așază cornulețele astfel formate în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace cornulețele de post pentru maxim 20 de minute la 200 de grade Celsius. Imediat ce le scoți din cuptor, trece-le fierbinți prin zahărul pudră cu aromă de vanilie.

Cornulețe de post coapte și pudrate cu zahăr
Cornulețele se pudrează cu zahăr imediat după coacere / CaTine.ro

Așază-le într-un vas încăpător, lasă-le să se tempereze și le poți servi alături de cei dragi. Spor la preparat rețeta de cornulețe de post umplute cu rahat de fructe și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×