Reclamă

Cornulețe de post umplute cu rahat de fructe

Cornulețele sunt printre cele mai îndrăgite dulciuri, iar pentru că suntem în post, îți oferim o rețetă de cornulețe de post umplute cu rahat de fructe.

Publicat: 8 aprilie 2021, 14:21 / Actualizat: 7 noiembrie 2021, 13:17

Chiar și în perioadele de post te poți răsfăța cu deserturi gustoase și ușor de preparat. Printre acestea se numără și cornulețele. Acest preparat necesită ingrediente puține, iar dacă te înarmezi cu puțină răbdare pentru modelarea lor, reușita va fi garantată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul pentru cornulețe se pregătește simplu, cu ingrediente la îndemâna oricui. Pentru umplutură, poți opta pentru rahat de fructe, ca în rețeta noastră, sau pentru gem, dulceață, nuci etc. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti aceste cornulețe delicioase.

Rețetă de cornulețe de post – Ingrediente

Dacă respecți lista de ingrediente, care este una foarte simplă, ai parcurs deja jumătate din drumul spre succes. Acordă o atenție deosebită și modului de preparare.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat de cornulețe:

  • 750 gr făină
  • 300 ml apă minerală
  • 130 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 gr drojdie uscată
  • 1 lingură apă caldă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură oțet
  • 1 vârf de linguriță cu sare

Pentru umplutură:

  • 500 gr rahat de fructe
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Cornulețe de post umplute cu rahat – Mod de preparare

Reclamă

Începe prin a cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea. La mijlocul făinii fă o adâncitură și pune acolo drojdia uscată și zahărul. Toarnă apa caldă și amestec-o cu drojdia, zahărul și puțină făină.

Acoperă vasul și așteaptă să se activeze drojdia, adică să-și dubleze volumul și să se formeze bule de aer pe deasupra. Apoi amestecă apa minerală cu uleiul și oțetul. Toarnă treptat amestecul rezultat, peste ingredientele din vas și amestecă intens.  Poți folosi robotul de bucătărie sau mixerul cu brațele speciale de aluat pentru a-ți ușura munca. Va rezulta un aluat nelipicios, dar nu foarte ferm. Acoperă aluatul cu un ștergar de bucătărie și lasă-l la odihnit 20 de minute.

Între timp, pregătește rahatul de fructe pentru umplut cornulețele. Taie rahatul în bucăți mai mici și trece-le prin zahăr pudră pentru a nu se lipi între ele.

Cum modelezi cornulețe de post umplute cu rahat

Înainte de a începe modelarea cornulețelor pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Răstoarnă aluatul pe masa presărată cu făină. Modelează-l într-un rulou și taie ruloul în 6 părți. Întinde pe rând fiecare parte de aluat în câte o foaie circulară de maxim 2 mm grosime  și diametrul de maxim 20 cm. Apoi decupează aluatul în triunghiuri aproximativ egale.

Pune la baza triunghiurilor câte o bucată de rahat. Apoi rulează-le, dar nu foarte strâns, pornind de la baza triunghiului spre vârf.

Aluat de cornulețe și rahat de fructe
Asamblare cornulețe de post cu rahat / CaTine.ro

Așază cornulețele astfel formate în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace cornulețele de post pentru maxim 20 de minute la 200 de grade Celsius. Imediat ce le scoți din cuptor, trece-le fierbinți prin zahărul pudră cu aromă de vanilie.

Cornulețe de post coapte și pudrate cu zahăr
Cornulețele se pudrează cu zahăr imediat după coacere / CaTine.ro

Așază-le într-un vas încăpător, lasă-le să se tempereze și le poți servi alături de cei dragi. Spor la preparat rețeta de cornulețe de post umplute cu rahat de fructe și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×