Chiar și în perioadele de post te poți răsfăța cu deserturi gustoase și ușor de preparat. Printre acestea se numără și cornulețele. Acest preparat necesită ingrediente puține, iar dacă te înarmezi cu puțină răbdare pentru modelarea lor, reușita va fi garantată.
Aluatul pentru cornulețe se pregătește simplu, cu ingrediente la îndemâna oricui. Pentru umplutură, poți opta pentru rahat de fructe, ca în rețeta noastră, sau pentru gem, dulceață, nuci etc. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti aceste cornulețe delicioase.
Rețetă de cornulețe de post – Ingrediente
Dacă respecți lista de ingrediente, care este una foarte simplă, ai parcurs deja jumătate din drumul spre succes. Acordă o atenție deosebită și modului de preparare.
Ingrediente pentru aluat de cornulețe:
- 750 gr făină
- 300 ml apă minerală
- 130 ml ulei de floarea soarelui
- 3 gr drojdie uscată
- 1 lingură apă caldă
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură oțet
- 1 vârf de linguriță cu sare
Pentru umplutură:
- 500 gr rahat de fructe
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor