Reclamă

Negresă de post cu gem de caise în aluat

Această negresă de post cu gem de caise în aluat poate fi alegerea perfectă pentru a-ți răsfăța familia la sfârșit de săptămână.

Publicat: 31 martie 2021, 15:31 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 12:36

Una dintre cele mai îndrăgite deserturi este prăjitura negresă, care are un mare succes chiar și în variantele de post. Se poate prepara în diferite moduri, în funcție de ingredientele alese. În plus, poți adăuga în compoziție, pe lângă ingredientul de bază - pudra de cacao, fructe proaspete, fructe uscate, nuci, alune, gem sau dulceață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru un succes garantat al rețetelor de negresă, o atenție deosebită trebuie acordată cantităților ingredientelor. Îți oferim mai jos una dintre variantele acestei prăjituri de post, alături de lista completă de ingrediente și pașii pe care trebuie să îi urmezi în prepararea negresei cu gem de caise.

Negresă de post cu gem de caise – Ingrediente

  • 250 gr făină
  • 30 gr cacao
  • 5 gr praf de copt
  • 2 gr bicarbonat de sodiu
  • 100 gr zahăr
  • 150 ml lapte de migdale
  • 100 ml ulei
  • 100 gr gem de caise
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de rom/migdale

Rețetă de negresă de post – Mod de preparare

Înainte de a te apuca de lucru, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească.

Reclamă

Pune într-un bol făina cu pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecă-le bine, apoi trece-le printr-o sită. Unul dintre pașii importanți pentru reușita oricărui aluat este cernerea făinii pentru a deveni mai aerată.

În alt vas cu pereți mai înalți, pune uleiul cu laptele de migdale și zahărul. Cu ajutorul unui mixer, amestecă aceste ingrediente la treaptă inferioară pentru a nu te stropi. Folosește un vas cu pereți înalți pentru a evita accidentele.

Dacă există în recuzita bucătăriei tale un mixer care are bol cu capac, folosește-l pe acela. Amestecă bine aceste ingrediente până la diluarea zahărului. Vei obține o compoziție cremoasă.

Reclamă

Dacă nu ai găsit lapte de migdale, pentru a pregăti această negresă de post cu gem de caise, folosește orice lapte vegetal. Cel de soia este cel mai la îndemână.

După ce ai obținut compoziția cremoasă, încorporează în ea treptat, amestecul de ingrediente solide de mai sus. Apoi adaugă gemul de caise și esența.

Aluatul pentru negresa de post va fi unul dens și necursiv.

Pregătirea aluatului pentru negresa de post
Amestec de ingrediente pentru aluat de negresă de post / Profimedia Images

Cum asamblezi și coci aluatul de negresă de post cu gem de caise

Tapetează tava cu hârtie de copt și întinde în ea aluatul pentru negresa de post. Nivelează-l frumos la suprafață cu o spatulă de tort sau cu o lingură.

Aluat pentru negresă de post turnat în tavă
Aluatul pentru negresa de post cu gem de caise este dens și necursiv / Profimedia Images

Pune tava la cuptor și coace negresa la 180 de grade Celsius pentru 35 de minute sau până se rumenește la suprafață. Poți face și testul cu scobitoarea, însă negresa de post va avea o textură ușor umedă.

Lasă prăjitura să se răcească bine în tavă, apoi transfer-o pe un blat, sau un platou și porționeaz-o. Bine, dacă pofta este prea mare, poți tăia un colțișor și când prăjitura este caldă.

Prăjitura Negresă în varianta de post
Negresă de post cu gem de caise porționată după răcire / Profimedia Images

Poți prepara această prăjitură și cu gem de prune sau orice gem preferi. Însă aroma caiselor cu cea a migdalelor se combină armonios, într-un gust delicios.

Delicioasa negresă de post cu gem de caise se poate servi simplă sau pudrată cu zahăr. Se poate chiar glazura cu un jeleu de fructe sau cu o glazură de cacao. În orice combinație o preferi, va fi la fel de gustoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×