Gogoșile se numără printre cele mai îndrăgite deserturi, adorate atât de cei mari cât și de cei mici. Nimic nu se poate compara cu aroma aluatului dospit pentru gogoși care inundă bucătăria.
Nu ai nevoie de abilități de mare cofetar sau de tehnici speciale pentru a prepara aceste delicii culinare. Secretul reușitei gogoșilor constă în timpii necesari pentru dospirea aluatului și în potrivirea intensității focului din timpul preparării. Dacă respecți lista de ingrediente și pașii necesari realizării lor, succesul va fi garantat.
Gogoși de post – Ingrediente
- 1 kg făină albă
- 30 gr drojdie proaspătă
- 75 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 25 gr zahăr tos
- coaja de la o lămâie bio
- 100 ml apă caldă
- 400 ml apă minerală
- 1/2 linguriță sare
- 100 gr zahăr pudră cu aroma de vanilie
Rețetă de gogoși de post – Mod de preparare
Începe prin a pregăti toate ingredientele din listă, aducându-le pe masa de lucru. Cerne făina și las-o să se odihnească 10 minute la temperatura camerei, înainte de a trece la pasul următor.
Cum prepari aluatul pentru gogoșile de post
Pune drojdia într-un bol și fărâmițeaz-o cu o furculiță. Adaugă 25 gr de zahăr tos peste ea și toarnă treptat 100 ml de apă călduță. Amestecă intens în timp ce adaugi apa pentru a se dilua ingredientele și a putea omogeniza compoziția. Mai pune și o lingură de făină, omogenizează din nou și lasă maiaua de drojdie la activat până își dublează volumul.