În perioada pandemiei pasiunea sau hobby-ul în ceea ce privește gătitul s-a dezvoltat considerabil. Astfel că, au apărut pe internet o mulțime de rețete pentru oameni care nu fac din statul în bucătărie activitatea lor principală. Totuși, o pâine cu banane sau un tiramisu pot fi încercate și de cei mai puțin experimentați.
Cât timp poți depozita zahărul înainte să expire
Ai observat probabil în aventurile tale culinare că atât făina, cât și cafeaua, au un termen de valabilitate. Așa că, ți-ai îndreptat atenția către următorul ingredient de pe listă și anume zahărul. Te va bucura să afli că acest produs alimentar nu are o dată de experirare, deci nu contează deloc de cât timp stă în sertarul pentru dulciuri. Este posibil să-și mai piardă din textura grunjoasă, însă nu va atenta la starea ta de sănătate.
Fie că folosești doar un praf de zahăr, câteva lingurițe sau o cană întreagă, poți adăuga acest ingredient fără teamă. Are o durată foarte lungă de folosință, ceea ce îl menține la o calitate optimă. Nu vor mai exista dăți în care să te întrebi cât timp poți depozita zahărul. Cu toate că cel vechi nu îți afectează sănătatea, îți poate distruge în final preparatul pentru care ai muncit atât de mult. Uite cât de mult rezistă tipurile de zahăr.
Zahărul granulat
Pentru acest tip nu trebuie să-ți faci griji legate de cât timp poți depozita zahărul. Îl poți cumpăra acum și îl poți folosi peste câteva luni. În cazul în care apar grămăjoare în interiorul lui, acestea se vor dezintegra doar dacă le atingi ușor.
Zahărul cofetarilor
Cunoscut cel mai bine ca zahărul pudră, această gamă pufoasă și fină este folosită cu precădere în preparatele reci. Textura lui ca de zăpadă nu va fi afectată de trecerea timpului. Îl poți folosi cu încredere chiar și după doi ani.