Reclamă

Cum să protejezi mediul chiar de la tine din bucătărie

Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de mediul înconjurător, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Învață cum să protejezi mediul cu fiecare pas pe care îl faci.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 22 ianuarie 2021, 18:18 / Actualizat: 6 mai 2021, 18:14

Fiecare dintre noi trebuie să facă toate acțiunile cu mare responsabilitate, începând chiar cu lucrurile mici care îl înconjoară.

Potrivit eating-made-easy.com, fie că unii nu mai folosesc atât de mult plastic sau se gândesc de două ori atunci când aruncă resturi menajare la gunoi, un lucru este clar. Suntem toți responsabili de ce se va întâmpla cu natura peste ani și ani.

Schimbări pe care le poți face ca să protejezi mediul

Există o mulțime de companii care au început să ia atitudine în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, dar diferența stă în felul în care fiecare dintre noi acționează. Învață cum să protejezi mediul chiar din bucătăria ta.

Poți începe cu compostul

Acesta este un proces prin care poți transforma resturile menajere în îngrășământ organic pentru sol. De cele mai multe ori, resturile sunt pur și simplu aruncate la gunoi sau chiar arse, dar oricare dintre cele două procedee sunt poluante. Este recomandat compostul pentru că în acest fel atât mediul cât și oamenii au de câștigat.

Reclamă

Reciclează capsulele de cafea

Dacă ai acasă o cafetieră pe bază de capsule de cafea, reciclează-le. Le poți refolosi pentru a crea un obiect de decor, iar zațul de la cafea îl poți utiliza în scopuri practice, precum alcătuirea unei măști pentru față sau îl poți folosi ca îngrășământ natural pentru plantele din curte dacă faci compost.

Reclamă

Spune nu ustensilelor de unică folosință

Atunci când comanzi mâncare de la restaurante, la livrare primești și tacâmuri din plastic. Poți solicita restaurantului să nu îți livreze mâncarea cu astfel de ustensile. Investește într-un set de tacâmuri pe care îl poți purta în geantă. Chiar dacă poate părea un pas mic, orice gest contează.

Investește în saci de gunoi biodegradabili

Dacă nu poți recicla sau procedura compostului pare complicată pentru tine, atunci apelează la acest tip de saci de gunoi. Există astfel de pungi biodegradabile și sunt ușor de procurat.

Cojile de la citrice, ajutoarele tale de nădejde

Da, le poți folosi la curățenia casei. Pe lângă faptul că faci economie la bani, mâinile tale îți vor mulțumi că nu le mai ataci cu produse de curățenie pline de chimicale. Fă echipa perfectă din cojile de la citrice și oțet. Indiferent ce rețetă alegi, cu siguranță o să fii mulțumită de rezultate.

Plecă de acasă cu propriile tale sacoșe

De ce? Conform celor mai recente studii, doar 1% din pungile de plastic uzate sunt returnate pentru reciclare. O pungă din hârtie este una dintre soluții. Aceasta se poate descompune în aproximativ o lună, în timp ce una din plastic, dacă nu este reciclată și este aruncată pur și simplu la gunoi, are nevoie de un an de zile pentru degradare. 

Reciclează corect electrocasnicele

Gadgeturile pe care le folosești în bucătărie au o durată de viață, dar atunci când nu îți mai sunt de folos, aruncă-le cu simț de răspundere. Atunci când durata lor de viață a fost depășită, nu le arunca pur și simplu la groapa de gunoi. Reciclează-le în centrele specializate. Procedează la fel și cu bateriile și becurile din casă. Cu fiecare pas pe care îl faci, poți învăța cum să protejezi mediul astfel încât și copiii tăi să profite de resursele naturale.

Primul pas este să fii mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău. Fă o curățenie amănunțită și renunță în mod inteligent la lucrurile care stau degeaba în dulapuri sau nu își mai au locul în cămară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 5 iunie – 11 iunie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Gemenii sunt printre nativii care primesc ajutor divin, iar horoscopul săptămânii 5 iunie – 11 iunie 2023 vine cu surprize și pentru celelalte zodii. Cei mai mulți se pregătesc intens de o vară perfectă....
3
Prințesa Charlene de Monaco în timp ce poartă o pereche de ochelari de soare
Divertisment
Cea mai nonconformistă Prințesă. Transformările prin care Charlene de Monaco a trecut de-a lungul timpului
Prințesa Charlene de Monaco a trecut prin transformări remarcabile în ultimii ani. De când a intrat în Familia Regală, aceasta s-a aflat tot timpul sub lumina reflectoarelor. În prezent, ea este considerată cea  mai...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Kate Middleton, într-un costum roz, Regina Rania, într-o roche galbenă, cu pălărie pe cap
Divertisment
Regina Rania a Iordaniei i-a întrebat pe Prințul și Prințesa de Wales despre copii. Ce a vrut să știe despre Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis
Regina Rania a Iordaniei i-a întrebat pe Prințul și Prințesa de Wales despre copii. Prințul William și Prințesa Kate au făcut parte din lista de invitați la nunta regală iordaniană, plină de vedete. Chiar...
PARTENERI
×