Cum să protejezi mediul chiar de la tine din bucătărie

Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de mediul înconjurător, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Învață cum să protejezi mediul cu fiecare pas pe care îl faci.

Andrada Marinică
22 ianuarie 2021 la 18:18
O bucătărie modernă, complet utilată și echipată
Reciclează corect alimentele și electrocasnicele și învață cum să protejezi mediul / Profimedia Images

Fiecare dintre noi trebuie să facă toate acțiunile cu mare responsabilitate, începând chiar cu lucrurile mici care îl înconjoară.

Potrivit eating-made-easy.com, fie că unii nu mai folosesc atât de mult plastic sau se gândesc de două ori atunci când aruncă resturi menajare la gunoi, un lucru este clar. Suntem toți responsabili de ce se va întâmpla cu natura peste ani și ani.

Schimbări pe care le poți face ca să protejezi mediul

Există o mulțime de companii care au început să ia atitudine în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, dar diferența stă în felul în care fiecare dintre noi acționează. Învață cum să protejezi mediul chiar din bucătăria ta.

Poți începe cu compostul

Acesta este un proces prin care poți transforma resturile menajere în îngrășământ organic pentru sol. De cele mai multe ori, resturile sunt pur și simplu aruncate la gunoi sau chiar arse, dar oricare dintre cele două procedee sunt poluante. Este recomandat compostul pentru că în acest fel atât mediul cât și oamenii au de câștigat.

Reciclează capsulele de cafea

Dacă ai acasă o cafetieră pe bază de capsule de cafea, reciclează-le. Le poți refolosi pentru a crea un obiect de decor, iar zațul de la cafea îl poți utiliza în scopuri practice, precum alcătuirea unei măști pentru față sau îl poți folosi ca îngrășământ natural pentru plantele din curte dacă faci compost.

Spune nu ustensilelor de unică folosință

Atunci când comanzi mâncare de la restaurante, la livrare primești și tacâmuri din plastic. Poți solicita restaurantului să nu îți livreze mâncarea cu astfel de ustensile. Investește într-un set de tacâmuri pe care îl poți purta în geantă. Chiar dacă poate părea un pas mic, orice gest contează.

Investește în saci de gunoi biodegradabili

Dacă nu poți recicla sau procedura compostului pare complicată pentru tine, atunci apelează la acest tip de saci de gunoi. Există astfel de pungi biodegradabile și sunt ușor de procurat.

Cojile de la citrice, ajutoarele tale de nădejde

Da, le poți folosi la curățenia casei. Pe lângă faptul că faci economie la bani, mâinile tale îți vor mulțumi că nu le mai ataci cu produse de curățenie pline de chimicale. Fă echipa perfectă din cojile de la citrice și oțet. Indiferent ce rețetă alegi, cu siguranță o să fii mulțumită de rezultate.

Plecă de acasă cu propriile tale sacoșe

De ce? Conform celor mai recente studii, doar 1% din pungile de plastic uzate sunt returnate pentru reciclare. O pungă din hârtie este una dintre soluții. Aceasta se poate descompune în aproximativ o lună, în timp ce una din plastic, dacă nu este reciclată și este aruncată pur și simplu la gunoi, are nevoie de un an de zile pentru degradare. 

Reciclează corect electrocasnicele

Gadgeturile pe care le folosești în bucătărie au o durată de viață, dar atunci când nu îți mai sunt de folos, aruncă-le cu simț de răspundere. Atunci când durata lor de viață a fost depășită, nu le arunca pur și simplu la groapa de gunoi. Reciclează-le în centrele specializate. Procedează la fel și cu bateriile și becurile din casă. Cu fiecare pas pe care îl faci, poți învăța cum să protejezi mediul astfel încât și copiii tăi să profite de resursele naturale.

Primul pas este să fii mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău. Fă o curățenie amănunțită și renunță în mod inteligent la lucrurile care stau degeaba în dulapuri sau nu își mai au locul în cămară.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×