Reclamă

Cum să protejezi mediul chiar de la tine din bucătărie

Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de mediul înconjurător, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Învață cum să protejezi mediul cu fiecare pas pe care îl faci.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 22 ianuarie 2021, 18:18 / Actualizat: 6 mai 2021, 18:14

Fiecare dintre noi trebuie să facă toate acțiunile cu mare responsabilitate, începând chiar cu lucrurile mici care îl înconjoară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit eating-made-easy.com, fie că unii nu mai folosesc atât de mult plastic sau se gândesc de două ori atunci când aruncă resturi menajare la gunoi, un lucru este clar. Suntem toți responsabili de ce se va întâmpla cu natura peste ani și ani.

Schimbări pe care le poți face ca să protejezi mediul

Există o mulțime de companii care au început să ia atitudine în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, dar diferența stă în felul în care fiecare dintre noi acționează. Învață cum să protejezi mediul chiar din bucătăria ta.

Poți începe cu compostul

Acesta este un proces prin care poți transforma resturile menajere în îngrășământ organic pentru sol. De cele mai multe ori, resturile sunt pur și simplu aruncate la gunoi sau chiar arse, dar oricare dintre cele două procedee sunt poluante. Este recomandat compostul pentru că în acest fel atât mediul cât și oamenii au de câștigat.

Reclamă

Reciclează capsulele de cafea

Dacă ai acasă o cafetieră pe bază de capsule de cafea, reciclează-le. Le poți refolosi pentru a crea un obiect de decor, iar zațul de la cafea îl poți utiliza în scopuri practice, precum alcătuirea unei măști pentru față sau îl poți folosi ca îngrășământ natural pentru plantele din curte dacă faci compost.

Reclamă

Spune nu ustensilelor de unică folosință

Atunci când comanzi mâncare de la restaurante, la livrare primești și tacâmuri din plastic. Poți solicita restaurantului să nu îți livreze mâncarea cu astfel de ustensile. Investește într-un set de tacâmuri pe care îl poți purta în geantă. Chiar dacă poate părea un pas mic, orice gest contează.

Investește în saci de gunoi biodegradabili

Dacă nu poți recicla sau procedura compostului pare complicată pentru tine, atunci apelează la acest tip de saci de gunoi. Există astfel de pungi biodegradabile și sunt ușor de procurat.

Cojile de la citrice, ajutoarele tale de nădejde

Da, le poți folosi la curățenia casei. Pe lângă faptul că faci economie la bani, mâinile tale îți vor mulțumi că nu le mai ataci cu produse de curățenie pline de chimicale. Fă echipa perfectă din cojile de la citrice și oțet. Indiferent ce rețetă alegi, cu siguranță o să fii mulțumită de rezultate.

Plecă de acasă cu propriile tale sacoșe

De ce? Conform celor mai recente studii, doar 1% din pungile de plastic uzate sunt returnate pentru reciclare. O pungă din hârtie este una dintre soluții. Aceasta se poate descompune în aproximativ o lună, în timp ce una din plastic, dacă nu este reciclată și este aruncată pur și simplu la gunoi, are nevoie de un an de zile pentru degradare. 

Reciclează corect electrocasnicele

Gadgeturile pe care le folosești în bucătărie au o durată de viață, dar atunci când nu îți mai sunt de folos, aruncă-le cu simț de răspundere. Atunci când durata lor de viață a fost depășită, nu le arunca pur și simplu la groapa de gunoi. Reciclează-le în centrele specializate. Procedează la fel și cu bateriile și becurile din casă. Cu fiecare pas pe care îl faci, poți învăța cum să protejezi mediul astfel încât și copiii tăi să profite de resursele naturale.

Primul pas este să fii mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău. Fă o curățenie amănunțită și renunță în mod inteligent la lucrurile care stau degeaba în dulapuri sau nu își mai au locul în cămară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 20 mai – 26 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Deciziile spontane sunt la ordinea zilei pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 20 mai – 26 mai 2024 îți aduce previziuni astrale pentru toate zodiile. Vor exista probleme pe plan financiar și momente de...
2
O femeie îmbrăcată elegant, în cadru feeric
Horoscop
Zodiile care sunt cei mai buni profesori. Nativii care au darul predării
Ești un profesor care caută să descopere secretele din spatele priceperii sale la catedră sau doar vrei să înțelegi care nativi au abilități înnăscute de predare? Ai mai jos o listă făcută de astrologi...
3
Shiloh Jolie-Pitt cu părul prins la un eveniment public
Divertisment
Shiloh Jolie-Pitt s-a filmat dansând. Fiica Angelinei Jolie e de nerecunoscut după ce și-a tuns părul scurt
Shiloh Jolie-Pitt s-a filmat dansând. Fiica Angelinei Jolie e de nerecunoscut de când a decis să treacă printr-o schimbare radicală de look. Adolescenta s-a tuns scurt și se bucură de această perioadă așa cum...
4
Leonardo DiCaprio cu o șapcă pe cap și în timp ce vorbește la un telefon
Divertisment
Cum petrece Leonardo DiCaprio atunci când nu-l vede nimeni. Actorul și Vittoria Ceretti nu au mai ținut cont de nimic
S-a aflat cum petrece Leonardo DiCaprio atunci când nu-l vede nimeni. Actorul a fost surprins în compania iubitei sale. El și Vittoria Ceretti nu s-au mai ascuns de camerele de fotografiat și-au dat frâu...
5
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
PARTENERI
×