Fie că ești o începătoare ezitantă sau o profesionistă desăvârșită, oricine își petrece timpul în bucătărie trebuie să cunoască practicile de bază ale gătitului. Nu numai că vei obține preparate mai gustoase dacă urmezi aceste sfaturi, dar vei reuși să păstrezi alimentele proaspete pentru mai mult timp.
Trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști
Există o mulțime de trucuri grozave care pot ajuta pe oricine să-și îmbunătățească performanțele în bucătărie și, probabil, să îi motiveze să își dezvolte în continuare abilitățile.
Lăsă carnea roșie să stea înainte să o tai
Chiar și o friptură bine făcută nu ar trebui să fie uscată niciodată. Pentru a păstra carnea suculentă, așeaz-o direct pe folia de aluminiu după ce o ridici de pe aragaz sau grătar. Înfășoară friptura în folie și lăs-o să stea aproximativ cinci minute.
Acest lucru permite ca friptura să absoarbă sucul. Carnea va continua să se gătească în timp ce este în folie, așa că, dacă preferi o friptură medie, nu ar trebui să o lași prea mult.
Oprește aragazul înainte ca ouăle să fie terminate
Trucul pentru ouă grozave este să nu le gătești prea mult! Indiferent dacă le vrei tari sau moi, opriți întotdeauna aragazul cu câteva minute înainte ca ouăle să pară terminate. Căldura rămasă va asigura că ouăle sunt gătite perfecte.