Reclamă

Trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști

Câteva trucuri simple pot adăuga savoare unui preparat fad sau pot simplifica procesul de gătit. Indiferent dacă ai sau nu experiență, întotdeauna poți să înveți ceva nou. Iată trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști!

Publicat: 19 februarie 2021, 17:02 / Actualizat: 24 februarie 2021, 11:54

Fie că ești o începătoare ezitantă sau o profesionistă desăvârșită, oricine își petrece timpul în bucătărie trebuie să cunoască practicile de bază ale gătitului. Nu numai că vei obține preparate mai gustoase dacă urmezi aceste sfaturi, dar vei reuși să păstrezi alimentele proaspete pentru mai mult timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști

Există o mulțime de trucuri grozave care pot ajuta pe oricine să-și îmbunătățească performanțele în bucătărie și, probabil, să îi motiveze să își dezvolte în continuare abilitățile.

Lăsă carnea roșie să stea înainte să o tai

Chiar și o friptură bine făcută nu ar trebui să fie uscată niciodată. Pentru a păstra carnea suculentă, așeaz-o direct pe folia de aluminiu după ce o ridici de pe aragaz sau grătar. Înfășoară friptura în folie și lăs-o să stea aproximativ cinci minute.

Acest lucru permite ca friptura să absoarbă sucul. Carnea va continua să se gătească în timp ce este în folie, așa că, dacă preferi o friptură medie, nu ar trebui să o lași prea mult.

Reclamă

Oprește aragazul înainte ca ouăle să fie terminate

Trucul pentru ouă grozave este să nu le gătești prea mult! Indiferent dacă le vrei tari sau moi, opriți întotdeauna aragazul cu câteva minute înainte ca ouăle să pară terminate. Căldura rămasă va asigura că ouăle sunt gătite perfecte.

Toacă ierburile cu sare

Reclamă

Pentru a împiedica ierburile să sară în toate direcțiile atunci când le tai, presară sare pe suprafața pe care le vei așeza. 

Nu supraaglomera tigaia

S-ar putea să crezi că ai suficient spațiu în tigaie pentru o bucată de pui în plus, dar dacă ai îndoieli, nu risca. Există șansa că căldura să nu se distribuie corect în restul alimentelor din tigaie, afectând astfel aroma. Ca măsură preventivă, lasă câțiva centimetri între fiecare aliment din tigaie pentru a te asigura că se gătesc bine.

Depozitează corect condimentele

Pentru a folosi condimentele pentru cât mai mult timp, păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat. Nu le depozita deasupra aragazului deoarece căldura și umiditatea le pot modifica aroma, potrivit The Everygirl.

Adaugă sare în apa clocotită pentru paste

Când pregătești paste, este recomandat să adaugi sare în apa clocotită pentru un plus de aromă. Pentru o oală mare, ai nevoie de una sau două linguri de sare. Amestecă până se dizolvă și, odată ce apa a început să fiarbă, adaugă pastele. 

Folosește apa de la paste pentru a crea un sos 

Nu arunca toată apa în care ai fiert pastele. Adaugă o cană de apă în tigaie, apoi așează pastele. Apa sărată va oferi mai multă aromă. Apa în care au fiert pastele conține, de asemenea, amidon care poate fi folosit pentru a regla consistența sosului. 

Folosește un șervețel pentru a conserva legumele

Prelungiți durata de viață a legumelor înfășurându-le într-un șervețel. Depoziteaz-le apoi într-o pungă de plastic. Oxigenul nu este bun pentru legume, așa că scoate cât mai mult aer din pungi înainte de a le sigila. De asemenea, evită să speli legumele până în momentul în care le consumi. Asigură-te că ai suficient loc de depozitare în frigider. Supraaglomerarea sertarelor va împiedica circulația aerului în frigider, ceea ce înseamnă că anumite zone nu vor fi aerisite corespunzător. Prin urmare, unele alimente vor expira mai repede.

Păstrează rădăcina cepei intactă pentru o feliere mai ușoară

Ceapa poate fi dificil de tăiat. Pentru a o tăia uniform, nu îndepărta rădăcina. Îndepărtează coaja și feliaz-o mai întâi în direcție orizontală, apoi, verticală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×