Reclamă

Trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști

Câteva trucuri simple pot adăuga savoare unui preparat fad sau pot simplifica procesul de gătit. Indiferent dacă ai sau nu experiență, întotdeauna poți să înveți ceva nou. Iată trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști!

Publicat: 19 februarie 2021, 17:02 / Actualizat: 24 februarie 2021, 11:54

Fie că ești o începătoare ezitantă sau o profesionistă desăvârșită, oricine își petrece timpul în bucătărie trebuie să cunoască practicile de bază ale gătitului. Nu numai că vei obține preparate mai gustoase dacă urmezi aceste sfaturi, dar vei reuși să păstrezi alimentele proaspete pentru mai mult timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri în bucătărie pe care trebuie să le cunoști

Există o mulțime de trucuri grozave care pot ajuta pe oricine să-și îmbunătățească performanțele în bucătărie și, probabil, să îi motiveze să își dezvolte în continuare abilitățile.

Lăsă carnea roșie să stea înainte să o tai

Chiar și o friptură bine făcută nu ar trebui să fie uscată niciodată. Pentru a păstra carnea suculentă, așeaz-o direct pe folia de aluminiu după ce o ridici de pe aragaz sau grătar. Înfășoară friptura în folie și lăs-o să stea aproximativ cinci minute.

Acest lucru permite ca friptura să absoarbă sucul. Carnea va continua să se gătească în timp ce este în folie, așa că, dacă preferi o friptură medie, nu ar trebui să o lași prea mult.

Reclamă

Oprește aragazul înainte ca ouăle să fie terminate

Trucul pentru ouă grozave este să nu le gătești prea mult! Indiferent dacă le vrei tari sau moi, opriți întotdeauna aragazul cu câteva minute înainte ca ouăle să pară terminate. Căldura rămasă va asigura că ouăle sunt gătite perfecte.

Toacă ierburile cu sare

Reclamă

Pentru a împiedica ierburile să sară în toate direcțiile atunci când le tai, presară sare pe suprafața pe care le vei așeza. 

Nu supraaglomera tigaia

S-ar putea să crezi că ai suficient spațiu în tigaie pentru o bucată de pui în plus, dar dacă ai îndoieli, nu risca. Există șansa că căldura să nu se distribuie corect în restul alimentelor din tigaie, afectând astfel aroma. Ca măsură preventivă, lasă câțiva centimetri între fiecare aliment din tigaie pentru a te asigura că se gătesc bine.

Depozitează corect condimentele

Pentru a folosi condimentele pentru cât mai mult timp, păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat. Nu le depozita deasupra aragazului deoarece căldura și umiditatea le pot modifica aroma, potrivit The Everygirl.

Adaugă sare în apa clocotită pentru paste

Când pregătești paste, este recomandat să adaugi sare în apa clocotită pentru un plus de aromă. Pentru o oală mare, ai nevoie de una sau două linguri de sare. Amestecă până se dizolvă și, odată ce apa a început să fiarbă, adaugă pastele. 

Folosește apa de la paste pentru a crea un sos 

Nu arunca toată apa în care ai fiert pastele. Adaugă o cană de apă în tigaie, apoi așează pastele. Apa sărată va oferi mai multă aromă. Apa în care au fiert pastele conține, de asemenea, amidon care poate fi folosit pentru a regla consistența sosului. 

Folosește un șervețel pentru a conserva legumele

Prelungiți durata de viață a legumelor înfășurându-le într-un șervețel. Depoziteaz-le apoi într-o pungă de plastic. Oxigenul nu este bun pentru legume, așa că scoate cât mai mult aer din pungi înainte de a le sigila. De asemenea, evită să speli legumele până în momentul în care le consumi. Asigură-te că ai suficient loc de depozitare în frigider. Supraaglomerarea sertarelor va împiedica circulația aerului în frigider, ceea ce înseamnă că anumite zone nu vor fi aerisite corespunzător. Prin urmare, unele alimente vor expira mai repede.

Păstrează rădăcina cepei intactă pentru o feliere mai ușoară

Ceapa poate fi dificil de tăiat. Pentru a o tăia uniform, nu îndepărta rădăcina. Îndepărtează coaja și feliaz-o mai întâi în direcție orizontală, apoi, verticală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×