Cernem 400 de grame de făină într-un vas încăpător și o amestecăm cu un praf de sare și zahărul pudră. 50 de grame de făină le păstrăm pentru la final de frământare. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo untul rece, tăiat în cuburi. Spargem și cele două ouă tot acolo.
Amestecăm toate aceste ingrediente, rapid, cu o furculiță, sau, de preferat cu vârfurile degetelor. Putem folosi și mixerul cu brațele pentru aluaturi, dar cu mare grijă să nu dăm timp să se topească untul.
Aluatul rezultat va fi unul ușor sfărâmicios, dar compact, însă nu foarte ferm. Îl vom acoperi cu folie de prospețime și îl vom lăsa la rece pentru 35-40 de minute.
După acest interval, pornim cuptorul la 180 de grade. Pe masa presărată cu făină întindem aluatul pentru biscuiți în formă de inimioară. Îl întindem în foi de maxim 5 mm grosime, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.
Cu formele speciale de mărimi diferite decupăm biscuiții. Decupăm tot aluatul folosind forma de inimioară cea mare. Jumătate din biscuiți îi mai decupăm odată cu forma cea mica de inimioară, așezând-o frumos la mijlocul acestora.
Transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt, mai întâi biscuiții întregi și îi așezăm la mici distanțe unii față de ceilalți. Îi coacem la 180 de grade pentru 15 minute.
Biscuiții decupați, îi coacem împreună cu decupajele pentru 10-12 minute. Este bine să-i coacem separate, pentru că au mai puțin aluat și se vor rumeni mai rapid decât biscuiții întregi.
După coacere, lăsăm biscuiții să se tempereze, apoi lipim câte doi, cu dulceață de zmeură. Întindem câte o linguriță de dulceață uniform pe partea inferioară a biscuiților întregi. Deasupra, așezăm biscuiții cu decupaj. Îi presăm ușor pentru a se lipi și a ieși o parte din dulceață în afara decupajului. Presărăm și puțin zahăr pudră peste biscuiți, pentru un aspect mai plăcut.
Putem pregăti rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară și de Ziua Îndrăgostiților, Dragobete sau pentru a-i dărui drept Mărțișor, de 1 Martie.