Reclamă

Rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară

Vrei să-i surprinzi pe cei dragi de Valentine’s Day cu ceva special, presărat cu multă dragoste și dăruire? Pregătește-le rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară cu dulceață de zmeură, iar papilele lor vor dansa de fericire!

Publicat: 5 februarie 2021, 14:42 / Actualizat: 8 noiembrie 2021, 17:24

Biscuiții sunt foarte fragezi și aromați de la zmeură, iar modul de preparare al rețetei este simplu și rapid. Nu necesită nici ingrediente multe și sunt la îndemâna oricui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formele de inimioare, speciale pentru decupat biscuiții, se găsesc în orice supermarket la raftul cu ustensile și vase de bucătărie.

Pentru umplut biscuiții puteți opta pentru orice dulceață sau gem din fructe de culoare roșie. Dacă sunt special preparați pentru a sărbători iubirea, este ideal să avem și culorile specifice.

Ingrediente pentru rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară:

Pentru aluat fraged de biscuiți:

  • 2 ouă
  • 250 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 125 gr zahăr pudră cu aroma de vanilie
  • un praf sare
  • 450 gr făină
Reclamă

Pentru umplut biscuiții:

  • 250-300 gr dulceață de zmeură
  • zahăr pudră, pentru decor

Biscuiți în formă de inimioară – Mod de preparare

Reclamă

Cernem 400 de grame de făină într-un vas încăpător și o amestecăm cu un praf de sare și zahărul pudră. 50 de grame de făină le păstrăm pentru la final de frământare. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo untul rece, tăiat în cuburi. Spargem și cele două ouă tot acolo.

Amestecăm toate aceste ingrediente, rapid, cu o furculiță, sau, de preferat cu vârfurile degetelor. Putem folosi și mixerul cu brațele pentru aluaturi, dar cu mare grijă să nu dăm timp să se topească untul.

Aluatul rezultat va fi unul ușor sfărâmicios, dar compact, însă nu foarte ferm. Îl vom acoperi cu folie de prospețime și îl vom lăsa la rece pentru 35-40 de minute.

Biscuiți în formă de inimioară – Asamblare și coacere

După acest interval, pornim cuptorul la 180 de grade. Pe masa presărată cu făină întindem aluatul pentru biscuiți în formă de inimioară. Îl întindem în foi de maxim 5 mm grosime, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.

Cu formele speciale de mărimi diferite decupăm biscuiții. Decupăm tot aluatul folosind forma de inimioară cea mare. Jumătate din biscuiți îi mai decupăm odată cu forma cea mica de inimioară, așezând-o frumos la mijlocul acestora.

Transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt, mai întâi biscuiții întregi și îi așezăm la mici distanțe unii față de ceilalți. Îi coacem la 180 de grade pentru 15 minute.

Biscuiții decupați, îi coacem împreună cu decupajele  pentru 10-12 minute. Este bine să-i coacem separate, pentru că au mai puțin aluat și se vor rumeni mai rapid decât biscuiții întregi.

După coacere, lăsăm biscuiții să se tempereze, apoi lipim câte doi, cu dulceață de zmeură. Întindem câte o linguriță de dulceață uniform pe partea inferioară a biscuiților întregi. Deasupra, așezăm biscuiții cu decupaj. Îi presăm ușor pentru a se lipi și a ieși o parte din dulceață în afara decupajului. Presărăm și puțin zahăr pudră peste biscuiți, pentru un aspect mai plăcut.

Putem pregăti rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară și de Ziua Îndrăgostiților, Dragobete sau pentru a-i dărui drept Mărțișor, de 1 Martie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×