Reclamă

Cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume

Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește peste tot în lume. Fiecare țară celebrează ziua dragostei conform tradiției. Fie că vorbim despre lumănări în formă de inimă, jucării de pluș, sortimente de ciocolată, toate acestea detalii fac parte din ziua Sfântului Valentin. Hai să descoperim împreună cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume.

Publicat: 4 februarie 2021, 15:39 / Actualizat: 11 februarie 2021, 18:48

Ca să îți faci o idee despre cum se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în alte țări ale lumii, am făcut o listă și vom detalia ce înseamnă Valentine's Day pentru alte popoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În India, de exemplu, Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește cu baloane în formă de inimă, cuplurile din Bulgaria își sărbătoresc dragostea cu cel mai bun vin local.

În România, îndrăgostiții merg în pădure, culeg flori și se spală cu zăpadă pe față pentru a avea noroc în dragoste tot restul anului.

Cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume

Așa cum am mai spus, Ziua Îndrăgostiților are în fiecare țară o însemnătate aparte și se sărbătorește diferit. Ceea ce rămâne important este faptul că indiferent de tradiție, dragostea plutește în aer.

Ziua Îndrăgostiților nu este numai despre flori și ciocolată. Hai să descoperim împreună cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume.

Reclamă

Argentina

Argentinienii nu sărbătoresc ziua iubirii în luna februarie. Ei au o săptămână a dragostei în luna iulie. În acea perioadă cuplurile își fac surprize, primesc bomboane de ciocolată și multe alte sortimente de dulciuri.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: Puerto Madero, Rosedal.

Reclamă

Franța

Franța este țara unde o mulțime de cupluri decid să-și petreacă restul vieții împreună. Se spune că prima dovadă a Zilei Îndrăgostiților a apărut în Franța, atunci când Carol, ducele de Orleans, i-a trimis scrisori de dragoste soției sale, în anul 1415. Tot în Franța există și un sat cu numele de Valentine, care între 12 și 14 februarie devine epicentrul romantismului. Curțile sunt frumos decorate, iar la fiecare pas vezi trandafiri și cereri în căsătorie.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: NoLita, Benoit.

Coreea de Sud

Cuplurile din Coreea de Sud duc dragostea la un alt nivel. Ei sărbătoresc dragostea în fiecare lună, pe data de 14. „Ziua trandafirilor” se sărbătorește în mai, „ziua sărutărilor” se sărbătorește în iunie, „ziua îmbrățișărilor în decembrie”, iar persoanele singure sărbătoresc „ziua neagră” în aprilie. Nu se putea să omitem acest detaliu interesat din povestea despre cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: Griffin Bar, Ryunique

Filipine

De Ziua Îndrăgostiților, în Filipine cuplurile se căsătoresc într-un eveniment public, susținut și organizat de Guvern.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: The Snack Shack, Hanamaruken Ramen.

Bulgaria

La fel ca celelalte țări, și Bulgaria sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în stilul propriu. Pe data de 14 februarie, Sfântul Trifon Zartan este sărbătorit în Bulgaria, este de fapt „ziua vinificatorilor”. Cuplurile sărbătoresc dragoste cu un pahar de vin bun, de la producătorii locali.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: Restaurant Bolero, Mario Cafe.

Țara Galilor

În Țara Galilor, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită într-un mod unic. Aici ziua iubirii este sărbătorită pe data de 25 ianuarie. În această zi, partenerii își dăruiesc linguri de lemn lucrate manual. Această tradiție se practică încă din secolul al XVI-lea.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: Cafe Citta, Slebech Park.

Spania

Ziua Îndrăgostiților în Valencia se sărbătorește pe data de 9 octombrie. Aceasta este cunoscută sub numele de sărbătoarea Sfântului Dionis. Festivalul este sărbătorit în majoritatea părților din Spania prin realizarea unor figurine din marțipan. Acestea sunt lucrate de către bărbați, care mai apoi le oferă partenerelor lor de viață. Încă un detaliu interesant despre cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: Jardin Secreto, Bar Galleta.

Danemarca

Pentru a avea o idee completă despre cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume, includem pe listă și Danemarca. Ziua Îndrăgostiților este o tradiție nouă la ei. În această țară, iubirea se sărbătorește pe 14 februarie și nu se limitează la flori și bomboane de ciocolată. Partenerii din cuplu fac schimb de scrisori care sunt împodobite cu flori presate, în special giocei.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: Restaurant Grønnegade, Chez Bruno.

România

Românii iubesc Ziua Îndrăgostiților și o sărbătoresc așa cum se cuvine. Ziua Îndrăgostiților sau Dragobetele se sărbătorește pe data de 24 februarie, zi în care multe cupluri aleg să-și unească destinele la Poarta sărutului din Târgu Jiu. În mai toate zonele țării, bărbații merg în păduri pentru a culege flori colorate, în timp ce alte cupluri aleg să-și spele feța cu zăpadă în semn de noroc.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: Cluj, Sighișoara, Brașov, București.

Brazilia

Festivalul „Dia dos Namorados”, cunoscut și sub numele de „Ziua îndrăgostiților”, este o sărbătoare importantă în Brazilia. Și aici cuplurile își fac cadouri boamboane de ciocolată, cărți sau flori, dar pot asista și la festivaluri de muzică sau spectacole de dans.

Locuri recomandate pentru o cină romantică: Térèze, Skye.

Acum că ai aflat cum se sărbătorește Valentine’s Day în lume, treci la fapte. Nu mai sta pe gânduri și fă-i partenerului tău cea mai frumoasă supriză de Ziua Îndrăgostiților.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×