Reclamă

Cele mai bune filme de Valentine’s Day din toate timpurile

Ziua Îndrăgostiților se încheie, potrivit tradiției, cu o seară romantică pentru cupluri. Nu trebuie să fie ceva grandios. Poate că în locul unei cine în doi, la un restaurant de lux, preferați să sărbătoriți în intimitatea propriei locuințe. Un maraton de filme este mereu o idee de nerefuzat. Iată o listă a celor mai bune filme de Valentine’s Day din toate timpurile, pe care să le urmărești alături de persoana iubită.

Publicat: 3 februarie 2021, 14:49 / Actualizat: 15 martie 2021, 8:56
Rachel McAdams și Ryan Gosling într-o scenă romantică din filmul The Notebook. Cei doi se țin în brațe și se privesc cu multă drgoste, gata de un sărut.
Rachel McAdams și Ryan Gosling în „The Notebook” (2004). Cu siguranță unul dintre acele filme de Valentine's Day care a făcut și va face mereu furori / Profimedia Images

Nu este cazul să pierzi timpul căutând filmul perfect pentru voi doi. Lista de mai jos îți vine în ajutor!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ai de ales dint-o gamă variată de filme de excepție. Indiferent că preferi un film clasic, un musical, sau o poveste de dragoste neconvențională, toate sunt pregătite. Tot ce mai ai de făcut este să pregătești popcornul.

Cele mai bune filme de Valentine’s Day din toate timpului

Urmează o călătorie în timp, din anii ’30 până în zilele noastre. Tu și partenerul tău veți putea savura romantismul din toate timpurile.

It Happened One Night (1934)

Regizor: Frank Capra
Scenariști: Robert Riskin (scenariu), Samuel Hopkins Adams (nuvelă)
Actori principali: Clark Gable, Claudette Colbert, Walter Connolly

Reclamă

It Happened One Night este o comedie romantică bazată pe nuvela „Night Bus”, scrisă de Samuel Hopkins Adams. Tânăra moștenitoarea răsfățată Ellie Andrews (Claudette Colbert) se căsătorește cu regizorul King Westley. Tatăl său bogat (Walter Connolly), care nu este de accord cu mariajul, o ia cu el pe yachtul personal, în încercarea de a o îndepărta de soț. Fata sare de la bordul navei și se urcă în primul autobuz cu destinația New York. Astfel, îl întâlnește pe ziaristul Peter Warne (Clark Gable).

Reporterul îi promite să o ajute în a-și reîntâlni soțul, în schimbul unei povești exclusive. Când autobuzul îi lasă în urmă, la una dintre stații, cei doi se trezesc „blocați” unul alături de celălalt.

Reclamă

Breathless (1961)

Regizor: Jean-Luc Godard
Scenariști: François Truffaut (scenariul original)
Actori principali: Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg, Daniel Boulanger

Micul tâlhar Michel (Jean-Paul Belmondo) intră în panică în timpul unui jaf. Reușește să ucidă un polițist aflat pe motocicletă, care îl urmărea în timp ce conducea mașina pe care tocmai o furase. Dat în urmărire de oamenii legii, el se ascunde în apartamentul iubitei sale. Patricia (Jean Seberg) este o tânără studentă la jurnalism, care locuiește la Paris. Partenerul său pănuiește să adune bani pentru a pleca împreună în Italia. Atunci când tânăra află că iubitul este căutat pentru crimă, începe să nu mai fie sigură dacă este bine să îi țină partea și să îi urmeze planul.

When Harry met Sally (1989)

Regizor: Rob Reiner
Scenariști: Nora Ephron
Actori principali: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher

În 1977, Harry Burns (Billy Crystal) și Sally Albright (Meg Ryan), doi absolvenți de facultate, fac o plimbare cu mașina de la Chicago către New York. Pe timpul călătoriei, cei doi au o discuție aprinsă despre prietenia strict platonică dintre femei și bărbați. Zece ani mai târziu, Harry și Sally se reîntâlnesc într-o librărie, în compania celor mai buni prieteni ai lor: Jess (Bruno Kirby) și Marie (Carrie Fisher). Între ei se aprinde o scânteie, dar se tem că sexul le-ar putea strica prietenia.

Romeo+Juliet (1996)

Regizor: Baz Luhrmann
Scenariști: William Shakespeare (piesa), Craig Pearce (scenariul)
Actori principali: Leonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo

O nouă adaptare modenă a faimoasei piese „Romeo și Julieta”, scrisă de celebrul William Shakespeare, care nu putea lipsi din lista de filme de Valentine’s Day. Acțiunea se petrece într-un oraș numit Verona Beach, iar Capulets și Montagues sunt două bande rivale. Juliet (Claire Danes) participă la un bal mascat, alături de părinții ei. Tatăl său, Fulgencio Capulet (Paul Sorvino) i-a aranjat deja căsătoria cu tânărul Paris (Paul Rudd) ca parte a unui plan strategic de investiții. Totul se dă peste cap în momentul în care la bal apare Romeo (Leonardo DiCaprio). El și Juliet se îndrăgostesc pe loc unul de celălalt. Ecranizarea realizată de Baz Luhrmann păstrează dialogul original.

10 Things I hate about you (1999)

Regizor: Gil Junger
Scenariști: Karen McCullah, Kirsten Smith
Actori principali: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

Kat Stratford (Julia Stiles) este o adolescentă frumoasă și inteligentă, dar destul de respingătoare cu băieții. În schimb, sora mai mica, Bianca (Larisa Oleynik) este o fată populară, cu foarte mulți pretendenți. Regulile casei spun că ea nu are voie să iasă la întâlniri până când sora mai mare nu își găsește un prieten. Din fericire, Kat îl întâlnește pe Patrick Verona (Heath Ledger), noul coleg, cu un farmec aparte. Oare va lăsa ea garda jos pentru a fi împreună?

The Notebook (2004)

Regizor: Nick Cassavetes
Scenariști: Nicholas Sparks (roman), Jeremy Leven (scenariu), Jan Sardi (adaptare)
Actori principali: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

Cu siguranță The Notebook este unul dintre acele filme de Valentine’s Day care a făcut și va face mereu furori. Acțiunea începe în anul 1940 în Carolina de Sud și urmărește povestea de dragoste dintre muncitorul Noah Calhoun (Ryan Gosling) și fetița bogată Allie (Rachel McAdams). Cei doi se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt, dar părinții ei nu sunt deloc de accord cu relația. Totul pare să ia sfârșit în momentul în care Noah pleacă pe front pentru a lupta în cel de-al Doilea Război Mondial. Între timp, Allie cunoaște un alt bărbat (James Marsden). Câțiva ani mai târziu, chiar când ea urma să se căsătorească, Noah se întoarce în oraș, iar cei doi se reîntâlnesc, scrie Rotten Tomatoes.

Pride and Prejudice (2005)

Regizor: Joe Wright
Scenariști: Jane Austen (roman), Deborah Moggach (scenariu)
Actori principali: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn

Pride and Prejudice este o adaptare faimoasă a îndrăgitului roman scris de Jane Austen. Elizabeth Bennet (Keira Knightley) locuiește împreună cu mama, tatăl și surorile sale, într-un sat din Anglia. Este cea mai mare, iar părinții pun mare presiune pe ea să se căsătorească. Se aprind scântei în momentul în care Elisabeth îl cunoaște pe Darcy (Matthew MacFadyen): un nobil frumos și bogat. Va fi oare posibil ca acesta să fie fermecat de o femeie dintr-o altă clasă socială? Amândoi vor avea de depășit propriile mândrii și prejuecăți.

Filmul a fost nominalizat la patru categorii ale premiilor Oscar, potrivit IMDb.

Valentine’s Day (2010)

Regizor: Garry Marshall
Scenariști: Katherine Fugate (scenariu), Katherine Fugate (poveste)
Actori principali: Julia Roberts, Jamie Foxx, Anne Hathaway

Filmul prezintă o serie de povești interconectate, a mai multor locuitori din Los Angeles (Jessica Alba, Jessica Biel, Bradley Cooper), în ziua de Valentine’s Day. Unii merg la prima întâlnire, în timp ce alții se despart chiar în ziua specială dedicată iubirii. Dragostea este prezentată în toată complexitatea ei.

La La Land (2016)

Regizor: Damien Chazelle
Scenariști: Damien Chazelle
Actori principali: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

La La Land este un musical de excepție, care prezintă povestea de dragoste ce se naște între doi artiști: un pianist și o actriță. Sebastian (Ryan Gosling) și Mia (Emma Stone) au amândoi vise și ambiții foarte mari, iar norocul pare să le surâdă. Pe măsură ce succesul lor profesional crește, relația începe să devină din ce în ce mai fragilă. Vor reuși oare să rămână împreună în timp ce muncesc din greu pentru a-și atinge aspirațiile?

Call me by your name (2017)

Regizor: Luca Guadagnino
Scenariști: André Aciman (roman), James Ivory (scenariu)
Actori principali: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

Încheiem lista cu filme de Valentine’s Day cu o poveste de dragoste atipică, ce are loc în Italia anilor ’80. În vara anului 1983, Elio Perlman (Timothée Chalamet), un elev de 17 ani, merge cu familia la o vilă din Lombardia, care datează din secolul al XVII-lea. Acolo îl întâlnește pe  Oliver (Armie Hammer), un doctorand simpatic, care lucrează ca stagiar pentru tatăl său. Cei doi își dau seama că au sentimente neobișnuite unul față de celălalt, iar nașterea dorinței interzise le va schimba viețile pentru totdeauna.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×