A ajunge în friendzone nu este un sentiment tocmai plăcut. Află că în Finlanda și Estonia, ziua de 14 februarie nu este dedicată dragostei, ci prieteniei. Cu acest prilej amici se întâlnesc pentru a-și oferi cadouri micuțe, în special cărți și felicitări cu mesaje precum :„O zi fericită a prietenilor!”.
Slovenia
În Slovenia ziua dedicată iubirii este cea de 12 martie, la fel cum și noi avem „Dragobetele” pe 24 februarie. Valentine’s Day are o cu totul altă semnificație. Sfântul Valentin este unul dintre sfinții prevestitori ai primăverii, iar 14 februarie marchează prima zi de lucru pe câmp, pentru Anul Nou. Se crede că aceasta este ziua în care plantele încep să se regenereze, scrie Interpid Travel. Tradiția este ca oamenii să meargă desculți prin câmpuri, de obicei încă înghețate.
Japonia
Japonia poate ar fi trebuit să fie cap de listă la capitolul tradiții neobișnuite de Ziua Îndrăgostiților. Obiceiul de a oferi cadouri persoanei iubite este inversat: femeia este cea care îi aduce daruri bărbatului special din viața ei, în ziua de 14 februarie. Mai mult decât atât, ciocolata este oferită tuturor persoanelor de sex masculin, dar cu anumite diferențe semnificative. Șeful, colegii de muncă și prietenii primesc giri-choco sau „ciocolata de obligație”, mai ieftină. Soțului, iubitului sau logodnicului îi este rezervat ce-i mai bun. Honmei-choco (n.r. „adevărat sentiment”) este o ciocolată scumpă, făcută manual.
Pe 14 martie, de „Ziua Albă” cei care au primit honmei-choco trebuie să întoarcă favoarea. Bărbații trebuie să le cumpere nevestelor, iubitelor sau logodnicelor cadouri de două, chiar trei ori mai scumpe decât delicatesa primită. Poate fi vorba despre bijuterii sau lenjerie intimă.
Coreea de Sud
Tradiția japoneză a fost preluată și de sud-coreeni. Aceștia au venit cu o nouă adaptare. Femeile trebuie să le ofere bărbaților ciocolată de Ziua Îndrăgostiților, în schimb, de „Ziua Albă” ele pot primi orice, mai puțin ciocolată.
Ziua de 14 a lunii este una festivă, dacă i s-ar putea spune așa și în aprilie. Aceasta este dedciată persoanelor singure și este numită „Ziua Neagră”. Persoanele care nu și-au găsit jumătatea, obișnuiesc să se îmbrace în negru din cap până în picioare, ca și cum ar ține doliu. Ei obișnuiesc să iasă cu prietenii și să savureze împreună diferite preparate tradiționale, precum: tăiței coreeni cu un sos de fasole neagră.
Sărbătorile dedicate iubirii, din ziua de 14 a lunii nu se termină nici aici. Urmează „Ziua Trandafirilor” în luna mai, „Ziua Săruturilor” în iunie, iar anul se încheie cu „Ziua Îmbrățișării”, în decembrie.
Filipine
Pentru a celebra Ziua Îndrăgostiților, numeroase cupluri de filipinezi se adună în locuri publice, pentru a se căsători în masa. În general, sărbătorile sunt finanțate de Guvern. Astfel, cuplurile defavorizate au posibilitatea de a-și uni destinele fără să scoată niciun ban din buzunar.
Argentina
Argentinienii iubesc cu foc și pasiune. Prin urmare, o singură zi nu le este suficientă. Pe lângă Ziua Îndrăgostiților, ei au o sărbătoare numită „Săptămâna Dulceții”. Aceasta are loc între 13 și 20 iunie, iar îndrăgostiții pot alege oricare zi pentru a-și oferi cadouri. Schimb de lucruri drăguțe pot face și prietenii între ei.
Africa de Sud
În ziua de astăzi, mulți sud-africani se bucură de Valentine’s Day la fel ca noi. Cuplurile ies la întâlniri romantice, își oferă buchete de flori și cutii de ciocolată. Un predecesor al Zilei Îndrăgostiților era festivalului roman „Lupercalia”.
Fetele tinere își prindeau de mâneca bluzei numele persoanei iubite. Această versiune a sărbătorii era foarte diferită de festivalul original. Pe vremuri, bărbații sacrificau caprele și alergau pe străzi purtând pieile lor. Femeile erau biciuite pentru că se credea că astfel vor fi binecuvântate cu fertilitate.