Umplutura de scorțișoară
- 4 linguri de unt nesărat;
- ¼ cană de făină universală;
- ⅓ cană de zahăr brun;
- o lingură de scorțișoară măcinată;
- ¼ linguriță de sare
Glazură
- 2 linguri de apă;
- 2 linguri de cremă de brânză, la temperatura camerei;
- o lingură de unt nesărat, la temperatura camerei;
- o linguriță de extract de vanilie/ pastă de vanilie;
- o cană zahăr;
- Un vârf de sare
Aluatul
Amestecă într-un bol untul cu zahărul. Omogenizează-le cu ajutorul unui mixer, la viteză medie, timp de 5 minute. Adaugă oul și vanilia și continuă să amesteci până se încorporează.
Într-un alt castron, amestecă făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Pune ingredientele uscate în amestecul de unt și mixează-le la viteză mica, până obții un aluat.
Ia bucăți de aluat și întinde-le, în formă dreptunghiulară, pe o hârtie de copt.
Umplutura de scorțișoară
Încălzește untul într-o tigaie, la foc mediu. După ce l-ai luat de pe foc, amestecă-l cu zahărul brun, scorțișoara, sarea și făina, până dobândește consistența unei paste groase.
Cu ajutorul unei spatule, întinde uniform umplutura pe aluat. Rulează apoi aluatul într-o spirală strânsă. Înfășoar-o în folie de plastic și lasă totul la răcit timp de o oră.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. După ce aluatul s-a răcit, taie-l cu un cuțit de bucătărie. Pune fursecurile obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la cuptor timp de 10-12 minute.
Glazura
În timp ce prăjiturelele se răcesc, amestecă apă, cremă de brânză, unt și extract de vanilie într-un castron mic, până se omogenizează. Adăugă zahărul și sarea în glazura groasă.
Stropește prăjiturelele cu glazură abia după ce s-au răcit complet. Se pot păstra într-un recipient cu capac etanș până la 5 zile.