Reclamă

Prăjiturele rulou cu scorțișoară și glazură de brânză cremoasă

Rulourile cu scorțișoară sunt un adevărat deliciu, mai ales în sezonul rece. Se combină perfect cu o cană de lapte sau de ciocolată caldă. La fel și prăjiturelele. Nu știi ce să alegi? Nici nu trebuie. Cofetarii au venit cu rețeta ideală pentru iubitorii acestor două deserturi: prăjiturele rulou cu scorțișoară.

Publicat: 28 ianuarie 2021, 13:46 / Actualizat: 21 decembrie 2021, 18:00

Dacă îți place gustul de scorțișoară și faimoasele „cinnamon-rolls”, te vei îndrăgosti imediat de acest nou desert unic, pe care ți-l propunem. Prăjiturelelor nu trebuie să le lipsească nici galzura de brânză cremoasă. Le poți prepara chiar la tine acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu este atât de complicat pe cât pare. Tot ce ai de făcut este să urmezi întocmai lista de ingrediente și să parcurgi pas cu pas rețeta propusă de PureWow.com.

Prăjiturele rulou cu scorțișoară – Ingrediente

Vei avea nevoie de ingrediente pentru aluat, pentru umplutura de scorțișoară și pentru glazură.

Aluat

  • un ou mare;
  • ¾ cană de zahăr;
  • 2¼ căni de făină universală;
  • 14 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei;
  • o linguriță extract de vanilie sau pastă de vanilie;
  • o linguriță de sare;
  • ½ linguriță de praf de copt;
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu.
Reclamă

Umplutura de scorțișoară

  • 4 linguri de unt nesărat;
  • ¼ cană de făină universală;
  • ⅓ cană de zahăr brun;
  • o lingură de scorțișoară măcinată;
  • ¼ linguriță de sare

Glazură

Reclamă
  • 2 linguri de apă;
  • 2 linguri de cremă de brânză, la temperatura camerei;
  • o lingură de unt nesărat, la temperatura camerei;
  • o linguriță de extract de vanilie/ pastă de vanilie;
  • o cană zahăr;
  • Un vârf de sare

Prăjiturele rulou cu scorțișoară – Mod de preparare

Acest desert aromat este perfect pentru zilele friguroase, când tot ce îți dorești este să savurezi un deliciul dulce, alături de o cană fierbinte de cafea cu lapte sau ceai. Urmează recomandările de mai jos pentru a prepara și tu prăjiturele rulou cu scorțișoară.

Aluatul

Amestecă într-un bol untul cu zahărul. Omogenizează-le cu ajutorul unui mixer, la viteză medie, timp de 5 minute. Adaugă oul și vanilia și continuă să amesteci până se încorporează.

Într-un alt castron, amestecă făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Pune ingredientele uscate în amestecul de unt și mixează-le la viteză mica, până obții un aluat.

Ia bucăți de aluat și întinde-le, în formă dreptunghiulară, pe o hârtie de copt.

Umplutura de scorțișoară

Încălzește untul într-o tigaie, la foc mediu. După ce l-ai luat de pe foc, amestecă-l cu zahărul brun, scorțișoara, sarea și făina, până dobândește consistența unei paste groase.

Cu ajutorul unei spatule, întinde uniform umplutura pe aluat. Rulează apoi aluatul într-o spirală strânsă. Înfășoar-o în folie de plastic și lasă totul la răcit timp de o oră.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. După ce aluatul s-a răcit, taie-l cu un cuțit de bucătărie. Pune fursecurile obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la cuptor timp de 10-12 minute.

Glazura

În timp ce prăjiturelele se răcesc, amestecă apă, cremă de brânză, unt și extract de vanilie într-un castron mic, până se omogenizează. Adăugă zahărul și sarea în glazura groasă.

Stropește prăjiturelele cu glazură abia după ce s-au răcit complet. Se pot păstra într-un recipient cu capac etanș până la 5 zile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×