Reclamă

Supă cremă de dovleac plăcintar pentru copii

Dovleacul se numără printre fructele preferate ale celor mici datorită gustului plăcut, ușor dulce. O supă cremă de dovleac este întotdeauna o idee bună pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Publicat: 19 ianuarie 2021, 17:30 / Actualizat: 22 noiembrie 2021, 15:08

Da, dovleacul plăcintar este un fruct, nu o legumă, așa cum îl consideră majoritatea. Acesta este bogat în minerale și vitamine importante pentru creșterea și dezvolatarea celor mici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dovleacul este un aliment versatil, care poate fi introdus cu ușurință în mai multe preparate. În 100 de grame de dovleac plăcintar se găsesc 9 mg de vitamina C, 1 mg de vitamina E și peste 7 000 de unități de vitamina A. Pe lângă aceste beneficii, potasiul se regăsește în cantități mari în dovleacul plăcintar. Betacarotenul este și el prezent în cantități ridicate în compoziția dovleacului, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanți.

Este o sursă importantă de minerale precum fosfor, calciu, cupru, antioxidanti, fibre, proteine, calciu, magneziu, vitamina B5 (acid pantotenic) și triptofan (aminoacid important), vitamina B1 (tiamină), vitamina B6 (piridoxină) și vitamina B3 (niacină).

Dovleacul nu este un aliment alergen, ceea ce îl include pe lista alimentelor care pot fi oferite celor mici încă de la vârsta de 6 luni, de la începutul diversificării.

Reclamă

Rețetă rapidă de supă cremă de dovleac

Îți oferim în continuare cea mai simplă rețetă de supă cremă din dovleac plăcintar. Poate oricând să reprezinta primul fel de mâncare al mesei de prânz.

Ingrediente

  • 200 de grame de dovleac plăcintar
  • 1 morcov
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 bucată mică de țelină
  • 1/2 ardei gras
  • 1 bucată de rădăcină de pătrunjel
  • pătrunjel frunze
  • puțin unt
  • un cățel de usturoi

Mod de preparare supă cremă de dovleac

Reclamă

Primul pas este să cureți legumele, să le speli și să le tai în bucățele de dimensiuni potrivite, astfel încât procesul de fierbere să fie accelerat, dacă te grăbești. Pune mai apoi legumele la fiert într-un litru de apă.

Secretul acestei rețete constă în faptul că dovleacul nu trebuie pus la fiert de la început. Acesta trebuie adăugat abia după ce legumele celelale sunt aproape fierte. Taie-l cubulețe și lasă-l la fiert pentru 15 minute.

La sfârșit trebuie să adaugi frunzele de pătrunjel și după câteva minute să iei oala de pe foc.

Următorul și cel mai important pas este să separi în primă fază apa de legumele fierte, iar mai apoi să le adaugi într-un blender, împreună cu bucata de unt.

Nu arunca apa în care au fiert legumele. După ce s-au omogenizat cu untul, adaugă treptat din apa în care ele au fiert, până când obții consistența dorită.

În cazul în care alegi să coci dovleacul, atunci acesta se va pune direct în blender alături de legumele fierte.

Cum se alege corect dovleacul

În funcție de forma sa, pentru un gust deosebit, dovleacul trebuie ales cu mare atenție. Dacă alegi să cumperi un dovleac rotund, acesta trebuie să fie unul de mărime mică, fiind o alegere excelentă pentru supă.

Dacă mizezi pentru un dovleac în formă de pară, acesta trebuie să fie unul mare, greu, acesta este cel mai aromat. Trebuie să fii atentă și la coaja acestuia. Nu trebuie să alegi un dovleac care are pete pe suprafața cojii. Coaja trebuie să fie tare, astfel încât să nu o poți străpunge cu unghia.

Iarna, depozitarea dovleacului se poate face în spații aerisite, cu temperaturi scăzute. Dacă a fost tăiat, acesta trebuie consumat în 2 zile, singura diferență este că trebuie păstrat neapărat la frigider. În cazul în care consideri că nu ai cum să-l consumi în 2 zile, atunci îl poți porționa și îl poți depozita în congelator.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×