Da, dovleacul plăcintar este un fruct, nu o legumă, așa cum îl consideră majoritatea. Acesta este bogat în minerale și vitamine importante pentru creșterea și dezvolatarea celor mici.
Dovleacul este un aliment versatil, care poate fi introdus cu ușurință în mai multe preparate. În 100 de grame de dovleac plăcintar se găsesc 9 mg de vitamina C, 1 mg de vitamina E și peste 7 000 de unități de vitamina A. Pe lângă aceste beneficii, potasiul se regăsește în cantități mari în dovleacul plăcintar. Betacarotenul este și el prezent în cantități ridicate în compoziția dovleacului, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanți.
Este o sursă importantă de minerale precum fosfor, calciu, cupru, antioxidanti, fibre, proteine, calciu, magneziu, vitamina B5 (acid pantotenic) și triptofan (aminoacid important), vitamina B1 (tiamină), vitamina B6 (piridoxină) și vitamina B3 (niacină).
Dovleacul nu este un aliment alergen, ceea ce îl include pe lista alimentelor care pot fi oferite celor mici încă de la vârsta de 6 luni, de la începutul diversificării.
Rețetă rapidă de supă cremă de dovleac
Îți oferim în continuare cea mai simplă rețetă de supă cremă din dovleac plăcintar. Poate oricând să reprezinta primul fel de mâncare al mesei de prânz.
Ingrediente
- 200 de grame de dovleac plăcintar
- 1 morcov
- 1 ceapă de mărime medie
- 1 bucată mică de țelină
- 1/2 ardei gras
- 1 bucată de rădăcină de pătrunjel
- pătrunjel frunze
- puțin unt
- un cățel de usturoi