Pâine, prăjiturele, clătite și biscuiți. Lista preparatelor din care făina nu poate lipsi, este foarte mare. Prin urmare, nu îți lipsește nici ție din cămara de bucate. Totuși, specialiștii patiseri ne sfătuiesc că ar fi bine să o cumpărăm în cantități mici. Altfel, riscăm să avem surprize neplăcute.
De ce se strică făina
Făina se poate păstra proaspătă pentru mult timp, doar în anumite condiții, după cum ne sfătuiesc specialiștii în patiserie.
Mulți oameni au impresia că făina nu este un produs perisabil. Nimic mai fals! Comparativ cu condimentele uscate, sarea sau zahărul, care pot sta mult și bine în cămară, fără să se strice, făina are un anumit termen de valabilitate. Explicația este foarte simplă.
Indiferent de tipul de făină despre care vorbim, ea are în compoziție ulei. Cantitatea variază, iar din acest motiv, anumite tipuri de făină sunt mai rezistente decât altele, după cum spun specialiștii. Făina va deveni râncedă, în timp, dacă este expusă la aer. Vei ști exact când „s-a stricat” din cauza mirosului neplăcut și al aromei amare pe care o va căpăta. Pentru a evita risipa, esențial este modul de depozitare.
De reținut: Făina albă ține mai mult timp decât cea integrală.
Cum să păstrezi făina, în funcție de tipul ei
Tipul de făină are legătură cu termenul de valabilitate. Potrivit experților în făină de la King Arthur Baking Company, există trei elemente cheie pentru depozitarea oricărui fel de făină: ar trebui să fie etanșă, rece și în întuneric, scrie PureWow.com.