Când vine vorba de reducerea nivelului de zahăr din sânge și de îmbunătățirea rezistenței la insulină, scorțișoara este cel mai frecvent recomandată. Dar, oricât de delicioasă este, dacă te concentrezi exclusiv pe scorțișoară, s-ar putea să ratezi alte condimente pe care să le adaugi în rutina ta.
Condimentul care ar putea ajuta la scăderea zahărului din sânge
Ghimbirul se află în fruntea listei pentru beneficiile sale puternice când vine vorba de scăderea zahărului din sânge.
Ghimbirul conține polifenoli puternici. Printre ei se numără gingerolul, care combate inflamația, ceva care poate ajuta indirect la echilibrarea zahărului din sânge. Inflamația a fost legată de rezistența la insulină și de control slab al zahărului din sânge.
Prin urmare, echilibrarea inflamației cu condimente precum ghimbirul poat avea un efect benefic asupra zahărului din sânge. O mare parte dintre cercetările care susțin utilizarea ghimbirului au fost făcute cu suplimentarea cu ghimbir.
Acest lucru este diferit de utilizarea ghimbirului în rețete. Cu toate acestea, rezultatele asupra ghimbirului și zahărului din sânge sunt promițătoare.
Cercetătorii au investigat efectele ierburilor și condimentelor asupra zahărului din sânge la persoanele cu diabet de tip 2. Ei au măsurat nivelurile de glucoză din sânge, hemoglobina glicata și concentrațiile de insulină.
Ghimbirul, curcumina, șofranul și scorțișoara au scăzut semnificativ glicemia în jeun, în timp ce chimenul negru și ghimbirul au redus nivelul de insulină. Ghimbirul suplimentară a fost singurul condiment care a avut un impact semnificativ asupra tuturor celor trei rezultate măsurate.