Aruncă o privire prin bucătăria ta și încearcă să identifici ingredientele pe care ai fi dispus să le bei ca atare. Nu, nu e vorba despre lapte, iaurt de băut. Cu siguranță ai la îndemână și o sticlă de ulei de măsline pe care o folosești exclusiv în preparate.
4 motive pentru a consuma zilnic acest ingredient
Conform cercetărilor, consumul direct al acestui ingredient îți poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conținutului său bogat în antioxidanți. De la îmbunătățirea digestiei până la prevenirea cancerului, ar trebui să începi și să închei fiecare zi cu o lingură de ulei de măsline.
Ai mai jos cele 4 motive susținute de cercetări pentru care ar trebui să consumi ulei de măsline zilnic.
Uleiul de măsline ajută la prevenirea cancerului de sân
Un studiu recent publicat în JAMA Internal Medicine arată că femeile care au urmat o dietă mediteraneană suplimentată cu ulei de măsline extravirgin au avut un risc semnificativ mai mic de a dezvolta cancer de sân, comparativ cu femeile care au urmat aceeași dietă suplimentată cu nuci mixte sau o dietă săracă în grăsimi.
Pe lângă protecția împotriva cancerului de sân, această dietă încetinește procesul de îmbătrânire și reduce riscul de accident vascular cerebral.
Uleiul de măsline poate reduce riscul de boli cardiovasculare
Deși poate părea contraintuitiv, consumul regulat de ulei de măsline ajută la protejarea inimii. Mai multe studii publicate în Annals of Internal Medicine confirmă acest beneficiu datorită conținutului ridicat de grăsimi mononesaturate din uleiul de măsline.