Uleiul de măsline este unul dintre cele mai apreciate alimente datorită calităților sale excepționale în promovarea sănătății.
Este un element de bază nutrițional al dietei mediteraneene, despre care s-a demonstrat în zeci de studii că poate contribui la longevitate, având numeroase beneficii pentru sănătatea cardiovasculară. Dar poate ajuta și la slăbit? Iată ce spun specialiștii consacrați în domeniul nutriției, notează Womansworld.
Uleiul de măsline, un aliat al slăbitului
„Luați doar două linguri de ulei de măsline în fiecare dimineață”, sugerează experta în nutriție Maria Loi, îndemnând angajații restaurantului său din New York să testeze acest truc simplu provenit din Grecia, țara ei natală.
„Am vrut să le întăresc imunitatea în timpul pandemiei”, explică Loi, care le-a oferit și trei mese mediteraneene gratuite pe zi angajaților săi.
„Au pierdut până la 20 de kilograme pe parcusul unui an, au renunțat la medicamentele prescrise și au reușit chiar să inverseze diabetul de tip 2, o boală cronică gravă. Oamenii erau fost sceptici, până când au văzut rezultatele”, spune ea.
Ajută la prevenirea pariției problemelor de sănătate
Studiile arată că un consum regulat de ulei de măsline poate ajuta la reducerea bacteriilor care generează boli, la stimularea creșterii bacteriilor protectoare, precum și la creșterea producției de acizi grași cu lanț scurt (SCFA).
Dietele bogate în ulei de măsline ar putea crește nivelurile de bacterii lactice benefice (LAB). Ajută la modificarea raportului de bacterii intestinale într-un mod care protejează împotriva cancerului de colon.