Reclamă

Sfaturi pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Ce recomandă specialiștii

O bună parte dintre adulți încearcă să scape de kilogramele în plus. Dacă te afli printre aceștia, poate ai observat că, odată cu înaintarea în vârstă, devine din ce în ce mai dificil să pierzi în greutate. Citește în continuare ce sfaturi pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani poți pune în aplicare.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 4 iulie 2023, 7:04

Poate ai încercat deja câteva diete, dar niciuna nu a dat rezultate și probabil te întrebi de ce. Există mai multe motive din cauza cărora este mai greu să slăbești atunci când treci de o anumită vârstă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani

Pe măsură ce organismul înaintează în vârstă, oamenii încep să piardă din masa musculară. Oamenii peste 50 de ani tind să aibă mai puține fibre musculare de tip doi, numite și fibre de contracție rapidă.

Aceste tipuri de fibre te ajută să practici activități fizice intense, ce includ sărituri și curse de viteză. Pe măsură ce îmbătrânesc, mușchii se umplu cu mai mult țesut conjunctiv și grăsime. Acest lucru duce la un metabolism mai scăzut și la o folosire mai puțin eficientă a surselor tale de energie.

În același timp, se poate crea un cerc vicios. În general, cu cât acumulezi mai multe kilograme nedorite, cu atât poți face mai puține exerciții aerobice, ceea ce duce la o creștere mai mare în greutate.

Pentru a rupe acest cerc, ai nevoie de o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.

Reclamă

Practică antrenamentele cu greutăți

Antrenamentul cu greutăți, numit și antrenament de forță sau antrenament de rezistență poate fi util pentru a începe să practici o sesiune de exerciții. Majoritatea experților îl menționează printre cele mai eficiente sfaturi pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani.

Acesta poate ajuta la refacerea masei musculare care se pierde în mod natural pe măsură ce organismul îmbătrânește, fiind un program de exerciții pe care mulți oameni îl neglijează. Se recomandă să faci aceste exerciții de minim 2 ori pe săptămână.

Reclamă

Antrenamentul cu greutăți te ajută să-ți construiești masa musculară, ceea ce te ajută să arzi mai multe grăsimi. De asemenea, exercițiile fizice protejează articulațiile și păstrează oasele puternice, potrivit specialiștilor Parade.

Multe dintre aceste exerciții presupun folosirea unor greutăți specifice fiecărei grupe de mușchi. În plus, există clase, unde se folosesc greutăți, cum ar fi yoga sau pilates.

Combină mai multe tipuri de exerciții

Nu este indicat să te concentrezi numai pe un anumit tip de antrenament. Ai nevoie de o combinație între antrenamente cu greutăți și exerciții aerobice. Aceasta poate include exerciții precum: alergare, mers rapid pe jos, ciclism, drumeții sau înot.

Include proteine în dieta zilnică

Proteinele oferă senzație de sațietate, de aceea te pot ajuta să pierzi în greutate. Adulții mai în vârstă au nevoie de mai multe în dieta lor, conform specialiștilor Today. Nu este nevoie de o dietă bogată în proteine, ci de o distribuție a proteinelor în alimente.

Consumă alimente bogate în nutrienți

Poate fi eficient să consumi alimente bogate în nutrienți dacă urmezi o dietă mediteraneană și cauți sfaturi pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani.

Aceasta te poate ajuta să pierzi în greutate deoarece se concentrează pe consumul de: cereale integrale, legume, ulei de măsline, pește, fructe și proteine vegetale. În general, mai poți include în dietă alimente bogate în fibre și grăsimi sănătoase.

De asemenea, evită să numeri caloriile pe care le conține fiecare masă deoarece acest obicei poate accelera procesul de îmbătrânire. Persoanele care numără mereu caloriile per total, uită să aibă o alimentație variată.

Diminuează consumul de alimente cu un indice glicemic ridicat

Este important să diminuezi consumul de alimente cu un indice glicemic ridicat. Acestea cresc rapid nivelul de zahăr din sânge și împing corpul să secrete insulină, ceea ce poate favoriza acumularea de grăsimi. Redu la minimum toate alimentele cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi: pastele, pâinea albă, dulciurile și sucurile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×