Reclamă

Crema SPF ar putea să prevină îmbătrânirea tenului. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor

Cele mai recente studii au scos la iveală noi dezvăluiri cu privire la crema de protecție solară. Crema SPF ar putea să prevină îmbătrânirea tenului. Specialiștii în beauty au explicat cât de important este să ne protejăm zilnic tenul cu acest produs cosmetic.

Publicat: 27 aprilie 2023, 6:49

Razele UV sunt din ce în ce mai agresiv, iar tenul are nevoie de protecție. Pielea poate avea de suferit dacă nu este protejată. Pe lângă arsuri și pete pigmentare tenul poate suferi mult mai mult dacă nu este protejat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Crema SPF ar putea să prevină îmbătrânirea tenului

Crema de protecție soalară absoarve raiațiile înaintea ca acestea să ajungă la piele. În plus, aceasta ”sparge” lumina soarelui pentru ca aceasta să nu aibă un impact la fel de mare asupra tenului. Cele mai recente studii susțin că un produs SPF nu te ajută doar în combaterea arsurilor solare și a revenirii cancerului de piele, dar și în păstrare tenului luminos și tânăr.

Un nou studiu a descoperit că utilizarea unei creme de protecție solară protejează împotriva fotoîmbătrânire, previne încrețirea pielii, apariția petelor și pierderea elasiticității tenului, probleme cauzate de expunerea la radiațiile ultraviolete ale soarelui. Cercetătorii australieni au vrut să analizeze proprietățile anti-îmbătrânire ale cremei SPF.

Mai mult de 900 de persoane au participat la studiul care s-a întins pe o perioadă de patru ani. O parte a grupului de participanți a folosit cremă cu SPF, în timp ce altă parte a grupului nu a avut voie să folosească produsul de protecție solară. Schimbările tenului au fost măsurate cu ajutorul unei tehnici numite microtopografie.

Cu ajutorul acestei metode, cercetătorii au făcut amprente sensibile din silicon pe dosul mâinii fiecărui participant. Rezultatele descoperite de cercetători au fost impresionante. Descoperă mai multe și despre modul corect de aplicare a cremei cu SPF.

Reclamă

La ce concluzii au ajuns specialiștii

Specialiștii au concluzionat că modelele suprafeței pielii reflectă severitatea daunelor provocate de soare asupra pielii la un nivel profund, în special în cazul fibrelor elastice și a colagenului. Personale care nu au purtat cremă de protecție solară au avut mult mai mult de suferit.

Daunele asupra pielii au fost măsurate pe o scară de la 1 la 6, cu 1 semnificând nicio deteriorare și 6 însemnând piele îmbătrânită. Cei care au folosit zilnic cremă de protecție solară au avut cu 34 % mai puține șanse de a prezenta semne crescute de îmbătrânire, spun cercetătorii în studiul citat de CNN.

Reclamă

Dovezile științifice au putut susține ipoteza conform căreia crema SPF previne apariția îmbătrânirii. Utilizarea regulată a cremei de protecție solară de către adulții tineri și de vârste mijlocii este foarte importantă.

Crema SPF poate reduce riscul de apariție a cancerului de piele. Fotoîmbătrânirea este cauzată în principal de radiațiile UVA. Noile studii publicate de Annals of Internal Medicine a oferit rezultate impresionante privind prezența îmbătrânirii pielii.

Specialiștii susțin că în ultimii ani, cremele de protecție solară au s-au îmbunătățit, având formule mult mai eficiente. Aceștia recomandă un factor de protecție 50, în special în timpul sezonului de vară. Crema de protecție solară trebuie reaplicată pe parcursul zilei pentru a proteja pielea de razele solare. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×