Reclamă

Beneficiile măștilor cu ciocolată. Ce poți să faci pentru a avea un ten luminos

În saloanele de frumusețe sunt discutate tot mai des beneficiile măștilor cu ciocolată. Acestea te pot ajuta să ai un ten luminos și sănătos. În plus sunt ușor de pregătit și pot fi aplicate chiar la tine acasă. Măștile cu ciocolată sunt bogate în antioxidanți și au o mulțime de beneficii pentru tenul tău.

Publicat: 19 februarie 2023, 6:32

Ciocolata neagră este fabricată din cacao bogată în antioxidanți. Cercetările recente au arătat că ciocolata neagră poate fi folosită inclusiv pe pielea ta. Cicolata neagră conține catechine, polifenoli și flavonoide, care sunt antioxidanți puternici. Flavonolii prezenți în ciocolată nu numai că pot proteja pielea de razele UV dăunătoare, dar, de asemenea, îmbunătățesc nivelul de hidratare al pielii și stimulează fluxul sanguin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile măștilor cu ciocolată

Pe cât de gustoasă este ciocolata neagră, pe atât de benefică poate fi pentru tenul unei persoane. Multe femei au făcut deja o obișnuință din a-și aplica pe ten măști cu ciocolată. Acestea ajută la hidratarea tenului și pot să îmbunătățească aspectul acestuia.

Specialiștii în frumusețe au explicat care sunt beneficiile măștilor de ciocolată pentru ten. Ciocolata neagră este un antioxidant excelent pentru ten. Fiind bogată în flavonoide, ciocolata ajută la prevenirea deteriorării pielii și la stimularea producției de colagen.

Efectul imediat al măștilor de ciocolată se poate observa cu ochiul liber. Tenul strălucește, iar pielea arată mult mai proaspătă. Mulți specialiști în beauty sunt de părere că aceste măști ajută inclusiv la acoperirea liniilor fine.

Cum folosești măștile cu ciocolată pentru tenul gras

Reclamă

Măștile cu ciocolată sunt indicate indiferent de timpul de ten. Însă prepararea acestora diferă în funcție de nevoile fiecărei persoane. Dacă ești o persoană cu tenul gras, atunci acesta este predispus la erupții. Pentru tenul gras se recomandă să amesteci ciocolata neagră cu puțin praf de multani mitti sau pământul lui fuller.

Masca se lasă pe ten pentru câteva minute. Aceasta va ajuta la curățarea tenului, iar pielea va fi mult mai netedă și mai curată, spun specialiștii.

Cum folosești măștile cu ciocolată pentru tenul uscat

Reclamă

Pentru tenul uscat, hidratarea este esențială. Hidratarea pielii este principala preocupare pentru o persoană cu tenul uscat. Ciocolata neagră este ideală în astfel de situații. Experții recomandă o mască cu ciocolată neagră topită și puțin ulei de măsline.

Masca se aplică și se lasă să acționeze pentru câteva minute. Apoi este necesar să cureți foarte bine tenul și să aplici o cremă hidratantă. Află mai multe și despre ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ciocolată.

Cum folosești măștile de ciocolată pentru tenul predispus la acnee

Tenul predispus la acnee trebuie îngrijit cu mare atenție. Pentru acesta trebuie să pregătești o mască lejeră. Se recomandă folosirea unei lingurițe de pudră de cacao, un vârf de ghimbir răzuit și o linguriță de miere.

Ingredientele se amestecă într-un bol, iar apoi se aplică pe față și se lasă să acționeze pentru cel puțin 15 minute. Se recomandă folosirea unei astfel de măști de două ori pe săptămână. După aplicare se recomandă curățarea tenului și aplicarea unei creme hidratante. Următoarea zi se recomandă folosirea unei creme cu SPF.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×