Reclamă

Mască facială cu zaț de cafea. Beneficii multiple pentru toate tipurile de ten

Pentru un ten curat și strălucitor încearcă o mască facială cu zaț de cafea. Aceasta aduce diferite beneficii pentru piele, indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Dacă ai pielea uscată sau cauți să îndepărtezi punctele negre, masca din cafea este o idee excelentă.

Publicat: 6 februarie 2023, 6:04

Cafeaua nu te dezamăgește niciodată, mai ales când vine vorba de un boost de energie de dimineață. La fel de importantă este și pentru pielea ta. Îți poți prepara măști naturale, făcute în casă, alături de niște zaț de cafea care a mai rămas în ibric.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mască facială cu zaț de cafea

Trebuie doar să asociezi cafeaua cu ingredientele potrivite pentru a-ți face propria mască de față. Un dermatolog cunoscut sugerează cum să faci măști de față cu cafea pentru diferite tipuri de piele și probleme ale pielii.

Află și care sunt beneficiile consumului de cafea.

Cafeaua are efect antioxidant și anti-îmbătrânire, perfectă pentru un ten obosit. În plus, această băutură poate reduce semnificativ riscurile de a dezvolta cancer de piele. Cu toate acestea, nu poți scăpa de acnee folosind cafea, potrivit studiilor.

Este mai bine să evitați măștile cu cafea sau orice remediu de casă atunci când suferi de coșuri, noduli și chisturi, spun dermatologii. Totuși, masca facială cu cafea poate fi folosită pentru a trata semne ușoare post acneice, scrie Health Shots.

Reclamă

Protejează celulele pielii

Cofeina este un compus chimic bine cunoscut care are proprietăți antioxidante importante pentru piele. Mai precis, aceștia ajută la neutralizarea radicalilor liberi, deci, protejează celulele pielii.

Factorii care afectează sănătatea pielii sunt toxinele din mediul înconjurător precum poloarea, fumul sau pesticidele.

Reclamă

Are efect anti-îmbătrânire

Expunerea la razele UV poate provoca descompunerea colagenului pielii și poate duce la apariția petelor, a ridurilor, a liniilor fine și a petelor de vârstă.

Cu toate acestea, atunci când masca este aplicată pe ten, se crede că reduce efecte dăunătoare asupra pielii.

Luptă împotriva cancerului de piele

Proprietățile antiinflamatoare ale cafelei ajută pielea să se regenereze. În plus, aceasta reduce riscul de a dezvolta cancer de piele, scrie Style Craze.

Cum să îți faci mască facială în funcție de tenul tău

Specialiștii recomandă multă atenție atunci când vine vorba de tenul tău. De aceea, este important să ai mare grijă de el și să te hidratezi corespunzător pe tot parcursul zilei. De asemenea, ingredientele pe care le folosești în aceste măști faciale trebuie să susțină efortul tău de a-i oferi pielii cea mai mare atenție. Ai grijă ce anume folosești pentru a nu risca să dezvolți alergii sau iritații ale tenului.

Mască facială cu zaț de cafea pentru piele uscată

Amestecă zațul de cafea cu incrediente hidratante, benefice pentru pielea uscată. Asfel vei obține un ten neted și moale.

Folosește o lingură de cafea proaspăt măcinată cu o linguriță de ulei de cocos presat la rece sau ulei de migdale. Aplică mixul pe față și lasă-l să acționeze cel puțin 15 minute. Apoi, masează ușor și îndepărtează masca cu apă călduță.

Mască cu cafea împotriva punctelor negre

Cafeaua are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, așa că poate ajuta la curățarea porilor și la reducerea punctelor negre. Dacă ai puncte negre sau albe, amestecă două linguri de cafea măcinată cu gel de aloe vera. Aplică mixul pe față și așteaptă  minute. Ulterior, clătește cu apă călduță.

Mască cu cafea pentru strălucire

Deoarece cofeina are proprietăți antioxidante, protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV. De asemenea, ajută la reducerea pigmentului melanină din piele. Prin urmare, ajută la reducerea hiperpigmentării, a petelor și a petelor întunecate.

Amestecă o lingură de cafea cu iaurt și o linguriță de turmeric. Aplică pasta pe ten și las-o să acționeze timp de minute. Ulterior, clătește cu apă călduță, aplică o cremă hidratantă și protecție solară cu factor SPF ridicat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×