Nucile caju sunt extrem de gustoase, hrănitoare și reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite alimente, mai ales în cazul preparatelor vegane. Caju se poate consuma ca atare sau poate fi transformat în unt, lapte și sosuri pentru paste.
Beneficiile nucilor caju asupra sănătății tale
În comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă, cercetătorii din domeniul alimentar nu s-au concentrat atât de mult pe descoperirea acestui aliment gustos. Cu toate acestea, se cunoaște faptul că nucile de caju sunt bogate în acid anacardic.
Acesta stimulează celulele musculare să absoarbă mai multă glucoză. Așadar, este un beneficiu semnificativ, mai ales pentru persoanele care suferă de diabet.
Mai mult decât atât, unele studii au arătat că nucile de caju sunt bogate în conținutul de cupru. Acesta are beneficii multiple asupra pielii tale și stimulează producția de colagen și elastină.
Astfel, nucile caju mențin aspectul pielii tânăr, previn formarea ridurilor și pot fi folosite inclusiv pentru tratarea rănilor, scrie Eating Well.
Poți pierde în greutate
Nucile caju te pot ajuta să pierzi kilograme în plus. Nucile de caju furnizează 157 de calorii pentru aproximativ 30 de grame de aliment. Cu toate acestea, cercetări recente sugerează că organismul uman poate digera și absorbi doar aproximativ 84% din aceste calorii.
Pe de altă parte, prăjirea sau măcinarea nucilor poate crește capacitatea organismului tău de a le digera complet, mărind astfel numărul de calorii absorbite. În plus, beneficiile nucilor caju asupra sănătății tale se observă, mai ales în cazul antioxidanților pe care îi conțin.