Reclamă

Cele mai sănătoase fructe din lume. Care sunt acestea

Pentru că deja ne aflăm în sezonul rece și ai nevoie de vitamine, am pregătit listă cu cele mai sănătoase fructe din lume. Fie că vrei să le consumi ca atare sau preferi sucurile, beneficiile acestor fructe vor rămâne aceleași.

Publicat: 20 decembrie 2022, 6:12

Sunt delicioase, îți oferă o stare de bine și pot fi ingredinetele vedetă pentru cele mai sănătoase deserturi. Medicii recomandă consumul acestor fructe pentru multitudinea beneficiilor lor. De asemenea, este indicat ca în orice dietă să se integreze și o anumită cantitate dintr-un fruct.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care sunt cele mai sănătoase fructe din lume

Întreaga planetă dispune de peste 2.000 de variante de fructe care pot fi benefice pentru organism. Acestea pot fi combinate, mixate, blendate în cele mai colorate și vesele variante pentru a obține bolul de nutrienți necesat. Fructele sunt produse accesibile pentru orice buget, sunt ușor de procurat sau de obținut. Ficare fruct în parte aduce propriul lui set de beneficii și substanțe nutritive. De aceea, cheia unei diete optime este consumul fructelor de diferite culori, scrie Healthline.

Grepfrut

Este dovedit faptul că dacă vei consuma o jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă, te va ajuta să slăbești. Fructul cu gust plăcut, acrișor-amărui are proprietăți desăvârșite. Este bogat în vitamina C, iar asta înseamnă că este un aliat de bază în lupta cu gripa și răceala.

Pe lângă beneficiile aduse pentru sistemul imunitatar, grepfrutul ajută la pierderea kilogramelor. Este bogat în potasiu, fibre, beta caroten și ajută și la buna funcționare a inimii.

Reclamă

Ananas

Ananasul are un conținut foarte ridicat de vitamina C și mangan. Fructul are proprietăți antiinflamatorii, mulțumită bromelainei din compoziție. În plus, această substanță eficientizează și digestia proteinelor.

Manganul ajută metabolismul și are capacitatea de a regla nivelul de zahăr din corp. De asemenea, poți folosi ananasul, în bucătărie, pentru a frăgezi carnea.

Reclamă

Avocado

Avocado este un ajutor de nădejde în ceea ce privește buna funcționare a sistemului cardiovascular. De asemenea, este un antiinflamator și are în compoziție potasiu, fibre și este foarte bogat în magneziu, scrie MSN. Pe lângă celălalte fructe, are cel mai mic conținut de zaharuri naturale.

Conține grăsimi sănătoase, vitamina B6, acid folic, vitaminele E și K și doi carotenoizi cunoscuți sub numele de luteină și zeaxantină, care susțin sănătatea ochilor. Are efecte pozitive asupra nivelului de colesterol din corp și crește nivelul de luteină din sânge.

Afine

Extrem de bogate în antioxidanți, afinele reduc riscul dezvoltării unor boli cornice precum Alzheimer sau diabet. Conțin fibre, vitamina C și K și mangan. Numeroase studii au descoperit că un consum moderat de afine aduce beneficii multiple persoanelor care superă de supraponderabilitate, obezitate, hipertensiune arterială, anumite tipuri de cancer și declin cognitiv.

De asemenea, alte fructe bogate în antociani sunt murele, fructele de soc și cireșele.

Mere

Aceste fructe sunt desăvârșit de hrănitoare, mai ales datorită nivelului ridicat de fibre solubile și insolubile, vitaminele B, C și K. Antioxidanții din mere ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, la prevenirea bolilor cardiovasculare și la scăderea riscului de diabet de tip 2. Merele ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge și favorizează o digestie bună, susținând sănătatea intestinelor.

Uite cum poți prepara un desert de post din măr și ciocolată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×