Din această categorie de fructe fac parte lămâile, portocalele, lime-urile, grapefruit-urile, alături de alte derivate. Consumul de citrice este recomandat pentru creșterea imunității și luptă împotriva cancerului.
Beneficiile consumului de citrice
Citricele cresc în țări precum Spania, Brazilia, China, Mexic, India și Statele Unite ale Americii. Pe lângă faptul că pot fi mâncate ca atare, consumul de citrice poate fi diversificat. De la sucuri energizante, până la smoothie-uri sau combinate cu alte alimente, citricele sunt niște fructe versatile.
Îți oferim o rețetă de pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată. Descoperă cum poți să diversifici consumul acestor fructe delicioase.
Bogate în vitaminele B și C, potasiu, fosfor, magneziu și cupru, citricele ajută organismul să absoarbă nutrienții de care are nevoie.
Vitaminele din citrice sunt benefice pentru piele. Acestea ajută la producerea de colagen. Substanța oferă fermitate pielii și previne apariția ridurilor.
Consumul de citrice ajută împotriva inflamației din organism
Cu efect anti-inflamator, fructele citrice au, de asemenea, proprietăți antioxidante. Sunt o sursă foarte bună de fibre. O mână de felii de portocală conține 4 grame de fibre. Specialiștii susțin că la o masa de 1.000 de calorii, ai nevoie de 14 grame de fibră. Alimentele bogate în fibre ajută inclusiv în lupta împotriva kilogramelor în plus.
Fructele citrice susțin buna funcționare a sistemului digestive și te ajută să slăbești. Conținutul mare de fibre sprijină organismul să mențină scăzut nivelul de colesterol.