Vitamina C este esențială pentru organism. Aceasta ajută la repararea țesuturilor, dar și la menținerea sistemului imunitar sănătos Corpul nostru nu poate produce această vitamină în mod natural, așa dar este nevoie să consumi cât mai multe alimente bogate în vitamina C.
Alimente bogate în vitamina C
În timp ce unele persoană preferă să ia suplimente cu vitamina C, nutriționiștii recomandă consumul de alimente care au deja această vitamină în componența lor. Vitamina C este un antioxidant puternic și ajută la lupta împotriva radicalilor liberi.
Aceasta îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar și îl ajută pe acesta în combaterea altor afecțiuni. Unele studii susțin că alimentele bogate în vitamina C pot chiar ajuta la prevenirea apariției cancerului. Află mai multe despre ce se poate întâmpla dacă iei zilnic vitamina C. Uite care sunt indicațiile privind doza optimă recomandată de specialiști.
Citricele
Cele mai multe persoane obișnuiesc să-și ia necesarul zilnic de vitamina C din citrice. Acestea sunt ideale, mai ales atunci când te lupți cu primele simptome ale unei răceli. Citricele ajuta la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar.
Vitamina C va ajuta organismul să crească producția celulelor albe care vor lupta împotriva infecțiilor. Aproape toate citricele conțin cantități mari de vitamina C. Printre citricele bogate în vitamina C se numără portocalele, clementinele, mandarinele și lămâile. Doza zilnică recomandată de vitamina C pentru femei este de 74 mg, în timp ce pentru bărbați este de 90 mg.
Ardeiul gras
Nu doar citricele sunt surse excelente pentru necesarul de vitamina C, ci și ardeiul gras. Ardeiul gras poate fi inclus în salate, dar și într-o mulțime de alte preparate delicioase. Această legumă conține de trei ori mai multă vitamina C decât o portocală, susțin specialiștii pentru Healthline.com.