Carbohidrații oferă rapid energie organismului, prin urmare sunt sursa preferată de alimente când vine vorba de a-ți potoli rapid pofta de mâncare. Carbohidrații rafinați și cei complecși au un conținut diferit de zahăr, prin urmare afectează în mod diferit glicemia și reacția organismului la aceștia. Lipsa completă a carbohidraților din dietă ar putea duce la apariția problemelor de sănătate.
Carbohidrați pe care ar trebui să-i incluzi în dieta zilnică
Nutriționiștii recomandă să te asiguri că ai suficienți carbohidrați complecși în dieta ta. Aceștia sunt buni deoarece se absorb lent în sânge și furnizează energie constant pe parcursul zilei. Carbohidrații simpli sau rafinați sunt la partea opusă.
Aceștia oferă o creștere rapidă nivelului zahărului din sânge și o scădere rapidă nivelului de energie după ce au fost absorbiți în organism.
O dietă lipsită de suficienți carbohidrați te-ar putea face să te simți lipsită de energie și apatică, în plus ai putea avea inclusiv probleme de digestie. Fibrele, de exemplu, sunt un tip de carbohidrați care sunt cunoscuți pentru beneficiile sale asupra digestiei și nu numai.
Fibrele trec prin sistemul digestiv și ajută la menținerea regulată a mișcărilor intestivale, promovează stațietatea și susține microbiomul intestinal. Te invităm să afli mai multe și despre principalele semne care arată că nu ai suficienți carbohidrați în dieta ta.
Cartofi dulci
Cartofii dulci pot fi consumați într-o mulțime de combinații. Aceștia sunt săraci în calorii și constituie o sursă excelentă de vitamina A, un nutrient important pentru sistemul imunitar, dar și pentru sănătatea pielii.
Cartofii dulci pot fi consumați ca cină sau incluși în mesele de prânz. Aceștia sunt o garnitură ideală pentru preparatele când ești pe grabă.