Reclamă

Modalități de curățare a organismului de toxine. Cum arată o adevărată detoxifiere

Detoxifierea este din ce în ce mai populară în ultimul timp. Organismul are nevoie din când în când de curățare, iar specialiștii recomandă mai multe variante. Ai aici câteva modalități de curățare a organismului de toxine.

Publicat: 16 octombrie 2022, 7:13

Detoxifierea nu se obține doar prin suplimente sau trucuri scumpe și inutile, ci prin sprijinirea sănătății organelor. "Dacă corpul tău are deja un ficat care funcționează, rinichi și plămâni care funcționează, corpul tău are deja echilibrul de care are nevoie", spune Katherine Zeratsky, dietetician înregistrat la Clinica Mayo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Modalități de curățare a organismului de toxine

Buna funcționare a organelor interne este extrem de importantă. Dieta, stilul de viață, rutina de somn, hidratarea și exercițiile fizice sunt factori importanți pentru sănătatea organismului. Află din lista de mai jos cum poți avea o sănătate de fier, potrivit eatthis.com.

Bea multa apă

Apa de băut este important pentru sănătatea rinichilor tăi. „Apa vă ajută rinichii să elimine toxinele din sânge”, spune Southern Massachusetts Dialysis Group. „Corpul tău excretă aceste toxine și excesul de lichide sub formă de urină care călătorește către vezica urinară înainte de a părăsi corpul tău. De asemenea, apa ajută la menținerea arterelor deschise, astfel încât sângele să poată curge liber către rinichi. Acest sânge furnizează oxigen și substanțe nutritive care ajută funcția rinichilor.

Mânâncă alimente nutritive

Reclamă

Ceea ce mănânci are un impact extraordinar asupra sănătății ficatului tău. „Este unul dintre singurele organe care se pot regenera singure”, spune medicul specialist Christina Lindenmeyer. „Dacă ai o infecție sau o leziune a ficatului, este posibil ca dacă duci un stil de viață sănătos și mânânci alimentele potrivite, ficatul să se vindece singur”.
„Recomandăm dieta mediteraneană pacienților noștri cu boli ficat”, spune Annie Guinane. „Dieta mediteraneană este tot ceea ce te-ai aștepta de la un dietetician să recomande. Mai multe fructe și legume, mai multe cereale integrale, mai multe nuci și leguminoase, carne slabă, mai puțină carne roșie și mai puține dulciuri/zaharuri adăugate”.

Menține o greutate sănătoasă

Excesul de grăsime dăunează sănătății ficatului, spun experții. „Din cauza epidemiei în creștere a obezității, prevalența bolii hepatice grase nealcoolice este în creștere rapidă și este de așteptat să depășească hepatita C ca principală indicație pentru transplantul de ficat în următorii 30 de ani”, spune Tinsay Ambachew Woreta.

Reclamă

Dormi suficient

Un somn de cel puțin 7 ore pe zi, conform CDC, este incredibil de important pentru sănătatea ficatului. „Oamenii cu somn prost în timpul nopții și somn prelungit în timpul zilei au cel mai mare risc de a dezvolta o boală hepatică”, spune Yan Liu de la Laboratorul Provincial Cheie de Alimentație, Nutriție și Sănătate din Guangdong și Universitatea Sun Yat-sen din Guangzhou, China. „Studiul nostru a constatat că o îmbunătățire moderată a calității somnului a fost legată de o reducere cu 29% a riscului de boală hepatică”.

Fă exerciții fizice

Exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru susținerea sănătății ficatului. „Ca hepatolog de transplant și cercetător în exerciții fizice, sunt adesea întrebat de pacienții mei cu boală hepatică cronică dacă ar trebui sau nu să facă exerciții fizice”, spune Jonathan Stine. „Răspunsul meu este întotdeauna un da. Când este cuplată cu o scădere în greutate modestă de cel puțin 7% din greutatea corporală, activitatea fizică regulată poate chiar îmbunătăți țesutul cicatricial (fibroza) din ficat.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×