Reclamă

Modalități de curățare a organismului de toxine. Cum arată o adevărată detoxifiere

Detoxifierea este din ce în ce mai populară în ultimul timp. Organismul are nevoie din când în când de curățare, iar specialiștii recomandă mai multe variante. Ai aici câteva modalități de curățare a organismului de toxine.

Publicat: 16 octombrie 2022, 7:13

Detoxifierea nu se obține doar prin suplimente sau trucuri scumpe și inutile, ci prin sprijinirea sănătății organelor. "Dacă corpul tău are deja un ficat care funcționează, rinichi și plămâni care funcționează, corpul tău are deja echilibrul de care are nevoie", spune Katherine Zeratsky, dietetician înregistrat la Clinica Mayo.

Modalități de curățare a organismului de toxine

Buna funcționare a organelor interne este extrem de importantă. Dieta, stilul de viață, rutina de somn, hidratarea și exercițiile fizice sunt factori importanți pentru sănătatea organismului. Află din lista de mai jos cum poți avea o sănătate de fier, potrivit eatthis.com.

Bea multa apă

Apa de băut este important pentru sănătatea rinichilor tăi. „Apa vă ajută rinichii să elimine toxinele din sânge”, spune Southern Massachusetts Dialysis Group. „Corpul tău excretă aceste toxine și excesul de lichide sub formă de urină care călătorește către vezica urinară înainte de a părăsi corpul tău. De asemenea, apa ajută la menținerea arterelor deschise, astfel încât sângele să poată curge liber către rinichi. Acest sânge furnizează oxigen și substanțe nutritive care ajută funcția rinichilor.

Mânâncă alimente nutritive

Reclamă

Ceea ce mănânci are un impact extraordinar asupra sănătății ficatului tău. „Este unul dintre singurele organe care se pot regenera singure”, spune medicul specialist Christina Lindenmeyer. „Dacă ai o infecție sau o leziune a ficatului, este posibil ca dacă duci un stil de viață sănătos și mânânci alimentele potrivite, ficatul să se vindece singur”.
„Recomandăm dieta mediteraneană pacienților noștri cu boli ficat”, spune Annie Guinane. „Dieta mediteraneană este tot ceea ce te-ai aștepta de la un dietetician să recomande. Mai multe fructe și legume, mai multe cereale integrale, mai multe nuci și leguminoase, carne slabă, mai puțină carne roșie și mai puține dulciuri/zaharuri adăugate”.

Menține o greutate sănătoasă

Excesul de grăsime dăunează sănătății ficatului, spun experții. „Din cauza epidemiei în creștere a obezității, prevalența bolii hepatice grase nealcoolice este în creștere rapidă și este de așteptat să depășească hepatita C ca principală indicație pentru transplantul de ficat în următorii 30 de ani”, spune Tinsay Ambachew Woreta.

Reclamă

Dormi suficient

Un somn de cel puțin 7 ore pe zi, conform CDC, este incredibil de important pentru sănătatea ficatului. „Oamenii cu somn prost în timpul nopții și somn prelungit în timpul zilei au cel mai mare risc de a dezvolta o boală hepatică”, spune Yan Liu de la Laboratorul Provincial Cheie de Alimentație, Nutriție și Sănătate din Guangdong și Universitatea Sun Yat-sen din Guangzhou, China. „Studiul nostru a constatat că o îmbunătățire moderată a calității somnului a fost legată de o reducere cu 29% a riscului de boală hepatică”.

Fă exerciții fizice

Exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru susținerea sănătății ficatului. „Ca hepatolog de transplant și cercetător în exerciții fizice, sunt adesea întrebat de pacienții mei cu boală hepatică cronică dacă ar trebui sau nu să facă exerciții fizice”, spune Jonathan Stine. „Răspunsul meu este întotdeauna un da. Când este cuplată cu o scădere în greutate modestă de cel puțin 7% din greutatea corporală, activitatea fizică regulată poate chiar îmbunătăți țesutul cicatricial (fibroza) din ficat.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×