Raportul, care a studiat obiceiurile alimentare și istoricul sănătății iranienilor, spune că riscul de boală coronariană prematură, sau PCAD, de la consumul de orez alb este similar cu cel al consumului de "zaharuri și uleiuri nesănătoase" găsite în dulciuri.
Orezul alb este dăunător pentru sănătatea inimii
Studiul s-a concentrat pe un grup de aproximativ 2.500 de oameni, unii cu artere normale și alții cu boală coronariană. Fiecare participant a răspuns la un chestionar privind frecvența alimentelor. S-au pus întrebări pentru a determina cât de des a mâncat cereale integrale și rafinate.
Cercetătorii au descoperit că un aport mai mare de cereale rafinate a fost asociat cu un risc crescut de PCAD. Consumul de cereale integrale a fost asociat cu un risc redus, scrie nypost.com.
Cerealele sunt „rafinate” atunci când sunt procesate în făină. Le oferă o textură mai fină și o perioadă de valabilitate mai lungă. Din păcate, în acest proces se elimină unii nutrienți cheie. Cu toate acestea, cerealele integrale, cum ar fi ovăzul brun și pâinea integrală, conțin boabele întregi.
„Există mulți factori implicați în motivul pentru care oamenii pot consuma cereale rafinate mai mult decât cereale integrale. Unii dintre cei mai importanți factori de luat în considerare includ economia și venitul, locul de muncă, educația, cultura, vârsta și alți factori similari”, a spus dr. Mohammad Amin Khajavi Gaskarei, autorul principal al studiului.
„O dietă care include consumul unei cantități mari de cereale nesănătoase și rafinate poate fi considerată similară cu o dietă care conține o mulțime de zaharuri și uleiuri nesănătoase”, a continuat el.
Află de aici la ce obiceiuri poți renunța pentru a avea o inimă sănătoasă.