Reclamă

Orezul alb este dăunător pentru sănătatea inimii. Ce spune cel mai recent studiu

Veștile nu sunt prea bune pentru iubitorii de orez. Un nou studiu a descoperit că consumul prea mare de cereale rafinate este la fel de rău pentru inimă ca și consumul de zahăr. Orezul alb este dăunător pentru sănătatea inimii, afirmă cercetătorii.

Publicat: 9 octombrie 2022, 7:51

Raportul, care a studiat obiceiurile alimentare și istoricul sănătății iranienilor, spune că riscul de boală coronariană prematură, sau PCAD, de la consumul de orez alb este similar cu cel al consumului de "zaharuri și uleiuri nesănătoase" găsite în dulciuri.

Orezul alb este dăunător pentru sănătatea inimii

Studiul s-a concentrat pe un grup de aproximativ 2.500 de oameni, unii cu artere normale și alții cu boală coronariană. Fiecare participant a răspuns la un chestionar privind frecvența alimentelor. S-au pus întrebări pentru a determina cât de des a mâncat cereale integrale și rafinate.

Cercetătorii au descoperit că un aport mai mare de cereale rafinate a fost asociat cu un risc crescut de PCAD. Consumul de cereale integrale a fost asociat cu un risc redus, scrie nypost.com.

Cerealele sunt „rafinate” atunci când sunt procesate în făină. Le oferă o textură mai fină și o perioadă de valabilitate mai lungă. Din păcate, în acest proces se elimină unii nutrienți cheie. Cu toate acestea, cerealele integrale, cum ar fi ovăzul brun și pâinea integrală, conțin boabele întregi.

„Există mulți factori implicați în motivul pentru care oamenii pot consuma cereale rafinate mai mult decât cereale integrale. Unii dintre cei mai importanți factori de luat în considerare includ economia și venitul, locul de muncă, educația, cultura, vârsta și alți factori similari”, a spus dr. Mohammad Amin Khajavi Gaskarei, autorul principal al studiului.

Reclamă

„O dietă care include consumul unei cantități mari de cereale nesănătoase și rafinate poate fi considerată similară cu o dietă care conține o mulțime de zaharuri și uleiuri nesănătoase”, a continuat el.

Află de aici la ce obiceiuri poți renunța pentru a avea o inimă sănătoasă.

Cum afectează cerealele rafinate sănătatea inimii

Reclamă

Cerealele rafinate sunt descompuse rapid de către organism. Se întâmplă acest lucru deoarece au fost îndepărtate de fibre. Din păcate, se ajunge la o creștere a nivelului zahărului din sânge după fiecare masă, conform CDC.

În timp, glicemia crescută poate deteriora vasele de sânge și nervii care controlează inima și provoacă formarea plăcii în pereții arterelor.

Un raport din 2019 al Colegiului American de Cardiologie și al Asociației Americane a Inimii recomandă o dietă care pune accent pe aportul de legume, fructe, leguminoase, cereale integrale și pește. Doar alimentația poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă.

„Deoarece mai multe studii demonstrează o creștere a consumului de cereale rafinate la nivel global, precum și impactul asupra sănătății generale, este important să găsim modalități de a încuraja și educa oamenii. Ei trebuie să știe mai multe cu privire la beneficiile consumului de cereale integrale”, a continuat Khajavi Gaskarei.

„Tacticile de luat în considerare includ predarea unor alegeri alimentare îmbunătățite în școli și alte locuri publice. E nevoie de un limbaj simplu pe care populația generală îl poate înțelege,. E nevoie de prezentarea datelor și în programele de televiziune. Continuarea cercetărilor trebuie făcută la nivel înalt. Datele trebuie să fie prezentate la conferințe medicale și publicate în reviste medicale. De asemenea, clinicienii trebuie să poarte aceste conversații între ei și cu pacienții lor”, a concluzionat medicul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×