Reclamă

Orezul alb este dăunător pentru sănătatea inimii. Ce spune cel mai recent studiu

Veștile nu sunt prea bune pentru iubitorii de orez. Un nou studiu a descoperit că consumul prea mare de cereale rafinate este la fel de rău pentru inimă ca și consumul de zahăr. Orezul alb este dăunător pentru sănătatea inimii, afirmă cercetătorii.

Publicat: 9 octombrie 2022, 7:51

Raportul, care a studiat obiceiurile alimentare și istoricul sănătății iranienilor, spune că riscul de boală coronariană prematură, sau PCAD, de la consumul de orez alb este similar cu cel al consumului de "zaharuri și uleiuri nesănătoase" găsite în dulciuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Orezul alb este dăunător pentru sănătatea inimii

Studiul s-a concentrat pe un grup de aproximativ 2.500 de oameni, unii cu artere normale și alții cu boală coronariană. Fiecare participant a răspuns la un chestionar privind frecvența alimentelor. S-au pus întrebări pentru a determina cât de des a mâncat cereale integrale și rafinate.

Cercetătorii au descoperit că un aport mai mare de cereale rafinate a fost asociat cu un risc crescut de PCAD. Consumul de cereale integrale a fost asociat cu un risc redus, scrie nypost.com.

Cerealele sunt „rafinate” atunci când sunt procesate în făină. Le oferă o textură mai fină și o perioadă de valabilitate mai lungă. Din păcate, în acest proces se elimină unii nutrienți cheie. Cu toate acestea, cerealele integrale, cum ar fi ovăzul brun și pâinea integrală, conțin boabele întregi.

„Există mulți factori implicați în motivul pentru care oamenii pot consuma cereale rafinate mai mult decât cereale integrale. Unii dintre cei mai importanți factori de luat în considerare includ economia și venitul, locul de muncă, educația, cultura, vârsta și alți factori similari”, a spus dr. Mohammad Amin Khajavi Gaskarei, autorul principal al studiului.

Reclamă

„O dietă care include consumul unei cantități mari de cereale nesănătoase și rafinate poate fi considerată similară cu o dietă care conține o mulțime de zaharuri și uleiuri nesănătoase”, a continuat el.

Află de aici la ce obiceiuri poți renunța pentru a avea o inimă sănătoasă.

Cum afectează cerealele rafinate sănătatea inimii

Reclamă

Cerealele rafinate sunt descompuse rapid de către organism. Se întâmplă acest lucru deoarece au fost îndepărtate de fibre. Din păcate, se ajunge la o creștere a nivelului zahărului din sânge după fiecare masă, conform CDC.

În timp, glicemia crescută poate deteriora vasele de sânge și nervii care controlează inima și provoacă formarea plăcii în pereții arterelor.

Un raport din 2019 al Colegiului American de Cardiologie și al Asociației Americane a Inimii recomandă o dietă care pune accent pe aportul de legume, fructe, leguminoase, cereale integrale și pește. Doar alimentația poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă.

„Deoarece mai multe studii demonstrează o creștere a consumului de cereale rafinate la nivel global, precum și impactul asupra sănătății generale, este important să găsim modalități de a încuraja și educa oamenii. Ei trebuie să știe mai multe cu privire la beneficiile consumului de cereale integrale”, a continuat Khajavi Gaskarei.

„Tacticile de luat în considerare includ predarea unor alegeri alimentare îmbunătățite în școli și alte locuri publice. E nevoie de un limbaj simplu pe care populația generală îl poate înțelege,. E nevoie de prezentarea datelor și în programele de televiziune. Continuarea cercetărilor trebuie făcută la nivel înalt. Datele trebuie să fie prezentate la conferințe medicale și publicate în reviste medicale. De asemenea, clinicienii trebuie să poarte aceste conversații între ei și cu pacienții lor”, a concluzionat medicul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×