Reclamă

Cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști din Europa. Unde te poți relaxa toamna aceasta

Toamna se apropie cu pași repezi și poate te gândești să-ți planifici o vacanță. În loc să aștepți momentul perfect, cel mai bine ar fi să începi să-ți faci căutările cu atenție. Dacă ești amatoare de plimbări lungi și relaxante, poate ar trebui să iei în considerare o bicicletă. Uite care sunt cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști din Europa.

Publicat: 26 august 2022, 6:07

De ce să vezi un oraș din mașină, cand poți să-l admiri la pas sau de pe bicicletă. Atunci când ai nevoie să te deplasezi rapid, acest mijloc de transport este ideal pentru oricine. În plus, te bucuri de peisaje de vis și de puțină mișcare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști din Europa

Iubitorii de ciclism știu cât de minunat este să te poți plimba fără griji pe o pistă bine amenajată de bicicliști. Poți admira farmecul orașului în care te afli, fără să folosești transportul public în comun. Guvernele din întreaga lume încearcă să reducă emisiile de carbon, astfel, tot mai multe orașe încurajează oamenii să folosească bicicletele. Dacă te-ai gândit deja care sunt cele mai frumoase orașe din Europa pe care să le vizitei, află și care sunt cele mai prietenoase pentru bicicliști.

Utrecht – Olanda

Pe lista cu cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști din Europa se află Utrecht. Utrecht este în fruntea clasamentului, deoarece orașul se mândrește cu scoruri foarte mari când vine vorba de infraestructura sa de ciclism.

Reclamă

În plus, clima și condițiile meteorologice sunt și ele favorabile pentru plimbările lungi cu bicicleta.

Statisticile spun că mai mult din jumatatea populației orașului folosește bicicleta pentru a se deplasa în viața de zi cu zi.

Orașul este al patrulea ca mărime și populație din Olanda, iar aici se găsește și cea mai mare universitate neerlandeză, Universitatea din Utrecht. 

Reclamă

Copenhaga – Danemarca

Copenhaga este capitală daneză, dar și cea mai sigură capitală când vine vorba de siguranța bicicliștilor și a bicicletelor. Orașul se mândrește cu cea mai scăzută rată de furt a bicicletelor.

De asemenea, există zile speciale organizate, zile fără mașini, unde traficul se asigură doar cu ajutorul bicicletelor pe anumite rute.

Orașul investește an de an în infrastructura sa pentru ciclism, iar majoritatea locuitorilor care merg cu bicicleta continuă să facă acest lucru inclusiv în timpul iernii daneze, o iarnă lungă și destul de grea.  Oamenii demonstrează zilnic că orașul lor este unul prietenos pentru bicicliștii rezidenți, dar și pentru turiștii care se află în vizită.

Amsterdam – Olanda

Capitala olandeză impresionează cu numărul uriaș de biciclete. Cu toate acestea, orașul mai are multe lucruri de pus la punct înainte de a ajunge în topul clasamentului. Deși este un oraș prietenos pentru bicicliști, totodată, anual au loc  mulțime de accidente din cauza acestora.

Amsterdamul găzduiește peste 1 000 de accidente de bicicletă în fiecare an. Un număr de aproape cinci ori mai mare decât cel din Copenhaga.

Cu toate acestea, orașul muncește din greu pentru a pune la punct o infrastructură tot mai bună. Atunci când spui Amsterdam te gândești automat la lalele și biciclete. Află că orașul este pregătit să te primească pentru o plimbare relaxantă cu bicicleta, însă prudența nu trebuie să lipsească.

Bremen – Germania

Bermen este un alt oraș foarte popular pentru iubitorii de biciclete din Germania. Pistele de biciclete străbat întreg orașul și sunt foarte bine conectate între ele. Mai mult, orașul este conectat cu orașele vecine prin intermediul pistelor speciale pentru bicicliști.

Tot aici există un cartier special unde se impune limita de viteză de 30 km/h, pentru ca bicicliștii să aibă întotdeauna prioritate. Este un oraș extrem de prietenos pentru bicicliștii dornici să exploreze și să descopere mai multe într-un mod sănătos și relaxant.

Berna – Elveția

Tot pe lista cu cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști se numără și Berna. Potrivit statisticilor, capitala elvețiană se află printre cele mai apreciate pentru infrastructură pe care o deține.

Elvețienii au investit foarte mult în infrastructura ciclismului de calitate, motiv pentru care au scoruri foarte mari pe platformele dedicate.

Aceștia organizează deseori zile fără mașini, pentru a promova mersul cu bicicleta. Orașul are și o rată foarte mică a mortalității când vine vorba de accidentele de bicicletă. Dacă îți dorești să te bucuri de o plimbare relaxantă cu bicicleta, fără griji, atunci acesta este orașul potrivit pentru tine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×