Reclamă

Cele mai frumoase orașe din Europa. Destinații de vis pentru vara anului 2022

Vara aceasta îți propune o vacanță într-unul din cele mai frumoase orașe din Europa. Ți-am pregătit o listă cu destinații turistice de vis pe care să le vezi singură sau alături de cei dragi. Dacă nu ți-ai planificat deja concediul, iată câteva orașe pe care le poți include pe lista ta de călătorii spontane.

Publicat: 28 iunie 2022, 7:00

Vara nu poate să treacă fără să te bucuri de o vizită într-unul din cele mai frumoase orașe din Europa. Destinațiile pe care le-am ales pentru tine nu sunt foarte îndepărtate de România și poți ajunge cu ușurință în ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase orașe din Europa

Dacă ți-ai pregătit deja bagajele și ai adăugat în ele o trusă de prim ajutor, atunci ai tot ceea ce este necesar pentru a pleca într-o destinație de vis. Aceste cinci orașe ascund în spate o istorie impresionantă și au de oferit obiective turistice pe care nu ar trebui să le ratezi vara aceasta. În plus, restricțiile nu mai sunt la fel de aspre și te pți bucura în voie de o vacanță relaxantă. 

Budapesta

Budapesta se află pe lista cu cele mai frumoase orașe din Europa care merită vizitate în vara anului 2022. Capitala Ungariei are de oferit o mulțime de obiective turistice care te vor cuceri din prima secundă. Prima oprire ar trebui să fie la Parlament, considerat a fi și cea mai mare clădire a țării. Clădirea impunătoare este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Imagine panoramică ce surprinde Dunărea și Parlamentul din Budapesta
Clădirea impunătoare a Parlamentului este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO / Shutterstock
Reclamă

Mai departe poți vizita cu încredere Cartierul Cetății Buda, unde poți observa și Bastionul Pescarilor de unde vei avea o priveliște panoramică asupra împrejurimilor. Nu în ultimul rând, Podul cu Lanțuri. Acesta este primul pod permanent care s-a construit peste Dunăre între Buda și Pesta. Orașul este de o frumusețe aparte. În plus este o destinație în care poți ajunge cu ușurință, fiind totodată foarte aproape de România. 

Paris

Capitala Franței este una dintre cele mai romantice destinații de pe lista pe care ți-o propunem pentru vara aceasta. Parisul mai este cunoscut și drept ”orașul iubirii”. Pe lângă turnul Eiffel, un etalon al orașului, vei găsi o mulțime de alte obiective turistice care te vor fermeca și te vor face să te îndrăgostești iremediabil de acest oraș.

Reclamă

Dacă ajungi la Paris trebuie să vizitezi Muzeul Luvru, probabil cel mai cunoscut muzeu din Franța. Clădirea muzeului a fost construită inițial în secolul al XII-lea și a fost folosită de-a lungul timpului drept fortăreață. Primele expoziții de artă au fost afișate aici abia în anul 1793. Nu departe de aici o să găsești Catedrala Notre Dame, una din cele mai importante catedrale gotice din Europa.

Fotografie cu apusul peste Sena în timp ce este surprins și turnul Eiffel din Paris
Capitala Franței este una dintre cele mai romantice destinații de pe lista pe care ți-o propunem pentru vara aceasta / Shutterstock

Nu trebuie să pleci din Paris fără să treci în vizită și la Arcul de Triumf. Monumentul a fost construit pentru a onora victimele Revoluției Franceze și nu numai. Din vârful acestuia vei avea o priveliște impresionantă asupra orașului. Pe lista de obiective turistice vei mai găsi basilica Sacre-Coeur a cărui cupole albe te vor cuceri din prima clipă.

Palatul Versailles cuprinde peste 2300 de camere și a găzduit de-a lungul anilor o mulțime de figuri importante ale regalității franceze. Dacă plănuiești să mergi vara aceasta la Paris îți recomandăm să-ți rezervi mai mult de un weekend pentru a avea timpul necesar să acoperi cele mai frumoase obiective turistice ale orașului.

Florența

Nimic nu se compară cu frumusețea și atmosfera orașului Florența. Un oraș numai bun de străbătut la pas care ascunde în spate o istorie impresionantă. Piața Santa Croce este locul plin de viață al orașului unde vei găsi întotdeauna ceva de făcut.

Pe lista obiectivelor turistice trebuie să se afle Domul sau Catedrala Santa Maria dei Fiori. Primele lucrări pentru clădira impunătoare datează încă din anul 1302. Fațada neogotică a fost proiectată de Emilio de Fabris între anii 1871-1887.

Un alt loc cu totul deosebit pe care îl poți vedea în Florența este Palazzo Vecchio, transformat în muzeu. Construcția acestuia a început în anul 1299 și a reprezentat centrul politic al orașului timp de secole la rândul. Din balconul de sus poți admira priveliștea orașului, iar în fața muzeului tronează o copie a statuii lui David realizată de Michelangelo.

Fotografie panoramică ce înfățișează unul din cele mai frumoase orașe din Europa, Florența
Pe lista obiectivelor turistice trebuie să se afle Domul sau Catedrala Santa Maria dei Fiori / Shutetrstock

Cel mai romantic reper din Florența rămâne Ponte Vecchio. Construcția s-a realizat în anul 1345 și este cel mai vechi pod al orașului, fiind și singurul pod care a scăpat de bombardamentele nemților în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Magazine de bijuterii tronează și astăzi lângă zona pietonală a acestuia. Galeria Academiei nu trebuie ratată dacă ajungi vara aceasta în Florența. Locul este renumit deoarece păstrează statuia lui David a lui Michelangelo. 

Praga

Praga te va surprinde datorită culturii și istoriei impresionante. Praga se află pe lista noastră cu cele mai frumoase orașe din Europa care merită vizitate în vara anului 2022. Cea mai importantă atracție turistică a orașului rămâne Castelul din Praga. Acesta a fost construit inițial având rolul de fortăreață, însă în prezent este reședința Președintelui Republicii Cehe.

Următorul obiectiv ar trebui să fie Podul Carol, unul din cele mai spectaculoase poduri din întreaga europă. O plimbare seara pe întinsul podului te va face să te îndrăgostești imediat de acest oraș. Catedrala Sfântul Vitus construită în stilul romano-catolic te va cuceri din primul moment.

Fotografie panoramică ce înfățișează orașul Praga din Cehia
Biblioteca Națională sau Clădirea Klementinum este o altă incintă cu o frumusețe aparte pe care o poți vedea în Praga / Shutterstock

Biblioteca Națională sau Clădirea Klementinum este o altă incintă cu o frumusețe aparte. Clădirea construită în stil baroc găzduiește Biblioteca Națională din Praga.

Cartierul evreiesc și Strada de Aur ar trebui să se afle și ele pe lista ta cu locuri de vizitat din Praga. Nu în ultimul rând, dacă ajungi în Praga trebuie să vezi Ceasul Astronomic. Ceasul se află în centrul vechi al orașului și datează încă din 1410. La oră fixă cele 12 figurine ale apostolilor ies să fie admirate de turiștii curioși.

Barcelona

Barcelona este un oraș de poveste pe care trebuie să-l vizitezi vara aceasta. Sagrada Familia este cea mai reprezentativă clădire a acestui oraș și cea mai importantă operă a lui Antoni Gaudi. Lucrările la acestea au început încă din anul 1882 și continuă chiar și în zilele noastre.

Dacă ajungi în Barcelona trebuie să te bucuri de o plimbare relaxantă pe cel mai faimos bulevard, La Rambla. Tot aici vei găsi și cea mai faimoasă piață din Barcelona, La Boqueria, care te va impresiona datorită culorilor sale vibrante și fermecătoare.

Fotografie la răsărit care înfățișează unul din cele mai frumoase orașe din Europa, Barcelona
Dacă ajungi în Barcelona trebuie să te bucuri de o plimbare relaxantă pe cel mai faimos bulevard, La Rambla / Shutterstock

Parcul Guell este un alt loc pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ajungi în acest oraș colorat. Casa Mila se află și ea pe lista de obiective turistice pe care ar trebui să le bifezi atunci când te afli în Barcelona. Clădirea a fost construită în 1910 și are o arhitectură futuristă.

Muzeul Picasso găzduiește sute de picturi impresionante. Nu în ultimul rând ar trebui să-ți rezervi puțin timp pentru a te relaxa pe cea mai populare plaje, Barceloneta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×